Dodaj firmu

Siberian Wellness SD

Siberian Wellness je poznata svetska kompanija koja koristi moć Sibira I lekovitost sibirskih biljaka da bi očuvala zdravlje i izgled svojih korisnika kroz svoje proizvode za negu lica i tela, suplemenata i sredstva za higijenu.
Pročitaj više

Terazije 32
Stari grad, Beograd

Krema za strije Parfimerija Orhideja

DRAGI POSETIOCI PARFIMERIJE "ORHIDEJA" U decembru -10% sa Lojaliti kartonom na Scincode, svake srede pa i 06.12.2023. od 10-18h promocije i popusti - 20% na Skincode proizvode, Mavala uvek niske cene, kupovinom preko 2000 din - poklon! Parfimerija Orhideja TC Futura
Pročitaj više

Nemanjina 40, TC Futura
Savski venac, Beograd

Imate strije? Ne mora da vas hvata panika, krema za strije vam moze pomoci. Pročitajte naš tekst do kraja i saznajte koji su efikasni načini da se borite protiv tog problema, koji ne zaboravite – nije nerešiv!

Strije se javljaju u trudnoći, u toku procesa starenja... – jednostavno, nemoguće ih je izbeći! To su ružne linije na nekom delu našeg tela, koje čine da se osećamo nezadovoljno i nesrećno.

Krema protiv strija

Niko, dakle, ne želi da „šeta“ strije i da one budu vidljive drugim ljudima. Zapitajmo se sada, šta sve utiče da se te grozne linijice uopšte pojave?

To je pre svega, genetika, tip vaše kože, unos tečnosti i mnogo toga drugog. Ne zaboravite nikada, da osim krema koje nanosite, morate i iznutra da hidrirate kožu, tako što ćete piti barem dva litara vode dnevno.

Kreme protiv strija deluju na dva načina – sprečavaju da se pojave nove i uklanjaju već postojeće. Dozvoljene su da se koriste i u trudnoći, kada ne možete izbeći ovu neželjenu pojavu.

Takođe, strije možete da očekujete i u periodu adolescencije, kada se naglo ugojite... Tako se slobodno može zaključiti da strije čekaju prvu zgodnu priliku da zauzmu udobno mesto na vašem telu – ali, nemojte im to dozvoliti!

Dok su strije još ružičaste, odnosno, tek nakon što se pojave, najbolje je vreme da počnete da delujete kremama na njih. Nije loše ni da odlučite da kreme protiv strija koristite preventivno i dok ih još nemate, ali očekujete da se pojave – na primer, početak trudnoće.

Na početku ružičaste, one kasnije bivaju bele ili braon linije nepravilnog oblika. Najčešće se pojave kada se koža razvlači, pri čemu elastična vlakna pucaju. Čest su pratilac mladih u pubertetu i žena u trudnoći.

Osim navedenog istezanja, do pojave strija dovode i druge promene, kao što su one hormonskog porekla, koje uzrokuju da se određeni proteini (elastin i kolagen) smanjeno proizvode, a upravo su oni zaduženi za elastičnost kože i njenu čvrstoću. Takođe, pazite i ako držite dijetu, pa naglo smršate, takođe ste tada na udaru strija.

Kada bismo na drugi način definisali strije, onda bi to bilo da su one ožiljci nastali usled istezanja kože.

Kako kreme protiv strija utiču da one nestanu ili da postanu manje vidljive? Na taj način što podstiču stvaranje prirodnog kolagena i elastina, stvaraju dobru hidrataciju i štite kožu.

Strije čemo najčešće pronaći na bokovima, zadnjici, grudima i stomaku. Nemojte dozvoliti da se te ružne linije pojave, već na vreme počnite da delujete preventivno, i to uz pomoć odgovarajućih krema. Takve kreme imaju funkciju da očuvaju elastičnost kože.

Strije, masne naslage i celulit, spadaju u neestetske promene na koži, a preparati koji se upotrebljavaju protiv njih su na bazi biljnih ekstrakata, esencijalnih ulja, algi, gline...

Krema za strije – cena:

Cene su veoma različite u zavisnosti od preparata, i kreću se od 300 dinara, pa sve do 1700 din. Na cenu utiče i veličina pakovanja u kome se krema nalazi.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane