Dodaj firmu

Gotovo je nemoguće zamisliti savršenu frizuru ukoliko se ne upotrebi lak za kosu. Svaka pripadnica lepšeg pola koja drži do sebe želi da joj je svaka dlaka na svom mestu, a u tome će pomoći upravo – lak.

Sve što vas zanima o ovom vernom savezniku kada je u pitanju vaša lepota, možete da pročitate u tekstu koji je pred vama.

Kako se pravilno koristi lak za kosu?

Deluje kao neko lako pitanje, međutim, nije. Kao i za sve u životu, i ovde postoje neka pravila kojih bi se trebalo pridržavati da bi konačan efekat bio zadovoljavajući.

Mnogi od nas u svojim kupatilskim ormarima imaju lakove za kosu. Kada posegnu za njim da bi oblikovali frizuru, javlja im se niz pitanja kao što su – da li se prska po samoj površini kose kako bi ona dobila željenu čvrstinu, ili se može prskati i sasvim blizu korena kose?

Postoji mnogo lakova koji su dostupni u trgovinama i prodajama profesionalne frizerske opreme, pa se vi sada pitate – koje marke i brendove bi trebalo da koristite?

Najpre ćemo vas posavetovati da prema svom tipu kose birate i lak – postoji širok spektar lakova, i to za određene strukture kose, na primer – bojena, suva, kovrdžava kosa i sl. Pored njih, možete da odaberete lakove koji poseduju zaštitu od intenzivnog izlaganja kose suncu.

Postoje ljudi koji su osetljivi na parfeme, i mogu da izaberu lak za kosu bez parfema.

Kako odabrati lak za kosu?

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje bi bio da birate lak prema svrsi za koju vam je neophodan. Na primer, ako želite da vam i pored nanošenja laka kosa prirodno leprša, tada bi trebalo da kupite lak koji ima blagi nivo učvršćivanja.

Sa druge strane, neke dame vole da im se kosa snažno učvrsti, da bi i po najvećem vetru i olujnom vremenu, frizura izgledala isto kao i kada su izašle iz kuće ili od frizera.

Često se dešava situacija da se utroši dosta vremena i truda da bi se postigla odgovarajuća frizura, pa pripadnice lepšeg pola žele da ona ostane savršena što je duže moguće. Tada bi trebalo da koristite lak za kosu sa ultra-jakim nivoom učvršćivanja, jer samo on u ovom slučaju može da posluži nameni koju želite.

Lak za kosu – iskustva

Ukoliko imate veoma kratku kosu, tada bi trebalo da birate lak koji je namenjen baš toj dužini, ili možda želite da lakom oblikujete pojedinačne pramenove.

Suština upotrebe laka za kosu je u tome da postignete frizuru kakvu želite, i da ona jedno duže vreme ostane ista. Lak daje čvrstinu, fiksira frizuru, vašu kosu čini mekom i sjajnom. Pri tome, lak kosu neće učiniti teškom, već će ostati lepršava i svilenkasta.

Lak za kosu – cena:

Lak za kosu je obično dostupan u pakovanju od 500 ml, pri čemu je prosečna cena oko 600 dinara i naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane