Atma joga centar

  • 5
  • %
5.00 | 7 ocena

O nama - ATMA JOGA CENTAR


Atma joga centar počeo je sa radom 2010. godine i osnovan je kao vizija o stvaranju prijatnog ambijenta u kome ljubitelji ove drevne discipline mogu da otkriju sve njene blagodeti, uz pomoć sertifikovanih instruktora joge. Reč ATMA u prevodu sa sanskrita znači čisto jastvo, izvan tela i duha, jedno sa Božanskim; prvobitna i suštinska priroda našeg postojanja; istinsko i najviše sopstvo.

Joga je nauka i filozofija ispravnog načina življenja i od davnina pripada čovečanstvu. Ona deluje na sve aspekte ličnosti: telesni, vitalni, mentalni, emocionalni, psihički i duhovni. Reč Joga znači jedinstvo i izvedena je iz sanskritske reči yuj. Na praktičnom nivou joga je sredstvo uravnoteženja i harmonizacije tela, uma i emocija.

Joga programi u Atma centru su prilagođeni svačijem stilu života, potrebama i obavezama:

  • -Joga za decu – održava telo deteta fleksibilnim i zdravim, čisti um i pospešuje intuiciju i raspoloženje. Naši časovi joge namenjeni su deci uzrasta 4-7 godina i 8-12 godina i u potpunosti su prilagođeni njihovom uzrastu;
  • -Joga za starije – časovi za starije obuhvataju antireumatske i energetske vežbe za ljude sa krutim, ukočenim leđima i smanjenom vitalnošću. Sve vežbe su prilagođene Vašem dobu i omogućavaju Vam da steknete ispravne navike disanja i poboljšate Vaše vitalne kapacitete;
  • -Joga za trudnice – joga u trudnoći je jedna od najboljih stvari koje majka može da učini za sebe i svoje dete. Joga vežbe pomažu da trudnoća prođe mirno i lako, da se lakše dođe do prirodnog porođaja, ali i doprinosi bržem oporavku nakon porođaja;
  • -Satjananda joga – je holistički priznat i poznat sistem joge širom sveta koji nas uči različitim tehnikama kojima možemo savladati stres, tenziju, nemir, anksioznost, depresiju i ostala stanja koja su sastavni deo svakodnevice.


Svi časovi se održavaju u velikoj prostoriji u grupama do 14 polaznika i održavaju ujutru, popodne i uveče, u zavisnosti od Vaših potreba i obaveza. Takođe, mogući su i individualni časovi joge koje karakteriše lični pristup i individualna uputstva za svakog polaznika.

U prijatnom ambijentu Atma joga centra dočekaće Vas tim instruktora koji su “obučavani i sertifikovani u duhu Satjananda joga tradicije”:

-Valentina Stojanović, osnivač Atma joga centra koja se jogom bavi od 1997. godine. Svoja početna iskustva sticala je u Beogradu, a od 2003. godine učestvuje i usavršava svoje znanje na seminarima, kursevima i radionicama u Srbiji, Bugarskoj, Grčkoj i Indiji. Sertifikat “Instruktora obučenog u duhu Satjananda joga tradicije” stekla je 2010. godine u Satjananda aršamu, Pajania, Grčka. Takođe, učestvovala je na obuci na kursu Joga za decu, 2011. godine koju je držao Michelin Flak, jedan od najstarijih sledbenika i učitelja iz tradicije Satjananda joge;

-Rade Milošević, sertifikovani instruktor u duhu Satjananda joga tradicije koji je diplomu stekao u Satjananda aršamu u Grčkoj. Po struci je Strukovi fizioterapeut i uz fizikalnu i kinezi terapiju uspešno primenjuje lečenje alternativnim medicinskim metodama;

-Gordana Gligorijević, bavi se jogom od 2001. godine, a diplomu instruktora joge stiče 2010. godine u Satjananda aršamu u Grčkoj. Svoja iskustva i znanja proširuje pohađajući različite seminare iz oblasti joge, kao i kroz svakodnevnu praksu.

U okviru Atma joga centra nalazi se biblioteka sa originalnim naslovima Biharske škole joge, kao i mnoštvo naslova na srpskom jeziku iz oblasti filozofije i istorije joge, zdravog načina života, itd. Takođe, u našem centru možete zakazati jedinstvenu ABHYANGA - Ayurvedska masažu.

Ako želite da otkrijete sve blagodeti ove drevne discipline, posetite Atma joga centar koji predstavlja svojevrsnu joga oazu u kojoj su osmišljeni joga programi namenjeni svakom životnom dobu i koji su po ceni pristupačni svima.

Atma joga centar, Bulevar kralja Aleksandra 87, ugao sa ulicom Luke Vukalovića, Zvezdara, Beograd

Iskustva i komentari posetilaca

19.03.2017 08:54
Jelkica Babic
Na časove kod Valentine krenula sam pre četiri godine i slobodno mogu reći da sam postala druga osoba u mentalmon ,duhovnom i fizičkom smislu. Svakom polazniku se poklanja posebna pažnja i pristup, jer svi mi imamo različite sklonosti , fizičke i zdrastvene mogućnosti .Ambijent je lep,atmosfera pozitivna i grupe nisu velike. Posle svakog časa osećaj balansa duha i tela daje snagu da se krene u novi dan. Dođite i učinite nešto lepo za sebe!
08.05.2015 02:01
Bojana Blagojevic
Svima bih toplo preporucila da idu na casove joge kod Valentine, jer su efikasni, opustajuci i zdravstveno svrsishodni. Instruktorka je prijatna, prostorije su ugodne i ciste, a grupe nisu prevelike. Najbitije, pozitivno utice na raspolozenje :)
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
SPORT I KULTURA Yoga
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Atma joga centar
  • atma joga centar,
  • atma joga centar beograd,
  • atma joga centar radno vreme,
  • atma joga centar kontakt telefon