Dodaj firmu

Projektovanje bazena Beograd

Projektovanje bazena Mit Arh

Arhitektonski biro Mit Arh bavi se projektovanjem arhitektonskih objekata visokogradnje različitih namena. Iza nas je dugogodišnje iskustvo u radu i impozantan opus arhitektonskog stvaralaštva za koje smo dobili najeminentnije nagrade u bivš...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 83/6
Palilula, Beograd

Projektovanje bazena Fontane Aquatec Shop

Veliki izbor bazenske opreme na lageru, ugradnja svih vrsta bazena, panelnih bazena, poliesterskih, keramičkih bazena.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 538
Voždovac, Beograd

Projektovanje bazena Aqua Mramor

Projektovanje, izvođenje radova, ugradnja bazenske opreme, održavanje i hemijski tretman vode; projektovanje i izvođenje fontana.
Pročitaj više

Ljermontova 19
Voždovac, Beograd

Projektovanje bazena Hidronova Plus

Preduzeće Hidronova Plus skoro dve decenije samostalno se bavi projektovanjem i izgradnjom bazena, sauna, hidromasažnih kada, wellness i spa centara, po sistemu “ključ u ruke”. Pored opreme za bazene, u našoj ponudi nalaze se proizvodi za po...
Pročitaj više

Pančevački put 148
Palilula, Beograd

Ko radi projektovanje bazena? Verovatno ne postoji čovek koji ne bi želeo kuću u čijem je sklopu bazen. Svakako, mali broj srećnika može ovaj san da pretvori u javu, a kada se odluče na taj korak, biće im potrebno projektovanje bazena.

Bazeni su građevinski objekti, ispunjeni vodom, različitih su dubina u zavisnosti od namene, i koriste se za plivanje, sport, rekreaciju, razonodu i relaksaciju. 

Podela bazena

Bazeni se dele na privatne, javne, otvorene i zatvorene, sportske i rekreativne, za decu i odrasle, prelivne i skimerske. 

Privatna kupališta mogu se pronaći u stanovima, kućama ili dvorištima. Praksa je da se u kompleksima svih namena nađu i bazeni za decu, koji se rade po posebnim standardima i dubinama, dok su ostali bazeni za odrasle najčešće sa vodenim atrakcijama. Ovakve atrakcije upotpunjuju doživljaj u bazenima. 

Njihova osnovna namena je održavanje zdravlja, ali i uživanje, zabava i relaksacija. Te atrakcije mogu biti hidromasaža u jacuzzi kadama, hidromasažni tuševi, biserna kupka ili vazdušno vrelo sa dna bazena, prelivi koji se formiraju visinskom razlikom između različitih nivoa delova bazena i kada. Spomenimo još i protivstrujno plivanje, vodenu pečurku i mnoge druge elemente koji osiguravaju dobar provod u bazenu.

Projektovanje i izrada bazena

Da bi bazen bio lep i funkcionalan, sa kristalno čistom vodom, osnovni uslov je dobro urađen projekat, kojim bi trebalo da se pozabave isključivo stručna lica. Profesionalni tim kreativnih i odgovornih inženjera projektnog biroa garantuje vam dobar kvalitet projekta. 

Stručnjaci koji će raditi ovaj posao za vas, poseduju višegodišnje iskustvo, kao i sve potrebne licence, ne samo u projektovanju već i u izvođenju radova. Licencirani projekat podrazumeva kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju, koja je predviđena zakonom, uključujući overu odgovornih projektanata.

Šta sadrži glavni projekat klasičnog bazena?

Spomenimo najpre, arhitektonsko-građevinski projekat, projekat hidrauličkih instalacija, projekat električnih instalacija, projekat ozelenjavanja (ovaj deo srećemo kod bio-bazena). 

Sve što smo naveli, odnosno svaki od pomenutih delova, praktično je zasebni projekat, koji udružen sa ostalima čini glavni projekat bazena. Sadržaji pojedinačnih projekata se delimično menjaju, zavisno od tipa kupališta koje se projektuje.

Projektovanje bazena – iskustva

Svaki bazen je novi i originalni projekat, prilagođen datom prostoru i okruženju, iz poštovanje želja investitora i pravila struke. Samo izvođenje se obavlja po projektu bazena i bazenske tehnologije, dok sama izgradnja obuhvata više faza.

Kada govorimo o kvalitetu bazenske vode, ona po svim normativima i propisima mora biti na nivou vode koju koristimo za piće. Kako se to postiže? Bazenska tehnika obuhvata sistem za prečišćavanje i održavanje kvaliteta vode mehaničkim putem preko filtera i pumpi, koji omogućavaju kruženje vode. Ona se tom recirkulacijom prečišćava, dok se hemijskim putem, odnosno dezinfekcijom voda čisti uz pomoć četiri vrste hemikalija. 

Ako imate želju za vodenim prostorom ispred svoje kuće, i posedujete budžet namenjen za to, onda vas ništa više ne sprečava da pozovete projektne biroe i zakažete planiranje i izradu vašeg novog bazena, posle čega vam ne preostaje ništa drugo sem da uživate.

Projektovanje bazena – cena:

Cene se kreću u proseku od 50 - 250 evra za idejni projekat, do 500 evra i više za glavni projekat, a sve zavisi od vaših zamisli, zahteva i ideja. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate projektne biroe ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane