Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Elektroterapija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Fizikalna terapija bolesti kičme

Akcija -31% 4200 Din.
Iskoristite specijalnu akcijsku ponudu Fizikalne Tajne MM koja Vam je odobrila popust od 31% na fizikalnu terapiju za bo...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Elektroterapija

Ukoliko ste nekada imali bolove u lumbalnom delu kičme, u kolenu ili laktu, onda ste verovatno bili podvrgnuti elektroterapiji. Naravno, ova metoda lečenja, odnosno terapije za smanjenje bola se koristi i za druge delove tela, a više o svemu tome možete da pročitate u nastavku našeg teksta.

elektroterapija

 

Šta je elektroterapija?

Za početak, hajde da definišemo pojam elektroterapije. Dakle, radi se o korišćenju modaliteta električne struje, i oni se dobijaju zahvaljujući modernim elektronskim uređajima, a cilj je terapija bola i zapaljenskih procesa.

Kako deluje elektroterapija?

Prilikom elektroterapije, dolazi do toga da se krvni sudovi proširuju, usled čega se pojačava cirkulacija krvi i limfe. Zbog toga se povećava reapsorpcija edema i otoci se smanjuju. Suština je da se na ovaj način upala, odnosno zapaljenski proces ublažava i odstranjuju se razni uzroci koji dovode do toga da čovek oseća bol u nekom delu tela.

Gde se najčešće primenjuje elektroterapija?

Postoji niz situacija u kojima se može primeniti lečenje uz pomoć struje a to su sportske povrede, bolovi u laktu i ramenu, bolovi u vratnom i lumbalnom delu kičme, kod artroze i artritisa, izvrtanja zglobova i raznih uganuća, kod povreda mišića i ligamenata, kao i kod problema sa nervima.

Tretmani elektroterapije

Svakako vas zanima kako izgleda jedan tretman elektroterapijom. Kada dođete u ordinaciju, fizioterapeut će vam postaviti terapijske elektrode i to na mesta gde osećate bol. Koliko će se elektroda postaviti, zavisi od veličine regije koja se tretira, tako da se obično postavi od dve do šest elektroda.

elektroterapija cena

 

Nakon toga će fizioterapeut da uključi elektroaparat i da podesi tačnu frekvenciju i odgovarajuću amplitudu. U toku tretmana elektroterapije možete da osećate prijatnost, kao i osećaj mravinjanja, tako da ne morate da se brinete da ćete osećati bol.

Lečenje elektroterapijom

Elektroterapija ima brojne prednosti, od kojih su najvažnije da ćete se nakon nje osećati bolje, u smislu da bol jenjava i nestaje, otoci se smanjuju, dakle opšte stanje je poboljšano.

Galvanska struja je zapravo jednosmerna konstantna struja, kod koje se ne menjaju jačina i smer. Ona izaziva hiperemiju u dubokim tkivima i koži, i na taj način umanjuje osećaj bola. Kao što smo već naveli, poboljšava se trofika tkiva, otklanja se zapaljenje i smanjuje otok.

Koliko traje tretman elektroterapije?

Naravno, jedan tretman ne može biti dovoljan da rešite svoj zdravstveni problem, tako da se obično prepisuje desetak do petnaest dolazaka kod fizioterapeuta. Svaki dolazak traje oko od deset minuta do pola sata.

Najčešći pacijenti koji koriste lečenje galvanskom strujom su ljudi koji imaju različita bolna stanja (na primer usled povreda), osobe sa zatvorenim povredama tkiva kao i otvorenim povredama nakon zarastanja rane; tretman galvanskom strujom se koristi i kod bolesti arterijskih krvnih sudova, kao priprema za kineziterapiju, i kod mlitave paralize.

Za kraj, napomenimo i koje su kontraindikacije za lečenje elektroterapijom – to su maligna oboljenja, trudnoća, prisustvo metala, dekompenzacija srca, promene na koži, akutne upale...

Cena tretmana lečenja elektroterapijom:

Cena tretmana elektroterapije se kreće od 2000 – 3000 dinara za 60 minuta.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Dragana Misic

Prilikom elektroterapije, dolazi do toga da se krvni sudovi proširuju, usled čega se pojačava cirkulacija krvi i limfe. Zbog toga se povećava reapsorpcija edema i otoci se smanjuju. Suština je da se na ovaj način upala, odnosno zapaljenski proces ublažava i odstranjuju se razni uzroci koji dovode do toga da čovek oseća bol u nekom delu tela.