HELIANTUS Yoga

5.0 | 12 ocena
Ulica: Dušana Vukasovića 64, Blok 61
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
HELIANTUS Yoga
Mobilni: 064/
www.rekonekcijajoga.com

O nama

HELIANTUS YOGA

Centar za jogu i lični razvoj HELIANTUS se putem holističkog pristupa bavi čovekom kao celinom. Ideja vodilja prilikom osnivanja centra bilo je stvoriti prijatno mesto na kome će svako, uz pomoć iskusnih životnih trenera, instruktora i energoterapeuta, moći da pronađe svoj put ka sebi, zdravlju i ostvarenju svojih potencijala.

U opuštajućem ambijentu centra HELIANTUS na Novom Beogradu praktikuje se više aktivnosti koje su namenjene poboljšanju lične forme i zdravlja:

 • Hatha Yoga
 • Škola za lični razvoj
 • Rekonekcija

Savremeni način života i svakodnevni stres uslovili su činjenicu da je svakom pojedincu neophodna relaksacija. Joga kao drevna metoda samorazvoja je jedna od najuspešnijih tehnika za opuštanje, poboljšanje imuniteta i zdravstvenu preventivu, kao i postizanje vrhunskih rezultata u svim sferama života. Joga podstiče fizičko zdravlje, normalizuje aktivnost fizičkih sistema, pomaže u uspostavljanju emocionalne ravnoteže, podstiče kreativno izražavanje, jača stvaranje oslonca u sebi usmeravajući pojedinca ka otkrivanju unutrašnjih potencijala koji ga povezuju sa smislom.

Hatha joga je sve popularniji stil joge, kako u svetu, tako i kod nas, zbog svog sveobuhvatnog delovanja na telo, um i psihu. Ime je dobila spajanjem dve reči “ha”-sunce i “ta”-mesec ukazujući na uravnoteženost pokreta i mirovanja. Praktikovanje hatha joge preporučuje se ljudima svih generacija, nezavisno od pola, fizičke spreme, kondicije i prethodnog iskustva. Jedini bitan uslov koji se postavlja pred svakog polaznika je da sve vežbe radi u granicama svojih mogućnosti, jer na času hatha yoge nema takmičenja i potrebe da budemo savršeni.

U prijatnom ambijentu centra HELIANTUS održavaju se časovi Hatha yoge pod vođstvom sertifikovanog instruktora Maše Vučinić, koja se jogom bavi od 2012. godine. Februara 2015. godine diplomirala je na Međunarodnoj akademiji za školovanje instruktora joge, pod vođstvom međunarodnog majstora joge profesora dr. Predraga Nikića. Joga programi u našem centru prilagođeni su svačijem stilu života, potrebama i obavezama:

 • Joga za zaposlene
 • Joga u korporacijama
 • Joga za sportiste
 • Joga za starija lica

Trening joge se sastoji od uvodnih zagrevajućih i pripremnih vežbi opuštanja, tehnika disanja, asana (joga položaja) i joga nidre (duboke jogičke relaksacije). Poseban akcenat je stavljen na samom vežbanju i osvešćivanju disanja. Prilikom izvođenja asana, vrlo je bitno da ostvarite jedinstvo disanja i pokreta. Spajajući vremenom disanje i pokret u jedno razvijate svesnost svog tela i održavate pažnju na samo vežbanje.

U našem radu praktikujemo individualni pristup, što znači da se za svakog vežbača ponaosob formira koncept individualnog treninga, vodeći se podacima iz njegovog ličnog kartona. Časovi joge se održavaju u malim grupama, što omogućava da se usmeri dovoljno energije na svakog vežbača pojedinačno. Tokom vežbanja sluša se opuštajuća muzika koja se koristi kao prijatna dopuna vežbanju.

Škola za lični razvoj namenjena je svima koji imaju težnju da odistinski upoznaju sebe. Tehnika samospoznaje nam pomaže da tu težnju prihvatimo, ojačamo i učinimo pokretačkom snagom svojih života. Škola za lični razvoj postoji već 20 godina po vođstvom predavača i životnog trenera Srđana Palibrka koji ima preko 15 godina iskustva u radu sa ljudima.

Na putu samospoznaje obrađuju se sledeće lekcije:

 1. 1. Meditacija i alfa stanje (uvod i tehnike)
 2. 2. Holistička filozofija (um, telo, duša)
 3. 3. Zakon privlačenja (kako ostvariti želje?)
 4. 4. Misli i ubeđenja (razbijanje negativnih obrazaca)
 5. 5. Afirmacije i vizuelizacija
 6. 6. Snovi (šta nam govori naša podsvest)
 7. 7. Kreativnost (povratak unutrašnjem biću i sopstvenoj prirodi)
 8. 8. Emocije i odnosi (zdrav emotivan život)
 9. 9. Samoisceljenje i proces svesnog stvaranja
 10. 10. Oprost i Ljubav

Škola ličnog razvoja može biti individualna ili grupna, i traje ukupno dva meseca, u proseku jednom nedeljno (individualni čas traje 90 minuta, a grupni 120 minuta). U skladu sa potrebama i interesima grupe i pojedinaca postoji mogućnost modifikovanja lekcija. Za sve one koji žele da prošire svoja znanja i iskustva postoji i napredna škola, kao i specijalizovani kursevi: kurs o ZAKONU PRIVLAČENJA, kurs ZDRAV EMOTIVNI ŽIVOT i škola EZOTERIJE.

Centar HELIANTUS se, takođe, bavi energetskom zdravstvenom zaštitom – jednom od najdinamičnijih oblasti energetske zdravstvene zaštite koja se zove Rekonektivno isceljivanje (Reconnective Healing). Samo u našem centru očekuje Vas Srđan Palibrk, sertifikovani praktičar rekonektivnog isceljivanja koji je završio obuku za praktičara kod doktora Erika Perla, jednog od vodećih stručnjaka u ovoj oblasti.

“Rekonekcija je sveobuhvatan proces ponovnog povezivanja sa Univerzumom koji omogućava proces Rekonektivnog isceljivanja. Kroz Rekonekciju u stanju smo da stupimo u interakciju sa ovim novim nivoima svetlosti i informacija. Ako imate sreće, vaše lečenje će doći u obliku kakav očekujete. A ako zaista imate sreće, vaše lečenje će doći u obliku o kakvom niste ni sanjali, onakvom kakav je Univerzum planirao za Vas.” - Dr Eric Pearl.

Dobrodošli u HELIANTUS!
Dušana Vukasovića 64, Blok 61, Novi Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Dynamic pilates & fitness studio, Nušićeva 10/5, Stari grad, Beograd
  Ashtanga Yoga Beograd, Dečanska 11, Stari grad, Beograd
  Sportski centar Bast centar, Dr. Ivana Ribara 38, Novi Beograd, Beograd
  Sunshine yoga studio, Kirovljeva 5b, Čukarica, Beograd
  Yoga Friends, Braće Jugovića 4, Gospodar Jovanova 36, Stari grad, Beograd
  Xteam Island Yoga, Nehruova 234, Novi Beograd, Beograd
  Yoga Art Balans, Đorđa Ognjanovića 35, Čukarica, Beograd
  Yoga Lotos Beograd, Narodnih Heroja 60, Novi Beograd, Beograd
  Yoga Savez Srbije, Gandijeva 101, Novi Beograd, Beograd
  Joga lica Anja Šargin, Vojni put 2/71 f, Zemun, Beograd