Dodaj firmu

Monsieur muški i dečiji frizerski salon

Muški i dečiji frizerski salon Monsieur nalazi se u Zemunu. Pravilna nega muške brade i frizure kao i dečije frizure i stilizovanje kose.
Pročitaj više

Bežanijska 21
Zemun, Beograd

Makva Muški frizer i berbernica

Berbernica “Makva” nalazi se na Paliluli. Precizno stilizovanje muških frizura, brada i brada, muško šišanje kao i adekvatni saveti uvek su vam na raspolaganju.
Pročitaj više

Vojvode Dobrnjca 42
Palilula, Beograd

Kis beauty muško ženski profesionalni frizer

Klasično i moderno šišanje za žene i za muškarce u Beogradu. Nadaleko smo čuveni po svojim uspesima na takmičenjima u kategoriji šišanje za muškarce, ali i ženama nudimo sve vrste tretmana.
Pročitaj više

Beočinska 35
Borča, Beograd

Frizerski studio Marko Pantić

Baba Višnjina 35
Vračar, Beograd

Sotto Sopra - B Frizerski salon

Ukoliko želite da izgradite Vaš jedinstveni, prepoznatljivi stil Sotto Sopra - B Frizerski salon vam to upravo i pruža. Nudimo Vam najnovije trendove i tehniku uz koje će Vaša kosa zablistati.
Pročitaj više

Obilićev Venac 25
Stari grad, Beograd

Frizerski salon Lena Plus

Frizerski salon Lena Plus je pravi porodični salon koji se nalazi na dobro poznatoj adresi kod Fontane i nudi žensko, muško i dečije šišanje. Najbolja potvrda kvaliteta rada salona jeste veliki broj zadovoljnih mušterija koje se već dugi niz...
Pročitaj više

Narodnih Heroja 9, kod Fontane
Novi Beograd, Beograd

Eurostyle frizerski salon

Frizerski salon Eurostyle nalazi se u Beogradu. Muški i ženski frizerski salon i barber shop pruža sve potrebne frizerske tretmane kako bi vaša kosa bila zdrava i negovana.
Pročitaj više

Nikole Dobrovića 25/1
Novi Beograd, Beograd

Imperial Barber shop

Barber shop “Imperial” na usluzi je svim muškarcima koji znaju da je frizura i brada jedan od moćnih pokazatelja njihove životne filozofije
Pročitaj više

Bulevar despota Stefana 105
Palilula, Beograd

Berbernica Old Time Barber Shop

Bilo da želite novu frizuru ili sređivanje brade, berbernica Old Time Barber Shop je prava adresa za Vas. U unikatno dizajniranom enterijeru u naselju Belville dočekaće Vas vrhunski tim frizera koji nudi sve vrste muškog i dečijeg šišanja, k...
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14lj, (lokal 14, Belville)
Novi Beograd, Beograd

Berbernica Mr. Sweeney Todd

Berbernica Mr. Sweeney Todd je specijalizovano mesto za sredjivanje brade i kose. Radimo sve vrste frizura od klasičnih preko pompadour, flat top, rockabilly do urbanih i hrabrih kao što su psychobilly,baldfade….
Pročitaj više

Braće Jugovića 17, (Iza Narodnog pozorišta)
Stari grad, Beograd

Boban frizerski salon

Frizerski salon Boban nalazi se preko puta Đeram pijace i nudi usluge klasičnog i modernog šišanje za muškarce i žene. Višegodišnje iskustvo, pristupačne cene, kao i opuštena atmosfera, glavne su karakteristike našeg salona koji nastoji da o...
Pročitaj više

Starca Vujadina 11
Zvezdara, Beograd

Ovo nije priča ni o Seviljskom berberin ni o Sibirskom berberinu, već o jednom veoma starom i lepom zanatu, koji prkosno odoleva vremenu, promenama navika ljudi, savremenim tehnikama...

Kada uđete u neku od berberskih radnji, zateći će vas atmosfera slična kao u starim američkim filmovima, i nekim davnim vremenima, kada su muškarci bili pravi muškarci.

Berberske usluge

Zanimljivo je da je ovo mesto rezervisano samo za pripadnike jačeg pola, pa ako imate suprugu koja isuviše voli da priča a pri tome nema dugme off, ili možda želite da razgovarate o fudbalu, politici, tehnici, biznisu i to sa istomišljenicima, onda je berberska radnja prava adresa za vas.

Šalu na stranu, u nekim prohujalim vremenima niko se nije sam brijao. Takozvani brica, bio je najbolji prijatelj jednog muškarca. Odlazak u ovaj muški salon lepote, bio je neka vrsta rituala, gde se, uz čašicu razgovora, muško lice savršeno dotera i sredi, u smislu da se „štricnu“ brkovi, fazonira brada i slično.

Zanat brice podrazumeva i šišanje, a ako ne volite atmosferu u klasičnim salonima gde su pripadnici oba pola koji međusobno prelistavaju žutu štampu i tračare, onda je odabir berbernice prava odluka.

Berberini imaju svoja stara pravila, koja su nastala iz vremena kada su ova mesta bila omiljena za ulepšavanje i doterivanje, ali u isto vreme, i za druženje muškaraca.

Jedno od tih pravila jeste da ne morate da zakazujete, što je danas obavezna praksa u frizerskim salonima. Dakle, kod berberina dođete kada želite, bilo kog radnog dana, u bilo koje vreme. Naravno, osim ako određeni salon nije naglasio drugačije. 

Na primer, navratili ste danas u 14 h popodne, i ako je neko već na stolici, vi ćete sačekati svoj red, odnosno, naći će se mesto i vreme za vas. Nećete biti odbijeni, to jest, otići kući nesređeni. 

Postoji još jedno berbersko staro pravilo, a ono glasi „okrenuta stolica“. To bi značilo da ako je prazna stolica okrenuta ka mušterijama koje čekaju na svoj red, brica je slobodan ako ste vi prvi po redu.

Berberin – iskustva

U nekim berbernicama, nema šamponjere, već se koristi lavabo, kao u davnim vremenima. Celokupno osoblje je u radnim mantilima, a vrlo je interesantno da kada zauzmete svoje mesto u stolici za sređivanje, ona može da se okreće ka ostaloj ekipi u radnji, tako da možete sa njima da vodite konverzaciju, a ne samo da posmatrate svoj lik u ogledalu.

Kod berberina možete da se ošišate, obrijete i istrimujete bradu. Ljudi posebno vole da uđu u prostore koji su dekorisani u retro stilu, u skladu sa ovim starim zanatom. Dolaskom kod berberina, moći ćete na pola sata da osetite dašak starih dana, kao da ste seli u vremeplov a ne u berbersku stolicu.

Oni stariji, mogu se prisetiti vremena Elvisa Prislija, starog dobrog rock and rolla, svinga, bluza, i svega što je činilo obeležja početaka i sredine prošlog veka. Podrazumeva se da se pomenuta muzika pušta u berberskim radnjama, tako da uz čašicu razgovora, padne i po koja čaša viskija ili piva. 

Berbernice su i dalje otvorene za sve muškarce koji se osećaju kao džentlmeni, i koji žele jedno mesto rezervisano samo za njih; mesto gde se prave muške frizure i gde se razgovara o muškim temama, potpuno opušteno, uz jednu prijatnu notu nostalgije.

Berberin – cena:

Cene berberskih usluga se kreću od 150 din. do 650 dinara. Za klasično brijanje brade, cena je u proseku 300 dinara. Za štucovanje brade, trebalo bi platiti oko 150 dinara u proseku. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate berberske radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane