Joga centar Gopi

  • 2
4.75 | 4 ocena

O nama - JOGA CENTAR GOPI


slika

Joga
centar "Gopi" nalazi se u Krunskoj ulici broj 37/14, u Beogradu. Moderno doba uslovilo je činjenicom da je pojedinac postao podložan spoljnim uticajima i senzacijama koje naša čula i telo mogu da osete. Vrlo malo vremena tokom života provodimo obraćajući pažnju na to kako naše telo funkcioniše i koje su zapravo naše realne potrebe. Upravo tako je naš centar dobio svoj naziv "Gopi yoga centar".

Gopi su predivne plesačice sa blistavim očima, nasmejanog lica koje se kreću u ritmu zvukova koje proizvodi frula i priroda koja ih okružuje. Njih zapravo lagano pokreće fina unutrašnja vibracija, zvuk, nada koja ih usmerava ka duhovnom rastu i razvoju. Na ovaj način prevazilaze se sva fizička čula i opsene fizičkog sveta. Polako dolazi do spoznaje radosti i osećaja lakoće, koji uz plesne korake predstavljaju odraz univerzalne vibracije. Reč "go" označava zvuk, govor i vitalni dah.

U joga centru "Gopi" dočekaće Vas 6 instruktora:
- Danica Miljković, Vera Bajić, Dragica Petrović,Lidija Miljkovic, Jelena Dumić, Ivana Tanasijević

Prijatan ambijent, prilagođen potrebama naših polaznika, pružiće Vam zadovoljstvo upoznavanja sa prednostima i lepotama yoge. Aktivnosti našeg centra organizovane su po grupama od 15 polaznika, što nam ujednom pruža mogućnost da se adekvatno posvetimo svakom našem polazniku. Takođe svi naši posetioci mogu da koriste našu malu biblioteku sa brojnim knjigama iz raznih oblasti ljudskog znanja i prakse o celovitom i zdravijem načinu života.

Standardni čas Satyananda yoge uglavnom traje 1,30h.

Asane predstavljaju prvi deo časa i one imaju zadatak podsticanja bolje cirkulacije, povećavanja gipkosti tela, imuniteta, opuštenosti i harmonizacije rad endokrinog sistema.

Reč "asana" označava ugodan i stabilan položaj tela na svim nivoima našeg bića.
Stari zapisi o yogi govore da ima oko 8.400.000 asana i da one imaju isto toliko inkarnacija.
Tokom izuzetno dugog vremenskog perioda veliki mudraci su modifikovali i prilagođavali broj asana na nekoliko stotina.
Mnoge asane su dobile imena po životinjama poput:
- kobre, tigara, skakavaca, mačke, zeca.

Obraćajući pažnju na ponašanje životinja yogički mudraci su došli do saznanja da one žive u skladu sa svojom okolinom i vlastitim telom. Kopirajući njihov položaj tela nauočili su kako kako da održe svoje zdravlje i suoče se za izazovima koje donosi svaki novi dan.

Smatra se da je ukočenost tela posledica blokirane energije i akumuliranih otrova. Upotrebljavajući asane u praksi pokrenućemo blokiranu energiju i brže izbaciti otrove iz organizma.
Kada dođe do pročišćenja tela razviće se mirnoća i gracioznost pokreta.

Asane služe za oslobađanje od mentalne napetosti. Svaki mentalni čvor ima i odgovarajući telesni mišićni čvor i obrnuto. Cilj asana je da telo oslobodi tih čvorova. Usled emocionalnih napetosti može biti blokiran rad pluća, dijafragme i procesa disanja. Produkt ovakve vrste napetosti može biti astma.

Mišićni čvorovi se mogu javiti na bilo kom delu tela. Kombinacija dobrog odabira asana, tehnika disanja i yoga nidre je izuzetno efikasan način za opuštanje tih čvorova jer ih savladava i na fizičkom i na mentalnom nivou. Blokirana energija biva oslobođena a telo postaje vitalno, um kreativan, veseo i uravnotežen.

Zatim slede TEHNIKE DISANJA - PRANAYAME
Disanje je najvažniji proces u ljudskom telu. Ljudska bića udišu oko petnast puta u minuti. Naziv "tehnike disanja" predstavlja samo delimičan prevod pojma "pranayama". Primenom određenog načina disanja i svesnosti o disanju postiže se bolja razmena na ćelijskom nivou, pluća se pročišćavaju a bronhije postaju aktivnije. Reč "pranayama" predstavlja celokupan procesa disanja i njegovih efekata koji se postižu drugačijim načinom disanja.

Ova sanskritska složenica sadrži u sebi vise značenja u zavisnosti kako se podeli :
- prana životna energija - energija koja postoji u svima nama, ona koje je suptilnija od vazduha iako je povezana sa njim.
- reč yama označava kontrolu ali kada se doda slovo a (ayama) onda to postaje reč koja označava produbljivanje ili širenje.
- kada zastanemo i posmatramo proces disanja zapažamo da je to proces koji sadrži 4 faze - udah, izdah i zadržavanje daha posle udaha i posle izdaha.

Primenjujući tehnike disanja produbljujemo i proširujemo naše prirodno disanje, povećavamo količinu kiseonika koji se apsorbuje, podstičemo svesnost o jednom automatskom procesu i na taj način gradimo most između svesnih nesvesnih delova uma

Treći deo časa čine tehnike potpune relaksacije kao što je Satyananda yoga, nidra ili neka meditativna praksa.

Po završetku svakog časa, otvoreni smo za sva Vaša pitanja.

Upoznajte čari yoge u veoma prijatnoj atmosferi.
Očekujemo Vas.

Joga centar "Gopi" Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

11.03.2017 01:23
Milos Bozovic

Prijatan ambijent,prilagodjen potrebama polaznika,pruzice vam zadovoljstvo upoznavanja sa prednostima i lepotama yoge.Svi posetioci mogu da koriste malu biblioteku sa brojnim knjigama iz raznih oblasti ljudskog znanja i prakse o celovitom i zdravijem nacinu zivota.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Yoga
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Joga centar Gopi
  • joga,
  • joga centar gopi,
  • joga za pocetnike