Dodaj firmu

Berberin Čveger

Berbernica u centru Beograda. Muške frizure, šišanje, sređivanje brade, fade, muška kozmetika i majice.
Pročitaj više

Strahinjića Bana 82
Stari grad, Beograd

All seasons estetik centar Goxa berberin

Frizerski salon na Vračaru za muškarce i žene. Profesionalna kolorizacija kose, svečane frizure, obuka za frizere, manikir, pedikir i profesionalni make up.
Pročitaj više

Juzni Bulevar 13
Vračar, Beograd

S2 frizerski salon berberin

Frizerski salon na Vračaru, vam nudi usluge muškog i ženskog frizera. Feniranje, farbanje sređivanje brade, pramenove, tretmane, svečane frizure.
Pročitaj više

Novopazarska 9
Vračar, Beograd

Berberin Marko Pantić

Baba Višnjina 35
Vračar, Beograd

Sotto Sopra - B Frizerski salon

Ukoliko želite da izgradite Vaš jedinstveni, prepoznatljivi stil Sotto Sopra - B Frizerski salon vam to upravo i pruža. Nudimo Vam najnovije trendove i tehniku uz koje će Vaša kosa zablistati.
Pročitaj više

Obilićev Venac 25
Stari grad, Beograd

Berberin Trag Barber Shop

Ako želite vrhunsko iskustvo stilizovanja kose, posetite nas. Berbernica Trag nudi savršen spoj tradicije i trendova sa vrhunskim proizvodima za negu, omogućavajući bezkompromisni kvalitet i ugođaj u srcu Beograda.
Pročitaj više

Carice Milice 16
Stari grad, Beograd

Standard Ladies & Berberin

Muško-ženski i dečiji frizer i barber shop na Čukarici. Frizeri sa dugogodišnjim iskustvom rada na kruzeru za domaće i strane klijente.
Pročitaj više

Pozeska 148
Čukarica, Beograd

Berberin Imperial Barber shop

Barber shop “Imperial” na usluzi je svim muškarcima koji znaju da je frizura i brada jedan od moćnih pokazatelja njihove životne filozofije
Pročitaj više

Bulevar despota Stefana 105
Palilula, Beograd

Berbernica Old Time Barber Shop

Bilo da želite novu frizuru ili sređivanje brade, berbernica Old Time Barber Shop je prava adresa za Vas. U unikatno dizajniranom enterijeru u naselju Belville dočekaće Vas vrhunski tim frizera koji nudi sve vrste muškog i dečijeg šišanja, kao i stilizovanja kose i brade…
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14lj, (lokal 14, Belville)
Novi Beograd, Beograd

Berbernica Mr. Sweeney Todd

Berbernica Mr. Sweeney Todd je specijalizovano mesto za sredjivanje brade i kose.Radimo sve vrste frizura od klasičnih preko pompadour, flat top, rockabilly do urbanih i hrabrih kao što su psychobilly,baldfade….
Pročitaj više

Braće Jugovića 17, (Iza Narodnog pozorišta)
Stari grad, Beograd

Boban frizerski salon

Frizerski salon Boban nalazi se preko puta Đeram pijace i nudi usluge klasičnog i modernog šišanje za muškarce i žene. Višegodišnje iskustvo, pristupačne cene, kao i opuštena atmosfera, glavne su karakteristike našeg salona koji nastoji da očuva duh starog Beograda.
Pročitaj više

Starca Vujadina 11
Zvezdara, Beograd

Sekira barber shop

Jedini barber shop i berbernica na Vidikovcu. Najkvalitetnije mašinice, sve vrste muškog šišanja, sređivanja brade, nega kose i brade u barber shopu.
Pročitaj više

Kneza Viseslava 63 (1. sprat, lokal 1.28)
Rakovica, Beograd

Ovo nije priča ni o Seviljskom berberin ni o Sibirskom berberinu, već o jednom veoma starom i lepom zanatu, koji prkosno odoleva vremenu, promenama navika ljudi, savremenim tehnikama...

