Dodaj firmu

Legalizacija poslovnih objekata Regulare

Agencija „Regulare“ bavi se legalizacijom i uknjižbom stanova, poslovnih objekata, zgrada, kuća, zemljišta. Nalazi se na Paliluli i kod njih možete uraditi ceo proces legalizacije i uknjižbe objekata
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 68b, lok 22
Beograd

A2 arhitektonsko projektni biro

Projektni biro A2 iz Beograda, sa više od 30 godina iskustva, bavi se izradom kompletne dokumentacije u procesu legalizacije, kao i prilikom dobijanja građevinske dozvole. Takođe, nudimo usluge projektovanja enterijera Vašeg prostora, sa 2D ...
Pročitaj više

Lijačka 15v
Beograd

Legalizacija poslovnih objekata Design N

Projektni biro Design N pretvara vase zelje u stavrnost. Izrada kompletne tehnicke dokumentacije, kao i izrada projekta za kucu, izrada projekta legalizacije, izrada projekta enterijera
Pročitaj više

Gornjogradska 52a
Beograd

Kako se radi legalizacija poslovnih objekata? Poznata je činjenica, da je oko jedne trećine ukupno izgrađenih objekata u Republici Srbiji, zapravo – nelegalizovano. To bi, jezikom brojki bilo kazano da postoji milion i petsto hiljada bespravno podignutih kuća, stanova, lokala, garaža, pomoćnih objekata...

U svakom gradu postoji veliki broj poslovnih prostora, lokala... Po novom Zakonu o ozakonjenju, procedura za legalizaciju daleko je olakšana, odnosno pojednostavljena, ubrzana, i što je najvažnije – jeftinija, jer je skupa cena legalizacije bio glavni razlog zbog čega ljudi nisu ozakonili svoje objekte.

Koliko košta legalizacija poslovnih objekata?

Kao što smo naveli, cene su niže u odnosu na raniji period, pa je tako potrebno izdvojiti za poslovni prostor od 500 kvadrata – 250 000 dinara; ukoliko imate poslovni objekat koji je veći, odnosno ima do 1000 metara kvadratnih, biće vam potrebno za taksu 500 000 dinara, a za poslovne prostore veće od 1500 m2, cena takse za legalizaciju biće ukupno tri miliona dinara. Za objekte od 1000 do 1500 kvadrata, cena je okruglo milion dinara.

Legalizacija poslovnih objekata – iskustva

Svi koji su predali zahteve za legalizaciju, potrebno je samo da plate gore navedenu taksu, a oni koji nisu predali dokumente, pored same plaćene takse, moraće da podnesu izveštaj o zatečenom stanju poslovnog objekta.

Kuda odlazi novac od legalizacije poslovnih objekata?

Ovo pitanje zanima mnoge ljude, bez obzira da li su vlasnici nekretnine, odnosno poslovnog objekta koga bi trebalo legalizovati, ili samo žele da budu u toku i da se informišu. 

Navodi se da će oko 70 posto prihoda biti dato lokalnim samoupravama, za ulaganje u procese infrastrukture. Preostalih 30 odsto, sliće se u državni budžet. 

Koje su posledice nelegalizacije poslovnog objekta?

Cilj novog Zakona o ozakonjenju jeste da se svi objekti, stambeni i poslovni, legalizuju, odnosno, ozakone. Stoga je tako pojednostavljena, jeftinija i ubrzana procedura, koja će sve to omogućiti. 

Važno je istaći da nakon usvajanja Zakona o ozakonjenju, biće srušeni svi poslovni objekti koji su podignuti bez građevinske dozvole.

Sa druge strane, ukoliko se ne podnese zahtev za legalizaciju poslovnog objekta, posledice mogu biti nesagledive, u smislu da se takav poslovni prostor mora rušiti. Sa novim pogodnostima u primeni zakona to se može izbeći, jer jednostavno svi poslovni objekti na teritoriji Srbije moraju biti legalizovani. 

Na osnovu Zakona o ozakonjenju, i sprovedenoj legalizaciji poslovnog objekta, vi ćete moći svoj poslovni prostor da ostavite u nasledstvo deci, unucima, ili da isti stavite pod hipoteku u cilju dobijanja kredita od banke.

Legalizacija poslovnih objekata – cena:

Kao što smo istakli u tekstu iznad, za taksu za legalizaciju poslovnog prostora do 500 metara kvadratnih, potrebno je izdvojiti 250 000 dinara, od 500 do 1000 kvadrata, taj iznos je 500 000 dinara, a za objekte od 1000 do 1500 kvadrata, cena takse je milion dinara, dok poslovni objekti čija je površina preko 1500 kvadrata, taksa za legalizaciju iznosi tri miliona dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane