Yoga Art Balans

3.7 | 3 ocena
Ulica: Đorđa Ognjanovića 35
Grad: Beograd
Opština: Čukarica
Yoga Art Balans
Mobilni: 064/

O nama

JOGA ART BALANS


Joga art balans je sportsko udruženje za oblast joga sporta. U okviru rada organizuje grupne I individualne časove hata joge, časove Joge u korporacijama kao i časove Art joge Similiris, dinamičkog stila joge. koji predstavlja sklad senzibiliteta joge i umetnosti pokreta. Joga art balans sprovodi svoje aktivnosti u skladu sa Zakonom o sportu.

Milica Zorić, osnivač kluba Joga art balans, je sertifikovani instruktor joge dozvolom za rad izdatom od strane Joga saveza Srbije, nadležnog nacionalnog saveza za oblast joga sporta. Jogom se bavi preko dvadeset godina. Kao instruktor joge radi od 2006.god, nakon završenog školovanja na Međunarodnoj joga akademiji, pod vođstvom prof.dr Predraga Nikića, međunarodnog majstora joge.

Kroz lično iskustvo prepoznavanja vrednosti I dobrobiti joge, osetila je poziv da svoje znanje kao instruktor joge prenosi svima koji imaju potrebu za transformacijom I razvojem ličnosti kao I poboljšanjem kvaliteta života. Joga nosi vanvremensku poruku da svaki čovek u sebi poseduje neiscrpne intelektualne, emotivne I kreativne potencijale.

ZAŠTO JOGA POSTAJE DEO SVAKODNEVNOG ŽIVOTA?
Joga u današnje vreme postaje sve popularnija, i to sa razlogom. To je disciplina koja, redovnim vežbanjem obezbedjuje psiho-fizičko zdravlje. Pre svega, prepoznaje se kao način oslobadjanja od stresa, ali ima i niz drugih dobroboti. Utiče na rad endokrinog sistema, kardio-vaskularnog sistema, poboljsava rad pluća, dovodi telo do pravilnog držanja i gipkosti... Na psihološkom planu, smanjuje nivo stresa, obezbedjuje dublji, okrepljujući san, poboljsava umne i radne sposobnosti. Joga uravnotežava sve sisteme u organizmu, vodi nas do našeg prirodnog stanja -zdravlja.

Posmatrano iz ugla svakodnevnog života, to znači da značajno možemo sebi pomoći ako radimo posao koji zahteva visečasovno sedenje, jer smanjuje tenzije mišića duž kičmenog stuba, pomaže nam da pravilno držimo kičmu. Ako imamo stresan posao, omogućava nam da se bolje nosimo sa neočekivanim i napetim situacijama, jer se stres lakše amortizuje, postajemo mirniji ali I spremniji da adekvatno reagujemo. Joga se već značajno koristi pri trenigu menadžera. Djaci i studenti imaju dobrobiti od joge jer se povećava koncentracija, što obezbedjuje dobre rezultate u učenju. Deca u razvoju, koja vežbaju jogu mogu korigovati nepravilno držanje i manje deformitete kičme. Imaće skladno i lepo razvijeno telo. Ljudi u poznijim godinama mogu poboljšati vitalnost organizma, i usporiti starenje.

Joga se preporučuje kao oblik očuvanja zdravlja i prevencije od bolesti. Jogu mogu da vežbaju i deca, i odrasli. Osobe koje imaju ozbiljnije zdravstvene probleme mogu vežbati samo uz konsultaciju i preporuku lekara.

JOGA KAO ŽIVOTNI STIL
Joga je disciplina samorazvoja stara preko 3500 godina. Ovo univerzalno znanje ne poznaje vremenske I prostorne granice. Usvajanjem vrednosti Joga filozofije kao životnog stila otvaramo mogućnost za prepoznavanje I negovanje svojih intelektualnih, umnih I kreativnih potencijala. Joga je disciplina koja pruža mogucnost da ostanemo maksimalno prisutni I aktivni u svim segmentina svoga života, ali bez napetosti i stresa.