Kada uđete u neku od berberskih radnji, zateći će vas atmosfera slična kao u starim američkim filmovima, i nekim davnim vremenima, kada su muškarci bili pravi muškarci.

Berberske usluge

Zanimljivo je da je ovo mesto rezervisano samo za pripadnike jačeg pola, pa ako imate suprugu koja isuviše voli da priča a pri tome nema dugme off, ili možda želite da razgovarate o fudbalu, politici, tehnici, biznisu i to sa istomišljenicima, onda je berberska radnja prava adresa za vas.

Šalu na stranu, u nekim prohujalim vremenima niko se nije sam brijao. Takozvani brica, bio je najbolji prijatelj jednog muškarca. Odlazak u ovaj muški salon lepote, bio je neka vrsta rituala, gde se, uz čašicu razgovora, muško lice savršeno dotera i sredi, u smislu da se „štricnu“ brkovi, fazonira brada i slično.

Zanat brice podrazumeva i šišanje, a ako ne volite atmosferu u klasičnim salonima gde su pripadnici oba pola koji međusobno prelistavaju žutu štampu i tračare, onda je odabir berbernice prava odluka.

Berberini imaju svoja stara pravila, koja su nastala iz vremena kada su ova mesta bila omiljena za ulepšavanje i doterivanje, ali u isto vreme, i za druženje muškaraca.

Jedno od tih pravila jeste da ne morate da zakazujete, što je danas obavezna praksa u frizerskim salonima. Dakle, kod berberina dođete kada želite, bilo kog radnog dana, u bilo koje vreme. Naravno, osim ako određeni salon nije naglasio drugačije. 

Na primer, navratili ste danas u 14 h popodne, i ako je neko već na stolici, vi ćete sačekati svoj red, odnosno, naći će se mesto i vreme za vas. Nećete biti odbijeni, to jest, otići kući nesređeni. 

Postoji još jedno berbersko staro pravilo, a ono glasi „okrenuta stolica“. To bi značilo da ako je prazna stolica okrenuta ka mušterijama koje čekaju na svoj red, brica je slobodan ako ste vi prvi po redu.

Berberin – iskustva

U nekim berbernicama, nema šamponjere, već se koristi lavabo, kao u davnim vremenima. Celokupno osoblje je u radnim mantilima, a vrlo je interesantno da kada zauzmete svoje mesto u stolici za sređivanje, ona može da se okreće ka ostaloj ekipi u radnji, tako da možete sa njima da vodite konverzaciju, a ne samo da posmatrate svoj lik u ogledalu.

Kod berberina možete da se ošišate, obrijete i istrimujete bradu. Ljudi posebno vole da uđu u prostore koji su dekorisani u retro stilu, u skladu sa ovim starim zanatom. Dolaskom kod berberina, moći ćete na pola sata da osetite dašak starih dana, kao da ste seli u vremeplov a ne u berbersku stolicu.

Oni stariji, mogu se prisetiti vremena Elvisa Prislija, starog dobrog rock and rolla, svinga, bluza, i svega što je činilo obeležja početaka i sredine prošlog veka. Podrazumeva se da se pomenuta muzika pušta u berberskim radnjama, tako da uz čašicu razgovora, padne i po koja čaša viskija ili piva. 

Berbernice su i dalje otvorene za sve muškarce koji se osećaju kao džentlmeni, i koji žele jedno mesto rezervisano samo za njih; mesto gde se prave muške frizure i gde se razgovara o muškim temama, potpuno opušteno, uz jednu prijatnu notu nostalgije.

Berberin – cena:

Cene berberskih usluga se kreću od 150 din. do 650 dinara. Za klasično brijanje brade, cena je u proseku 300 dinara. Za štucovanje brade, trebalo bi platiti oko 150 dinara u proseku. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate berberske radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane