Dodaj firmu

Projektovanje građevinskih objekata Mit Arh

Arhitektonski biro Mit Arh bavi se projektovanjem arhitektonskih objekata visokogradnje različitih namena. Iza nas je dugogodišnje iskustvo u radu i impozantan opus arhitektonskog stvaralaštva za koje smo dobili najeminentnije nagrade u bivš...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 83/6
Palilula, Beograd

Omniarch

OmniArch d. o. o. nudi sledece usluge:Projektovanje i izvođenje novih objekata,Rekonstrukcija objekata,Adaptacija objekata,Sanacija objekata,Dizajn i izvođenje enterijera,Dizajn bašte,Uređenje ravnih krovnih terasa kao i Izrada 3D modela i a...
Pročitaj više

Majakovskog 2
Zemun, Beograd

Projektovanje građevinskih objekata Design N

Projektni biro Design N pretvara vase zelje u stavrnost. Izrada kompletne tehnicke dokumentacije, kao i izrada projekta za kucu, izrada projekta legalizacije, izrada projekta enterijera
Pročitaj više

Gornjogradska 52a
Zemun, Beograd

Projektovanje građevinskih objekata je operacija koja je sačinjena od nekoliko koraka, a to su:

- projektni zadatak

- skiciranje objekta

- idejno rešenje

- idejni projekat

- glavni projekat.

Projektni zadatak

Klijent formalno definiše svoje želje i ideje. Projektni zadatak podrazuemva i potvrdu o vlasništvu, lokacijske uslove, geodetske, geotehničke i druge podloge. Ovo je temelj izrade svakog projekta.

Skiciranje objekta

Ovo je faza koja se odvija paralelno sa projektnim zadatkom. Kada se utvrde želje i zamisli klijenta, projektant pristupa izradi 3D prikaza, što je zapravo skica. Na ovaj način će klijent videti detaljni prostorni prikaz, a ujedno se ovako mogu otkloniti svi eventualni nedostaci i mane.

Idejno rešenje

Ovo bi bila treća faza. Osnovni cilj izrade idejnog rešenja jeste da se definišu ključni elementi i faktori, kao što su pozicija objekta u prostoru, dimenzije objekta, veličine, namena i raspored prostorija objekta, konstruktivni sistem, kao i primena materijala.

Možemo videti prikaz izgleda objekta, osnove svih etaža, kao i preseke objekta, te pojedine detalje objekta.

Idejni projekat

Ukoliko idejno rešenje u potpunosti odgovara zahtevima klijenta, počinje izrada idejnog projekta. Idejni projekat je tehnički dokument čiji sadržaj se u slučaju predavanja za izvođenje radova mora uskladiti sa aktuelnim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Glavni projekat

Glavni projekat je poslednja faza koja nastupa u procesu izrade tehničke dokumentacije. 

Potrebno je da se klijent i projektant usaglase oko projektnog zadatka, skiciranja objekta, idejnog rešenja kao i idejnog projekta. Sada sledi sumiranje svih detalja u glavni projekat. 

Glavni projekat svojom formom, sadržajem i sastavnim delovima mora biti u potpunosti usklađen sa Zakonom. 

Potrebno je da glavni projekat detaljno opiše svaki aspekt građenja, na takav način da se svaki pojedini element objekta precizno definiše kroz detaljnu grafičku dokumentaciju kao i tehničke opise. 

Glavni projekat će biti izrađen u četiri primerka. Tri primerka će se predati lokalnom Upravnom organu, a sve u cilju izdavanja građevinske dozvole.

Projektovanje građevinskih objekata – cena:

Idejno rešenje, do 100 m2 objekta, paušalno 250 evra.

Idejni projekat, za objekte površine do 100 m2, paušalno 300 evra;

Projekat za građevinsku dozvolu, do 100 m2 površine objekta, paušalno 500 evra;

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane