Dodaj firmu

ZD Drim proizvodi za kozmetičare

Opremite Vaš kozmetički ili frizerski salon po najvišim standardima, izaberite visokokvalitetne ZD Drim proizvode za kozmetičare. Iz naše ponude kao najpopularniji ističu se: vosak za depilaciju, kalafonijum, ulja za masažu, aceton, mleko po...
Pročitaj više

Radnička 3
Čukarica, Beograd

Svako od nas ima medicinski alkohol u domaćinstvu, iz prostog razloga što nikada ne znamo kada će nam biti potrebno sredstvo za dezinfekciju. Medicinskim alkoholom se mogu dezinfikovati razne posekotine i ranice, ali se isto tako efikasno čiste od mikroorganizama bilo koji predmeti koje svakodnevno koristimo.

U našem tekstu saznajte razne zanimljive i korisne informacije o ovom dezinfekcionom sredstvu, pročitajte gde možete da nabavite medicinski alkohol, po kojim cenama i slično.

Za šta se sve koristi medicinski alkohol?

Svi smo dolazili u situaciju da se, na primer, prilikom rada u kuhinji ili bašti, posečemo nekim oštrim predmetom i da odmah nakon toga ranu ispreremo i nanesemo alkohol. Ukoliko to ne bismo učinili, tada bi posekotina mogla da se inficira usled raznih mikroorganizama kao što su bakterije, gljivice, virusi i slično.

Upotrebom medicinskog alkohola smo sigurni da smo ranu očistili i zaštitili se od neželjene infekcije. Sa druge strane, ljudi koriste ovo dezinfekciono sredstvo za čišćenje nekih predmeta koje upotrebljava veliki broj osoba, a to mogu biti telefonske slušalice, daljinski upravljači, tastature i miševi kompujetera i slično.

Od čega je sastavljen medicinski alkohol?

Medicinski alkohol je u stvari etanol koji je pomešan sa vodom, pri čemu je koncentracija etilnog alkohola oko sedamdeset posto, a trideset posto sačinjava voda.

Svoju najširu primenu medicinski alkohol ima u medicini jer se koristi za dezinfekciju rana, ali i u razne druge svrhe.

Medicinski alkohol – iskustva

Kada govorimo o dezinfekcionim sredstvima uopšteno, onda ćemo navesti da ona treba da imaju neke osobine da bi se smatrala kvalitetnim a to su:

-          Da nisu otrovna za ljude i životinje

-          Da ne oštećuju površine koje se njima dezinfikuju

-          Da su rastvorljiva u vodi

-          Da postižu efikasnost u malom procentu

-          Da ih ne odlikuje jak miris

-          Da se njihova efikasnost održava dovoljno dugo na tretiranim površinama

-          Da su ekonomična.

Alkohol od 30% služi za profilaksu dekubitusa; alkohol od 70-76% upotrebljava se za dezinfekciju ubodnog mesta, dezinfekciju kože, dezinfekciju površine i instrumenata; alkohol u procentu od 96 % služi da se u njemu čuva hirurški konac.

Pored medicine, medinski alkohol ima široku primenu u domaćinstvu, tako da skoro u svakom domu možemo pronaći jednu policu koja je rezervisana za bočicu ovog sredstva. Razne ozlede i rane se mogu dezinfikovati, tj. očistiti uz pomoć alkohola, ali se on koristi i za mnoge druge namene u kući.

Na primer, ako na ogledalu postoje neželjeni tragovi laka za kosu, alkohol će ih ukloniti. Takođe, on skida mrlje od mastila, uspešno čisti venecijanere, ali i uklanja masne fleke.

Pored svega navedenog, medicinski alkohol može biti koristan u vašem kupatilu, jer se njime mogu očistiti slavine, glava od tuša i razni predmeti izrađeni od hroma. Pri tome je dobra osobina medicinskog alkohola da se on ne mora ispirati, jer jednostavno sam isparava.

Prednosti su u tome što će hromirane površine biti sjajne, a i biće ubijeni svi mikrobi.

Medicinski alkohol – cena:

Cena medicinskog alkohola zavisi najviše od zapremine proizvoda, ali i od jačine, tako da se kreće u proseku oko 300 dinara za litar alkohola od 70%, odnosno oko 400 dinara za 1l od 96%.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane