Dodaj firmu

Agape GNSS geometar legalizacija kuće

Geodetske usluge na teritoriji Zemuna i cele Srbije. Usluge za pravna i fizička lica. Izrada geodetskih snimaka, ucrtavanje objekata u katastar, legalizacija i drugo
Pročitaj više

Ugrinovačka 105
Zemun, Beograd

Geotarget geometar Legalizacija kuće

Geodetske usluge na teritoriji Beograda i okoline. Usluga geodetskog snimka, elaborati geodetskih radova, izrada topografskog plana za pravna i fizička lica
Pročitaj više

Narodnog Fronta 90
Zvezdara, Beograd

Legalizacija kuće Intergeo

Studio za geodetske poslove Intergeo obavlja kompletne geodetske usluge profesionalno, kvalitetno i u najkraćem mogućem roku. Naš dugogodišnji tim zaposlenih koristi najsavremeniju geodetsku opremu koja poseduje sve potrebne licence za rad
Pročitaj više

Ruzveltova 4
Palilula, Beograd

Legalizacija kuće XYZ ENGINEERING

Licencirana geodetska agencija XYZ ENGINEERING nudi inovativne i kvalitetne usluge iz oblasti geodezije. Širok spektar stručnosti i sposobnosti našeg profesionalnog tima garantuje da će svi geodetski poslovi biti završeni brzo, povoljno i uz...
Pročitaj više

Ustanička 189/21
Zvezdara, Beograd

Legalizacija kuće EURO GEO

Geodetska agencija “EURO GEO” je ovlašćena od strane Republičkog Geodetskog Zavoda, za pružanje geodetskih usluga na teritoriji cele Srbije. Posedujemo veliko praktično iskustvo u primenjenoj (inženjerskoj) geodeziji, koje koristimo priliko...
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 345
Zvezdara, Beograd

Legalizacija kuće Geo SLAJ

Firma Geo SLAJ nudi Vam kompletne geodetske usluge na teritoriji celog grada, uz najviši vid odgovornosti pri radu. Naš tim čini kvalitetan i stručan kadar koji poseduju licencu Inženjerske komore, kao i preko 12 godina iskustva u praksi…
Pročitaj više

Ugrinovački put, (27 deo), br 16
Zemun, Beograd

Legalizacija kuće Geodetski biro Gaus

Geodetski biro “Gaus” je tim profesionalaca koji neprekidno radi na stalnom unapređenju kvaliteta usluga. Cilj nam je da svaki geodetski zadatak izvršimo u skladu sa važećim standardima na visokoprofesionalnom nivou.
Pročitaj više

Nova I br.16, Pinosava
Voždovac, Beograd

Legalizacija kuće Geometar Goran

Geometar Goran iz Beograda može Vam pomoći ako Vam zatrebaju topografski plavovi, formiranje građevinskh parcela ili legalizacija objekata.
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Legalizacija kuće Geosmart

Firma "Geosmart", nudi vam vrhunske usluge u izvodjenju poslova inzenjerske geodezije.
Pročitaj više


Beograd

Legalizacija kuće Design N

Projektni biro Design N pretvara vase zelje u stavrnost. Izrada kompletne tehnicke dokumentacije, kao i izrada projekta za kucu, izrada projekta legalizacije, izrada projekta enterijera
Pročitaj više

Gornjogradska 52a
Zemun, Beograd

Slobodno se može reći da legalizacija kuće nikada nije bila povoljnija. Postoji veliki broj nelegalno podignutih objekata, koji ne mogu biti upisani u zemljišne knjige. Na primer, Kaluđerica nadomak Beograda, najveće je „divlje naselje“ koje postoji na Balkanu. Samo to dovoljno govori koliko je postupak ozakonjenja objekata, odnosno kuća, neophodan.

Za relativno male pare, vlasnici bespravno sazidanih objekata, bez obzira na to gde se nalaze, moći će da ozakone svoju imovinu, a to pravo imaće i vlasnici koji do sada zahtev za legalizaciju nisu podneli.

Koliko u Srbiji postoji nelegalizovanih objekata?

Prema najnovijim podacima, čak 30 posto od ukupno izgrađenih zdanja nije legalizovano. Dakle, taj broj je oko milion i po objekata, a najviše kuća do 100 kvadratnih metara.

Prema novom Zakonu o ozakonjenju, vlasnici koji su podneli zahtev za legalizaciju, neće morati da podnose dodatna dokumenta. Ukoliko su predali sve što je potrebno, biće neophodno da plate samo taksu.

Kolika je cena takse za ozakonjenje kuće?

Ovo je ključno pitanje koje zanima ljude koji su podneli zahtev za legalizaciju. Ukoliko je vaša kuća površine do 100 metara kvadratnih, platićete taksu u iznosu od 5000 dinara, ako je kuća do 200 kvadrata, biće potrebno izdvojiti 15000 dinara, a do 300 kvadrata, 20000 dinara. Ukoliko imate kuću veću od 300 metara kvadratnih, potrebno je platiti taksu u iznosu od 50000 dinara.

Koja je procedura za vlasnike koji nisu podneli zahtev za legalizaciju?

I ovde takođe važi jedna jednostavna procedura. Pored dokaza o plaćenoj taksi, moraće da pribave još dva dokumenta, a to su izveštaj o zatečenom stanju objekta, kao i dokaz o svojini.

Izveštaj o zatečenom stanju se dobija u projektnim biroima, dok se dokaz o svojini dobija u Katastru.

Ukupni troškovi ovakvih vlasnika iznosiće oko sto evra, pod uslovom da je kuća do 100 metara kvadratnih i da poseduju geodetski snimak. 

Legalizacija kuća u Kaluđerici

Kao što smo naveli, kuće u Kaluđerici uglavnom nisu legalizovane. Razlog tome su verovatno bili preveliki troškovi i spora i komplikovana procedura. 

Sa druge strane, ako se žitelji Kaluđerice koji su vlasnici bespravno podignutih objekata, ogluše o nov zakon, biće suočeni, nažalost, sa negativnim posledicama, kao što je rušenje kuće, a sve zbog nepoštovanja zakona.

Legalizacija kuće – iskustva

Pre donošenja novog Zakona o ozakonjenju, postupak legalizacije bio je skuplji čak 571 put, jer je ranije bilo potrebno oko 2 858 000 dinara da bi se legalizovala kuća od 100 kvadrata. To je za mnoge ljude bilo nedostižno da plate. 

Ovako visoka cena legalizacije u to vreme, pojavljivala se zbog naknade za uređenje građevinskog zemljišta, kao i administrativne takse, koje su sada ukinute. 

Sa druge strane, svi vlasnici kuća koji nisu podneli zahtev za legalizaciju, dobijaće rešenja o rušenju.

Da biste izbegli ovako neželjene posledice, iskoristite pogodnosti koje vam donosi novi Zakon o ozakonjenu, jer on svima omogućava da mnogo jeftinije, lakše i brže ozakone svoje kuće. 

Na ovaj način biće rešen problem nelegalnih objekata, čime se stiču razne prednosti, kao što su ostavljanje kuće u nasledstvo deci, unucima, ili stavljanje kuće pod hipoteku radi uzimanja kredita.

Legalizacija kuće – cena:

Za kuće do 100 metara kvadratnih, taksa je 5000 dinara; do 200 kvm, taksa iznosi 15000 dinara, a do 300 kvadratnih metara – 20 000 dinara. Za kuću čija površina prelazi 300 kvadrata, potrebno je izdvojiti 50 000 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane