Dodaj firmu

Kiki Style

Nudimo Vam širok asortiman opreme za frizerske i kozmetičke salone na jednom mestu.Najsavremnija oprema i kozmetika vodećih svetskih proizvođača…
Pročitaj više

Prilaz 62
Zemun, Beograd

Kada pričamo o terminu haube za kosu, možemo se osetiti kao da smo seli u vremeplov i vratili se nekoliko decenija unazad. Haube za kosu su obeležile celu jednu epohu, a onda su, na neki način, pomalo zaboravljene. 

Stare modele hauba za kosu zamenile su savremenije i modernije varijante, sa mnogo više funkcija. Pre dvadeset ili trideset godina, bile su popularne „vodene“ i trajne ondulacije, svaka žena je takav tretman sebi mogla da priušti barem jednom nedeljno, pa su dame posećivale frizerske salone radi tapiranja i uvijanja. 

Haube za kosu – kratka istorija

Biće vam sada smešna činjenica, kada kažemo, da su prve haube koje su se pojavile početkom dvadesetog veka bile teške skoro tonu! Bile su izrađene od metala i više su predstavljale sprave za mučenje, nego sredstvo koje služi za ulepšavanje. Ali, odvajkada, dame su sve trpele zarad lepote.

Šezdesetih godina prošlog veka, pojavile su se plastične haube, okrugle, manjih dimenzija, a u salonima su bile naslagane na zidu, čineći niz. 

Ako bi se tada dogodilo, da neka dama dobije na poklon haubu iz inostranstva, morala je da ugosti čitav komšiluk, jer su se sve žene frizirale gratis, naravno, uz kaficu i trač-partiju.

Savremene haube

Haube, kakve danas poznajemo, su na neki način, zapravo – pegle za kosu. Koliko god da je nekada bila popularna kovrdžava kosa, danas je zamenjuje ispeglana i ravna. Kao što smo napomenuli u tekstu iznad, proizvođači su dodali haubama mnoge funkcije, pa tako one mogu oponašati i različite vremenske uslove. 

Mogu simulirati sušenje na vazduhu, kao da vam blagi povetarac miluje kosu i tako joj smanjuje vlažnost, a sa druge strane, poboljšavaju hemijske procese, kao što je farbanje kose, na primer. 

Haube za frizerske salone

Danas postoje haube za kosu sa jednom brzinom, ili sa dve, snaga im je oko 1165 W. 

Spomenimo kapa-haube za kosu. To je zapravo kapa za sušenje kose, u obliku haube od aluminijuma, koja se montira na cev fena. Nakon uključivanja fena u rad, kapa se napumpa i kroz nju struji topao vazduh i na taj način suši kosu. Pri tome, fen mora biti uključen sve vreme.

Podne haube, mogu se pronaći sa dve brzine i tajmerom, temperatura se može podesiti.

Postoje podni i zidni nosači haube. Zidni zglobni nosač haube može se pomerati u svim pravcima, dok podni nosač ima pokretne točkiće, kao i nerasklopivo postolje, koje je izrađeno od tvrde plastike. Takođe, moguća je podesivost po visini.

Možda niste do sada probali ulepšavanje pod haubom za kosu, a ako jeste mnogo godina ranije, vreme je da osvežite svoje uspomene i da na kraju zaključite da ste jednako lepi i doterani kao i nekada.

Haube za kosu – cena:

Cene se kreću od 16250 din. do 18890 dinara. Kapa hauba za kosu, prosečna cena oko 1000 dinara, dok za držače je potrebno izdvojiti od 3100 din. do 3900 dinara, sem za zidni nosač koji će vas koštati u proseku 22800 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane