Dodaj firmu

Šampon za kosu je neizostavan deo svakog kupatilskog ormarića ili police u frizerskoj radnji. Koji šampon za kosu ćete odabrati, zavisi od tipa vaše kose, i na tržištu je dostupno više poznatih brendova.

Šampon za normalnu kosu

Šampon za normalnu kosu ima optimalnu pH vrednost. Ovakvi preparati poseduju u sebi provitamin B5, kao i ulje semenki pamuka koje blagotvorno hidrira kosu. Takođe, šampon za normalnu kosu može biti obogaćen omega 6 masnim kiselinama, a dejstvo se ogleda tako što će i najsuvlja kosa postati mekana na dodir.

Šampon protiv opadanja kose

Poznato je da kosa najviše opada u proleće i jesen, i niko od nas ne želi da na češlju pronađe mnoštvo dlačica. Najmanje što možete da učinite za svoju kosu jeste da koristite šampon koji će ovo opadanje sprečiti ili ublažiti u značajnoj meri.

Biće dovoljno nekoliko pranja da primetite prve rezultate, odnosno kosa će manje opadati, biće lepršavija, jača. Najbolja vest jeste da ćete nakon mesec do dva, primetiti kako niču nove i mlade vlasi.

Šampon za rast kose

Kosa je definitivno simbol lepote i ženstvnosti, i nije čudo što se tolika pažnja posvećuje njenoj nezi. Međutim, baš iz te želje da budemo lepi, mi kosu tretiramo raznim hemijskim supstancama (radimo bojenje, ondulaciju), utičemo na vlasi toplinom (feniramo se, peglamo kosu...), pored svega navedenog, kosu često vezujemo (pravimo punđe, pletenice i sl), a kada na sve to dodamo svakodnevni stres i loše vremenske uslove – dobijamo kosu koja se lomi, koja je retka, suva ili opada.

Zbog toga je dobro da koristimo šampone za ponovni rast kose, i mnogi preparati koji se koriste u tu svrhu su prave vitaminske bombe za kožu glave. Periferna cirkulacija se ubrzava, kao i prokrveljenost kože glave, odnosno metabolički procesi unutar epiderma.

Šamponi za brzi rast kose

Kada je kosa oštećena, svi želimo da je što pre regenerišemo. U tom smislu, dobro je nabaviti šampone koji služe brzom rastu kose.

Taj proces potpomažu sastojci koji se nalaze u njima, na primer, vitamini B kompleksa koji vraćaju čvrstoću dlake i prehranjuju kosu, dok vitamin A deluje na mnoge fiziološke funkcije u telu čoveka, a najznačajnije je regenerativno dejstvo na sam skalp glave, odnosno, diferencijaciju epitelnog tkiva.

Šampon protiv peruti

Vaša kosa može biti sjajna, negovana i možete imati lepu frizuru, ali ako u kosi imate perut, koji pada i po ramenima – tada ništa niste uradili! Naime, perut je izuzetno nepoželjan, a u borbi protiv njega su veoma efikasni određeni šamponi.

Kod ovakvih šampona važi pravilo da oni ne saniraju posledice, već utiču na uzroke. Uzroci perutanja su različiti – to može biti neadekvatna nega kose i upotreba raznih proizvoda koji isušuju kožu glave, ali isto tako i gljivica koja se zove malassezia. Pravilo je da je suva koža dosta podložnija stvaranju dosadne peruti.

Šampon za masnu kosu

Niko ne želi da mu kosa izgleda neuredno, i stoga je bitno da odaberete šampone koji su namenjeni baš masnoj kosi. Interesantno je da masna kosa ima jedan uzrok a to je višak sebuma koji proizvode lojne žlezde.

Najbolje je odabrati šampone koji su blagi i imaju prirodne sastojke. Njihova uloga je da čiste teme i neguju kožu glave.

Šampon za suvu kosu

Kao što smo naveli u tekstu, suva kosa je podložna stvaranju peruti, i zbog toga je veoma važno da odaberete šampon koji će vaše vlasi pravilno hidrirati.

Na tržištu je dostupna široka paleta proizvoda poznatih brendova koji su namenjeni ovom tipu kose.

Šamponi za kosu – cena:

Cene šampona su veoma različite, i kreću se od 350 din. pa sve do 1900 dinara, u zavisnosti od prozvođača, zapremine i sl.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontakrirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane