Nadogradnja kose Beograd

Trend nadogradnja kose već godinama ne jenjava jer predstavlja idealno rešenje za svaku ženu koja ima problem sa dužinom i gustinom kose. Koliko puta ste poželele da baš za neku posebnu priliku kao što su rođendan, svadba ili novogodišnja noć imate dugu i gustu kosu koja će vas izgled učiniti glamoruznim i privlačnim? Sistem nadogradnja kose je idealno rešenje za brze transformacije u cilju dobijanja željenog izgleda.

Dugačka i gusta kosa danas može biti dostupna svima. Nema potrebe više da čekate godinama kako bi vaša kosa dosegla željenu dužinu. Kosa predtsvlja jedan od glavnih aduta i veoma važan modni detalj na svakoj ženi. Ukoliko volite visoku modu, kežual stil ili ste sportski tip kosa treba upotpuni i predstavi vaš imidž.

Opcija menjanja boje priikom nadogradnje je veoma zanimljiva metoda gde prilikom dodavanja pramenova kosu možte posvetliti ili potamniti u odnosu na to šta želite.

Cena nadogradnje veoma varira u odnosu na to da li su pramenovi za nadogradnju od prirodne dlake, zatim od gustine vaše kose i broja pramenova, ali naravno i od tehnike kojom se radi nadogradnja.

Postoji šest načina nadogradnje kose koja se rade u frizerskim salonima. Na vama je da se odlučite koje je najbolje rešenje za vas. 

Nadogradnja kose keratinom 

Ova tehnika je najkompleksnija. Uz pomoć nadogradnje keratinom dobija se fenomenalan vizuelni  efekat.

Ukoliko se nadogradnja uradi kvalitetno i sa prirodnom kosom može da potraje od prilike između četiri i šest meseci . Negde u tom periodu se javlja prva potreba za korekcijom, što zavisi od brzine rasta vaše kose.

Proces nadogradnje keratinom  traje u proseku oko 2 sata. Radi se tako što se pramen prirodne kose lepi na pramenove za nadogradnju na kojima se nalaze kuglice keratina. Lepi se uz pomoć topilice. Nakon nadogradnje se radi preoblikovanje, odnosno minimalne korekcije (stanjivanje ili minimalno skraćivanje krajeva, sjedinjavanje boje)   kako bi se frizura dovela do savršenstva.

Veoma je važno da se tokom nošenja nadogradnje pridržavate saveta koje dobili od vaše frizerke, kako bi vam kosa što duže lepo izgledala. Keratin ne sme skidati acetonom ili alkoholom jer se tako uništava vaša prirodna kosa.

Ovde je veoma bitan kvalitet samog keratina. On mora biti dovoljno gust, odnosno posedovati dovoljnu čvrstinu da pruža otpornost na razne uticaje iz spoljašnje sredine ali i na ljudske faktore. Pre svega je bitno da bude otporan na toplotu. On ne sme menjati svoju čvrstinu prilikom izlaganja suncu ili fenu. 

Nadogradnja keratinom posle nekog vremena, usled prirodnog rasta vaše kose, zahtevaće izvesne korekcije. 

Interesantno je da je potrebna količina kose za jednu nadogradnju u proseku od 100 do 200 grama. Kada postupak bude završen i kada dobijete novu fantastičnu frizuru, uradiće se minimalne korekcije kao što su tanjenje krajeva ili adaptacija boje, a linija gde se završava vaša kosa i počinje nadograđena, nimalo neće biti vidljiva. 

Nadogradnja kose čvorićima

Čvorovanje kose radi se uz pomoć specijalnog konca namenjenog za ovaj postupak. Njime se vezuju pramenovi prirodne kose sa pramenovima kose za nadogradnju.

Metoda je potpuno prirodna i ne koriste se nikakve heikalije.

Potrebno je da kosa kojom se radi nadogradnja bude kvalitetna kako bi se dobio što bolji i dugoročniji rezultat. 

Prilikom ove tehnike ugradnje pramenova najčešće se koriste prirodni pramenovi kose sečene iz repa. Pri odluci koja boja će biti upotrebljena za nadogradnju, odlučićete se za onu koja se gađa sa koloritom krajeva vaše prirodne kose. 

Nadogradnja koja je dobijena čvorovanjem traje između šest i osam meseci, i iz tog razloga je jako važno da na vreme obavljate korekcije nadogradnje, jer ako to ne biste činili, došli biste u situaciju da nadogradnja promeni izgled posle tri ili četiri meseca, usled prirodnog rasta vaše kose. 

Kada se radi održavanje, vaši pramenovi se skidaju, da bi se ponovo postavili samo par centimetara iznad, odnosno za onoliko koliko je vaša kosa porasla. 

Nadogradnja kose ušivanjem

Tehnika nadogradnje šivenjem izgleda tako što se u potiljačnom delu glave u visini usiju isplete riblja kost. Pramenovi kose koji se nadograđuju se prišivaju  namenskim sintetičkim i elastičnim koncem u riblju kost.

Ova tehnika ne podrazumeva nikakve hemijske supstance te ni ne oštećuje vašu kosu. 

Ova tehnika nadogradnje kose obećava praktičnost i brzinu, pa je zbog toga veoma zastupljena u salonima lepote. 

Ako ste se odlučili da nadogradite kosu ušivanjem, naša preporuka je da kosu ne održavate sami. već kod frizera koji vam je izvršio ovu uslugu. To je jedini način da budete mirni u smislu da će kvalitet nadograđene koste ostati isti kao i prvog dana, ali i kada je reč o kvalitetnoj higijeni. 

Evo još nekih zanimljivosti. Trebalo bi obratiti pažnju da tresa bude opšivena sintetičkim koncem. Ukoliko je tresa opšivena pamučnim koncem, ona će se sporo sušiti prilikom pranja, pa na taj način konac može početi da truli. 

Da li ste čuli za gumeno mleko? Njime se tresa pre opšivanja premazuje. Pre nego što se kosa skine sa tresir rama, gumeno mleko je u tečnom stanju. Nakon desetak minuta gumeno mleko će očvrsnuti, pa neće dozvoliti da se kosa izvlači iz trese. 

Posle toga, kosa se opšiva sintetičkim kosem u boji koja je potrebna.

Nadogradnja kose mikroringovima

Tehnika izrade mikroring nadogradnje vrši se uz pomoć malenih plastičnih prstenova . Njima se pričvršćuju pramenovi za nadogradnju na selekcionisani pramen prirodne kose koja raste iz korena. Ova metoda nadogradnje nema apsolutno nikakve negativne posledice po vašu kosu. Bitno je da opterećenje pramena bude srazmerno.

Postupak traje negde oko tri do četiri sata. U vreme je uključeno i uklapanje frizure. Radi se tako što se kroz maleni prsten provlači pramen kose za nadogradnju i pramen kose klijenta, a zatim se prsten stegne specijalnim kleštima za nadogradnju. 

Nadogradnja kose mikroringovima ukoliko urađena sa pramenovima od prirodne dlake može da se tretira kao i prirodna kosa. Pranje, šišanje, feniranje, farbanje i drugi tretmani su dozvoljeni.

Korekciju je potrebno uraditi oko četvrtog meseca od nadogradnje, u zavisnosti od brzine rasta kose.

Prednost ove metode je u tome što prilikom nadogradnje nema nikakvih hemijskih preparata na vašoj kosi pa samim tim ona može nesmetano da raste, a u tome i jeste poenta nadogradnje kose. Dobićete potpuno prirodan look i nadograđeni pramenovi su skoro nevidljivi. Dame koje žele da ulepšaju kosu mikroringovima trebalo bi da znaju da su oni primenljivi jedino na ispravljenoj ili minimalno valovitoj kosi. Ukoliko je vaša kosa kovrdžava, ona se mora prethodno tretirati da bi se podesila u stanje blage talasavosti ili da se sasvim poravna. 

Ako se pitate koju vrstu kose upotrebljavati za nadogradnju, veštačku ili naturalnu, kada je u pitanju nadogradnja mikroringovima svakako bi se trebalo opredeliti za neveštačke ekstenzije zbog njihove dobre osobine da se izravnaju ili ukovrdžaju, po vašoj želji. 

Nadogradnja kose Tape extension tehnikom

Lepljenje kose ovo metodom radi se tako što se pramen sa silikomskom trakom bude postavljen pri korenu kose na kojoj se vrši nadogradnja, tako da lepljivi deo silikonske trake bude okrenut na gorekako bi se preko njega nalepio proporcijalni pramen kose koja raste iz glave. Silikon se pričvršćuje uz pomoć pegle za kosu.

Trake su oubičajeno žirokoe 4 cm, ali se može preseći makazama na neku drug širinu.

Nadogradnja traje u proseku 2 do 3 meseca u zavisnosti od brzine rasta kose, a traka može biti obnovnjena 3 do 4 puta.

Ova tehnika nadogradnje kose se drugačije naziva sendvič tehnika, a omiljena je među frizerima jer je brza, kako kod nadogradnje tako i kod otklanjanja ekstenzije. Prednost je što se nadogradnja ne može primetiti, a sve zahvaljujući silikonskim trakama koje su ravne i podela kose je vrlo prirodna. Na ovaj način dobijena kosa je veoma zahvalna za rad, jer po potrebi može da se skraćuje. 

Ako vam je na nekim mestima potrebno da pramen bude širine 2 cm, jednostavno se može makazama preseći na pola, pa ste na taj način dobili ekstenziju širine 2 centimetra. Traka za lepljenje može biti jednostavno obnovljena i ekstenzije su spremne za korišćenje. 

Nadogradnje kose klipsama

Ovo je najbrža i najjednostavnija tehnika nadogradnje.  Stavljanje i skidanje je krajnje jednostavno. Montira se tako što se što se klipsama po klik-klak principu kače pramenovi kojima se radi nadogradnja na pramenove prirodne kose.

Kosa se može prati nezavisno od klipsi. Nakon feniranja, frizer vam finišira frizuru umetanjem klipsi  vodeći računa o svakoj pojedinosti.

Drugi naziv za ovu vrstu nadogradnje kose jeste doživotna nadogradnja. Ona je pravi hit među pripadnicama lepšeg pola, jer je ovaj način praktičan i kosa se lako održava, pri čemu ne postoje nikakve kontraindikacije. 

Kako izgleda postupak montiranja, koji traje svega nekoliko minuta? Najčešće se radi iz četiri odvojena dela. Prvi je vratni deo, i radi se po širini vrata klijenta. Drugi se radi po širini potiljačnog dela, odnosno od vrha uha do drugog vrha uha. Treći i četvrti deo predstavljaju bočne stranice, kače se u visini zulufa i širine su same klipse.

Ako je dlaka kvalitetno tresirana, nadogradnja klipsama bi mogla trajati zauvek. Ili drugim rečima kazano, nosićete takav look sve dok vam ne dosadi!

Nadogradnja kose perlicama

Ovo je način sličan nadogradnji kose keratinom, najpre iz razloga što se keratin koristi u obe varijante. Veliki broj pripadnica lepšeg pola se odlučuje za ovu opciju, iz razloga što pramenovi grupisani keratinom ne lepe se za kosu, već se uz pomoć heklice, zajedno sa kosom provlače kroz aluminijumske perlice.

Veoma je bitan izbor keratina, pa treba obratiti pažnju na njegov kvalitet. Ukoliko je u pitanju loš keratin, može da se dogodi da u kontaktu sa toplom vodom, ili dok se fenirate, da se razgradi, pa će pramenovi početi da opadaju. 

Pošto je ovo metoda nadogradnje kose perlicama, i one imaju važnu ulogu, odnosno njihov kvalitet. Perlice treba da imaju deblji zid, jer će se na taj način izbeći njihovo pucanje prilikom jačeg pritiska klještima. 

Veoma je dobro što postoje u ponudi perlice koje imaju silikon sa unutrašnje strane kojim su obložene, pa ne postoji mogućnost da nadograđeni pramen vremenom spadne.

Još jedna dobra osobina kod nadogradnje kose uz pomoć perlica jeste da se pramenovi mogu tako rasporediti da se prelaz između vaše i nadograđene kose uopšte ne primećuje. 

Korekciju ćete morati da obavite za najmanje šest meseci od dana kada ste uradili nadogradnju, ako uzmemo u obzir da kosa u proseku raste od 0, 2 do 0, 4 mm na dan. 

Cena nadogradnje kose

Cena nadogradnje kose zavisi od tehnike koja se primenjuje prilikom izrade, kao i od gustine i kvaliteta kose.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za nadogradnju kose predlažemo da kontaktirate frizerske salone ispod teksta.

Idi na vrh strane