Dodaj firmu

Muške frizure postale su bitne i raznovrsne koliko i ženske. Moderan muškarac  danas svojoj frizuri i kosi pridaje mnogo više značaja nego ranije.

Među muškarcima su najpopularniji kratke frizure sa undercut efektima. 

Takođe, trend brade u kombinaciji sa kvalitetno ošišsnom i dobro uklopljenom frizurom već neko vreme ispunjava standarde muških ljubitelja lepog i modernog izgleda.

Muške frizure se baziraju na inovativnim tehnikama šišanja, kojima se praktično jednim šišanjem dobija više varijanti frizure koja se uklapa u više stilova. Proizvodima za oblikovanje koji su posebno pravljeni za muškarce postiže se da frizura zablista u punom sjaju.

Prilikom osmišljavanja muške frizure dozvoljeno je apsolutno sve, a najbitnije je zadržati svoj lični stil i naglasiti individualnost  jer to daje najveću vrednost.  

Muške frizure za 2016. godinu

Uz bradu, koja će i ove godine biti u trendu, savršeno se uklapa Dapper frizura, a ono po čemu je ona prepoznatljiva jeste to da se sužava sa strane, a stilizovana je tako da je gornji deo kose duži i začešljan u nazad.

Ako želite biznis ili poslovnu frizuru, pogledajte kako izgleda Rajan Gosling u filmu „Ta luda ljubav“, i bićete sasvim sigurno popularni.

Postoje muškarci koji jednostavno ne vole dugu kosu, jer je kratka kosa laka za održavanje, praktična i može delovati jako zanimljivo. Ne traži puno pažnje i vremena, a tako ošišani i 2016. ćete biti IN.

Frizura koja nosi naziv „furija“, biće popularna u toku ove godine, može biti srednje dužine i razbarušena. 

Trend koji je ponovo u modi jeste muška punđa. To može biti duža kosa ili ona koja je kratko ošišana sa strane i podignuta u sitnu punđu na vrhu. Drugi naziv za ovu frizuru je „samuraj“ frizura.

Muške frizure za dugu kosu

Postoji dosta muškaraca koji vole da nose dugu kosu, i isto toliko žena i devojaka koje vole da ih vide u tom fazonu. Na primer, stepenasto ošišana kosa sa razdeljkom koji je opušten, je jako moderna frizura. 

Oni muškarci koji imaju znatno dugu kosu, mogu je prvo stepenovati i isfenirati ravno. To je moderno oblikovana kosa koja deluje uredno. Duga muška kosa se može stilizovati i blagim prelamanjem kose. 

Muške frizure za kratku kosu

Kratka kosa je sinonim za muškarce i oni najčešće furaju taj fazon. Ipak, sva kosa nije ista, pa se svrstava u tri kategorije – slaba, bogata i gusta. Kod odabira kratke frizure, mora se voditi računa i o obliku lica. Muške crte su oštrije od ženskih i lice im je najčešće četvrtasto. Uz ovakvo i trouglasto lice, pristajaće najveći broj trendi frizura. Ipak, kod četvrtastog lica se savetuje da se kosa ne diže na gore, jer će to vaše lice još više vizuelno izdužiti. 

Kada je u pitanju način života, koji je većini muškaraca veoma brz, kratka kosa i frizure u tom stilu, jako su zahvalne za održavanje, jer ne traže puno pažnje i nege. 

Muške frizure za okruglo lice

Ako je vaše lice okruglo, onda će vam najbolje pristajati više volumena na dužem delu kose. To će vizuelno izdužiti lice. Kosu treba skratiti što više sa strane. Ovo je moderan efekat, a vaše lice će delovati izduženije. 

Muške frizure za ovalno lice

Muškarcima koji imaju ovalni oblik lica najčešće pristaju razni oblici frizura, jer ovakav tip lica trpi sve stilove. Poželjno je ipak da se ostavi nešto dužine sa strane, ali bez preterivanja sa velikim dužinama po sredini glave, da ne biste potencirali i naglašavali izduženost lica. 

Muške frizure za duguljasto lice

Većina muškaraca ima četvrtasto lice i izražene vilične kosti. Ako nosite kratke frizure, nije poželjno da kosu terate na gore, jer će time vaše lice vizuelno delovati još duguljastije. Izbegavajte frizure koje su kratko šišane sa strane, one koje imaju razdeljak po sredini, kosu vezanu u rep, kao i izrazito kratku kosu. 

Možete odabrati, razdeljak sa strane, održavanje volumena, stil koji je kraći pri vrhu, a duži sa strane, uglavnom birajte one frizure koje će vam skratiti lik. 

Muške frizure za gustu kosu

Ako ste ponosan vlasnik guste kose, budite srećni jer to verovatno znači da nikada nećete ostati bez nje. Kod ovakve kose je nezgodna njena težina i kontrolisanje. Savet frizera jeste da birate kratke frizure koje svim muškarcima sa gustom kosom jako dobro stoje. To ne znači da morate da se šišate samo na kečeve, dvojke, trojke i četvorke. I ako nosite dužu kosu, ona mora da bude obavezno stanjena i isfazonirana.

Muške frizure za srednju dužinu kose

Za muškarce je možda najbolje da imaju srednju dužinu kose kako bi je mogli oblikovati i u opuštenom stilu ali i u poslovnom. Ako je u pitanju poslovni sastanak, trebalo bi da vam frizer malo obuzda kosu, i da ona bude ravnomerno pošišana, dok u nekim neformalnim prilikama, vaš frizer ne mora puno da koristi gel ili vosak, i može da ostavi kosu u neobaveznom stilu. 

Muške frizure za svadbe

Naravno, i kada je u pitanju tako značajan događaj kao što je svadba, frizuru morate birati prema obliku vašeg lica. Ako negujete poslovan i konzervativan stil, možete se odlučiti za takvu frizuru i na svadbi. „Biznismenka“ znači da ćete biti ošišani malo kraće sa strane i pozadi, dok na vrhu ima malo više kose, koja se vrlo lepo može začešljati u stranu. Lepo je i ako se opredelite za razdeljak.

Ukoliko imate bradu, najbolje će vam stajati kratke frizure. Dobro je da spolja budu kraći pramenovi, a u sredini malo duži. Muškarcima sa bradom dobro stoje i simetrične frizure gde je kosa učvršćena gelom ili blago razbarušena. 

Muške frizure za venčanje

Vaša nevesta blista, morate i vi. Ona se toliko trudila oko svoje frizure, pa svakako treba da sledite njen primer. Ako imate malo dužu kosu, izaberite stepenasto šišanje sa opuštenim razdeljkom, što je vrlo popularna solucija. 

Kosa ošišana na stepene, pa isfenirana, delovaće jako uredno. Kao što i žene praktikuju, i muškarci mogu svoju kosu izlomiti, i dodati na nju malo voska.

Muške frizure za maturu

Devojke su obično u transu, pred prvo veliko veče u životu, ali se varate ako mislite da su momci cool i opušteni. Nisu uopšte, verujte nam. I njima je bitno da su u trendu od glave do pete, pa tako i frizura, odnosno svaka dlaka mora biti na svom mestu.

Mnogi momci vole takozvanu jež frizuru pa će je odabrati i za matursko veče. Da bi se ovakva frizura dobila, potrebno je da se kosa šiša tako da bude pomalo raštrkana, i da na vrhovima bude malo bockava. Mogu se uraditi i neki svetliji pramenovi.

Za tinejdžere koji muku muče sa bubuljicama, savetujemo frizuru koja ima šiške koje padaju preko čela ili mogu biti začešljane sa strane. Kao što vidite, šiške nisu privilegija samo nežnijeg pola. 

Asimetrične frizure svakako će privlačiti pažnju na maturskoj večeri, popularne su i ostaviće moderan utisak. Stepenasto ošišana kosa može biti oblikovana na različite načine. Asimetrične frizure su kao stvorene za mlade ljude, na pragu života, koji žele da budu osobeni i posebni.

Moderne frizure

Izbor prave muške frizure koja će vam nepogrešivo dobro stojati može da bude poprilično težak i zamoran zadatak. Prilikom odabira morate obratiti pažnju na više stvari koje se tiču kako vaših fizičkih osobina tako i navika koje vas prate kroz život ali i onih da li je frizura praktična za vaše radno mesto ili npr. to da li se bavite sportom itd. Frizura mora da se uklopi u vaš lični stil.

Kada se uputite kod frizera bitno je da već imate ideju kako želite da izgleda vaša nova frizura, a možda bi bilo najbolje da već imate pripremljenu sliku sa sobom kako bi ste olakšali komunikaciju sa frizerom. Imajte na umu da postoji mogućnost da tekstura ili gustina vaše kose nije najpogodnija za određeni tip frizure ili da je potrebno da vaša kosa dosegne određenu dužinu kako bi moderna frizura zablistala u punom sjaju na vašoj glavi.

Muške frizure prema obliku lica 

Frizura mora da pristaje obliku vašeg lica. Može se desiti da i savršeno ošišana frizura na neadekvatnom obliku lica ima katasrofalan rezultat. Žene već odavno znaju da je kod frizure sve u obliku i geometriji. Takav je slučaj i kodmuške frizure. Poenta je naći balans između oblika, crta lica i savršene frizure.

Frizura treba da je ošišana tako da istakne sve pozitivne i sakrije one manje požejne odlike fizičkog izgleda. Bez obzira kojeg je oblika vaše lice postoje frizure koje će na vama izgledati savršeno. 

Najbolje bi bilo da utvrite kog je oblika vaše lice i da se fokusirate na frizure koje su adekvatne za vas.

Najčešći oblici lica:

  • okrugli oblik lica
  • četvrtasti ili pravougaoni oblik lica
  • ovalni oblik lica
  • lice u obliku trougla
  • lice u obliku srce
  • duguljasti oblik lica
  • lice u obliku dijamanta

Održavanje frizure

Pod održavanjem frizure misli se na to koliko je često potrebno da se šišate da bi vam frizura uvek savršeno izgledala.  Takođe ovde se podrazumeva i to da li ste spremni da trošite određenu količinu novca i vremena na proizvode kojim ćete stilizovati kosu kako bi ste uvek imali kvalitetnu frizuru.

Kratke frizure

Ova frizura ima vanvremenski karakter. Muškarci se načešće odlučuju za nju. Ukoliko se odlučite za ovakvu frizuru ne morate da brinete jer će ona uvek isto izgledti. Kratka frizura zahteva minimalno održavanje. Izuzetno je praktična kako za letnje, tako i za zimske dane.

Moderne frizure

Današnji trend muškarci ne vezuju se za jednu frizuru. U ponudi je široka lepeza frizura za muškarce i svaka je trendi. Na vama je da odaberete onu varijantu koju ćete najbolje umeti da iznesete. Da li više volite da vam je kosa zalizana gelom, duga i opuštena ili kratka i oštra? Sve dolazi u obzir dokle god vam je frizura sređena i ide uz vašu ličnost. Evo predloga frizura koje se najviše traže:

                                   

Kratka kosa sa strane, duža na vrhu                                                         

Kovrdžava kosa frizure

Ukoliko posedujete kovrdžavu kosu nemojte je stalno šišati ispravljati  i sakrivati. Na nekim muškarcima kovrdže mogu izgledati više nego savršeno. Ležerna frizura je odličan izbor za svaki dan, dok se za posebne prilike može uvek doterati na poseban način uz minimalni uloženi trud.

Muške frizure cena

Cena varira u zavisnosti od usluge. Ukoliko je u pitanju kratka kosa koja ne zahteva mnogo truda cena je oko 250 dinara. Za stilizovane frizure  gde se radi sa više kose  cene mogu da idu i do 3 000 dinara. Sređivanje brade se u proseku kreće od 150 do 300 dinara.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za muške frizure predlažemo da kontaktirate frizerske salone ispod teksta.

Idi na vrh strane