Nije slučajno što sve veći broj ličnosti iz javnog života praktikuje jogu: holivudski glumci, vrhunski sportisti, biznismeni, političari…Samo da spomenemo neke od njih: Novak Đoković, Madona, Sting, Lejkersi…

KADA JE PRAVI TRENUTAK ZA JOGU?
Već dugo razmišljate kako bi bio pravi korak da počnete da vežbate jogu. Stalno čitate po novinama kako je joga dobra baš za ono što vas muči: stres, napetost, bolovi u leđima…

Ali nikako da se odlučite kada ćete otići na prvi čas joge. Stalno odlažete taj trenutak za sledeći ponedeljak, sledeći mesec, ali od septembra sigurno...Niste jedini. Možda će vam biti lakše ako znate da mnoge muče iste dileme.

Ovo su najčešći razlozi odlaganja:

 • nemate dovoljno vremena
 • početnik ste i niste nikada vežbali jogu
 • imate suviše godina da biste sada počeli
 • procenjujete da sa viškom kilograma nećete moći ništa da uradite na času
 • niste se nikad bavili sportom, niste sportski tip
 • vaše telo nije fleksibilno, nezamislivo je da biste izveli bilo koji položaj koji viđate po časopisima
 • treba da kupite sportsku opremu
 • ne poznajete nikog, nećete se uklopiti...
 • jogu vežbaju samo žene
 • i još mnogo malih razloga...

Ali ako ipak donesete odluku i odete na prvi čas joge, shvatićete da nema prepreka. Pojaviće se slobodno vreme, videćete da možete sve da stignete.Za novi početak nikad nije kasno, da biste znali šta je joga, prvi korak je da počnete da vežbate.Jogu mogu da vežbaju svi: i mladi i stari, žene i muškarci, domaćice i sportisti. Zabluda je da osobe sa viškom kilograma nisu fleksibilne.Na času joge se vežba samo u granicama prijatnosti, svako prema svojim mogućnostima. Instruktor joge vam neće pokazivati zahtevne položaje koje viđate na fotografijama.

Ako želite da vežbate jogu, nema razloga da odlažete prvi korak, samo ga napravite, SADA!

ZAKONSKI OKVIRI U OBLASTI JOGE
Sportsko udruženje Joga art balans je član Joga saveza Srbije, nadležnog nacionalnog saveza za oblast joga sporta. Joga savez Srbije neguje akademsku orijentaciju u oblasti joge i kroz mnogobrojne aktivnosti približava jogu široj populaciji. Joga je u našoj zemlji priznata u Ministarstvu sporta kao oblast sporta, a u oblasti medicine Zakon o zdravstvenoj zaštiti jogu svrstava u oblast tradicionalne medicine. U okviru rada Međunarodne Joga akademije pri Joga savezu Srbije, vrši se školovanje sertifikovanih instruktora joge I dodatna edukacija sa ciljem usavršavanja u oblasti joge.

https://www.youtube.com/watch?v=8Tzl4HYLMsg
https://www.youtube.com/watch?v=mIAaXBJlEvk
https://www.youtube.com/watch?v=NrLQV3IjUQ8&t=226s


Joga art balans, sportsko udruženje
Adresa: Đorđa Ognjanovića 35, Čukarica
Kontakt: 064 290 55 25
yoga.art.balans@gmail.com
www.beogradjoga.com

Cenovnik

5 najnovijih iz cenovnika

1. Mesec dana, 2x nedeljno, 1,5h
3000 din
Pogledajte ceo cenovnik

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Yoga Maya, Ustanicka 125, Voždovac, Beograd
  SUPAERIAL FITNESS YOGA, Ohridska 16, Vračar, Beograd
  Wabi Sabi Yoga studio, Makenzijeva 47/ II /4, kod Hrama Sv. Save, Vračar, Beograd
  Sportski centar Bast centar, Dr. Ivana Ribara 38, Novi Beograd, Beograd
  Sunshine yoga studio, Kirovljeva 5b, Čukarica, Beograd
  Xteam Island Yoga, Nehruova 234, Novi Beograd, Beograd
  HELIANTUS Yoga, Dušana Vukasovića 64, Blok 61, Novi Beograd, Beograd
  Yoga Savez Srbije, Gandijeva 101, Novi Beograd, Beograd
  Yoga Otium wellness center, Svetog Save 2, (Hotel Slavija Garni), Vračar, Beograd
  Face Yoga Ivana Mrkalj, Srbija, Beograd
  Idi na vrh strane