Dodaj firmu

Dokumentacija za legalizaciju Regulare

Agencija „Regulare“ bavi se legalizacijom i uknjižbom stanova, poslovnih objekata, zgrada, kuća, zemljišta. Nalazi se na Paliluli i kod njih možete uraditi ceo proces legalizacije i uknjižbe objekata
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 68b, lok 22
Beograd

A2 arhitektonsko projektni biro

Projektni biro A2 iz Beograda, sa više od 30 godina iskustva, bavi se izradom kompletne dokumentacije u procesu legalizacije, kao i prilikom dobijanja građevinske dozvole. Takođe, nudimo usluge projektovanja enterijera Vašeg prostora, sa 2D ...
Pročitaj više

Lijačka 15v
Beograd

Dokumentacija za legalizaciju Design N

Projektni biro Design N pretvara vase zelje u stavrnost. Izrada kompletne tehnicke dokumentacije, kao i izrada projekta za kucu, izrada projekta legalizacije, izrada projekta enterijera
Pročitaj više

Gornjogradska 52a
Beograd

Sta je to dokumentacija za legalizaciju? Prema novom Zakonu o ozakonjenju sve nekretnine na teritoriji Srbije moraju biti pravno legalne, odnosno legalizovane. Građani često dolaze u nedoumicu šta je sve potrebno od dokumentacije da bi ova procedura bila uspešno završena, pa ćemo u nastavku teksta pokušati da razrešimo dileme.

Šta je sve potrebno za legalizaciju?

Da biste uknjižili objekat koji je izgrađen bez prethodno izdate građevinske dozvole, potrebno je da, pri opštini kojoj pripadate, u Odeljenju za građevinske poslove predate Zahtev za legalizaciju.

Uz ovaj zahtev, a u zavisnosti od strukture i kategorije objekta, potrebno je priložiti i:

Za porodične stambene objekte do 100 kvm, te za stanove u stambenim zgradama do 100 kvadrata, kao i stambene objekte preko 100 m2 sa jednim stanom:

- dokaz o pravu svojine;

- fotografiju objekta;

- tehnički izveštaj o stanju objekta;

- geodetski snimak;

- dokaz o uplati takse.

Za stambene objekte sa više stanova, odnosno za poslovno-stambene objekte, poslovne i proizvodne objekte, potrebno je priložiti:

- dokaz o pravu svojine;

- fotografiju objekta;

- zapisnik o izvršenom veštačenju o ispunjenosti uslova za upotrebu objekta;

- geodetski snimak objekta;

- dokaz o uplati takse.

Ukoliko je potrebno legalizovati pomoćne objekte, pripremite za legalizaciju:

- dokaz o pravu svojine;

- fotografiju objekta;

- dokaz o uplati takse.

Za objekte izrađene iz sredstava budžeta RS, AP ili jedinice lokalne samouprave:

- zapisnik o izvršenom veštačenju o tehničkoj ispravnosti i ispunjenosti uslova za upotrebu objekta, sa specifikacijom posebnih fizičkih delova, koji sadrži i geodetski snimak.

Za objekte za koje je izdato odobrenje za izgradnju po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, a kojim je odstupljeno od izdatog odobrenja za izgradnju i potvrđenog glavnog projekta:

- dokaz o pravu svojine;

- projekat izvedenog objekta izrađen u skladu sa ovim zakonom;

- dokaz o uplati takse.

Dokumentacija za legalizaciju – cena taksi:

Taksa koju je potrebno platiti za stanove do 100 m2 je 5000 dinara, do 200 metara kvadratnih 15000 dinara, do 300 kvadrata – 20 000 i preko 300 kvm potrebno je izdvojiti 50000 dinara.

Što se poslovnih objekata tiče, potrebno je platiti taksu od 250000 dinara ukoliko posedujete poslovni prostor do 500 metara kvadratnih, 500 000 dinara za prostore do 1000 kvadrata, i za više od 1500 m2 cena je tri miliona dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane