Dodaj firmu

ZD Drim proizvodi za kozmetičare

Opremite Vaš kozmetički ili frizerski salon po najvišim standardima, izaberite visokokvalitetne ZD Drim proizvode za kozmetičare. Iz naše ponude kao najpopularniji ističu se: vosak za depilaciju, kalafonijum, ulja za masažu, aceton, mleko posle depilacije
Pročitaj više

Radnička 3
Čukarica, Beograd

Na samom početku naše priče o acetonu, hajde da damo tačnu definiciju – aceton je bezbojna, bistra tečnost koja je prijatnog mirisa, i ona veoma isparava već na sobnoj temperaturi.

Na 56 stepeni aceton ključa, u vodi se rastvara, temperatura topljenja je 19 stepeni i veoma je zapaljiv.

Za šta se najčešće koristi aceton?

Često se misli da aceton uglavnom služi da dame njime očiste nokte. Ipak, istina je da aceton ima mnogo širu primenu.

Najčešće ćemo ga susreti kod manikira, ali acetonom se skidaju mrlje sa porcelana, uklanjaju fleke od mastila, farba sa prozora, nalepnice sa stakla... Takođe, aceton je efikasan kod uklanjanja super lepka, čišćenja satova, lakovanih cipela i tastatura računara...

Acetonom se razređuje tečni korektor kao i stari lak za nokte i to tako što se u flašicu sipa malo acetona i ona se protrese.

Koju primenu aceton ima u kozmetici?

Naravno, primena acetona je najčešća u kozmetici. Možda niste znali da je formula acetona C3H6O. Ako brinete da se možete predozirati acetonom, odgovor je da svakako nećete jer on ima veoma specifičan miris, koji će nam zasmetati ako smo predugo u kontaktu sa ovom supstancom.

Dakle, u kozmetici se aceton obično koristi kao skidač laka za nokte jer je organski rastvarač. Ova njegova osobina znači da on rastvara ulja, a pored toga rastvara i prirodne masnoće koje se nalaze na koži čoveka.

Ako ste se nekada zapitali da li je aceton štetan za vaše nokte ili kožu, odgovor je da on ni ne stiže do nokatne ploče, jer će u međuvremenu već ispariti.

Aceton se jednom mesečno koristi da se skine gel lak i to je zapravo dosta ređe nego da se skida njime običan lak (ovaj postupak se tada izvodi na svakih tri do pet dana). Na noktima se aceton zadrži tek oko desetak minuta, a kada je reč o gel laku, onda se taj postupak radi samo jednom u intervalu od tri do pet nedelja.

Na šta obratiti pažnju prilikom korišćenja acetona?

Na ovo pitanje smo delimično odgovorili, a to je jak miris ove supstance, kao i to da je prirodni rastvarač, pa možemo povesti računa o tome da on pored rastvaranja masnoća i mrlja, takođe može da isuši i nokte, zanoktice ili ruke.

Međutim, dobra vest je da je ova suvoća sasvim prolazna, jer ćete vi odmah nakon upotrebe acetona iskoristiti ulje za negu zanoktica ili ćete svoje ruke namazati kremom koju inače koristite.

Prodaja acetona

Firme koje se bave distribucijom kozmetike imaju svoje lepo osmišljene web prezentacije na kojima su artikli predstavljeni u slici i reči, odnosno kroz fotografije i kratke tekstualne opise. Uz to, jasno je naznačena i cena proizvoda – acetona.

Aceton možete da poručite jednostavnim dodavanjem u korpu, a zatim platiti na uobičajen način koji je dogovoren sa distributerom.

Koja je cena acetona?

Cena acetona zavisi od pakovanja u kome se nalazi, pa se tako kreće od 150 do 850 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se bave distribucijom kozmetike, a nalaze se oglašene ispod teksta koji ste pročitali.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane