Dodaj firmu

Maturske frizure, verovatno prve ozbiljne frizure u zivotu svakog od nas. U životu svakog čoveka postoji mnogo velikih i svečanih večeri, ali je prvo svakako – matursko veče. Devojke po prvi put oblače elegantne haljine a momci odela. Sve mora biti na svom mestu, garderoba, frizura, šminka, nakit i naravno, osmeh. 

Kada gledate slike sa maturske večeri, nakon mnogo godina, uvek će vam izazivati nostalgiju, pa ako ste sada u situaciji da se upravo spremate za taj događaj, potrudite se da od njega napravite nezaboravnu uspomenu.

Jedan od načina da to postignete je i pravilan odabir maturske frizure.

Frizure za maturu

Kada odlučujete kakva će to svečana frizura biti najbolja za vas, vodite računa prvenstveno o svom obliku lica. Jer, iako imate dugu kosu, različite frizure odgovaraju okruglom a drugačije duguljastom licu. 

Ukoliko niste sigurni, najbolje je da se posavetujete sa frizerima koji će raditi na vašem ulepšavanju, a i mi vam, u tekstu koji sledi, donosimo par korisnih saveta.

Vaša duga kosa može biti ravna ili kovrdžava. Naravno, ako se radi o ravnoj i dugoj kosi, imate više mogućnosti za kombinovanjem. Interesantno je podizanje kose u obliku elegantne punđe, što će lepo pristajati ako na maturskoj večeri nosite haljinu sa otvorenim leđima.

Naravno, frizura takođe zavisi i od odevne kombinacije. Za sve svečane prilike, posebno se preporučuju pomenute ležerne punđe. Prilikom oblikovanja ovakve frizure, kosa će vam biti malo više natapirana. Kod ležerne punđe, jako je važno da kosa deluje malo razbarušeno, kao da ste namerno hteli malo raščupan izgled. 

Kao druga opcija za dugu kosu, može se izabrati napola dignuta frizura, što je isto klasična varijanta. Dobra odluka je uraditi pletenice, koje nikada neće izaći iz mode. Na primer, izuzetno je lepa pletenica odnosno kika koja pada sa strane, pa ćete delovati mladalački romantično. Sa ispletenom kikom postići ćete opušten a ipak simpatičan i svečan izgled.

Frizura za maturu

Ako imate kratku kosu i pripremate se za matursko veče, najpre da vas oslobodimo predrasude da je samo duga kosa zahvalna za svečane frizure i da momci vole da vide samo takav look. Naprotiv, sa krakom kosom se mnogo toga može uraditi, i dobiti frizure koje su izuzetno moderne i atraktivne. 

Na primer, ukoliko imate gustu, kratku kosu, uveć možete oblikovati kratku i stepenastu bob frizuru, koja nikada neće prestati da bude atraktivna. Svoju kratku kosu možete učiniti ekstra zanimljivom ne samo oblikom, već i bojama. Tako frizuru začinite celovitim površinskim pramenovima. Naš predlog je genijalna kombinacija plave i ultravioletne, što nikoga na maturskoj večeri neće ostaviti ravnodušnim. Takva frizura će lepo stajati čak i ako imate tanku kosu.

Možda želite da izgledate „opasno“ na svojoj velikoj večeri? Onda je za vas opasna Pixie frizura.  Ovo je oštro i sexy kratko oblikovana kosa, dok joj vatrena boja daje taj poseban look na koji će mnogi „pasti“.

Mladi su često i buntovni, pa moguće da će to biti izbor look-a za maturu. Buntovna stepenasta frizura je izazov samo za hrabre. Sasvim sigurno nećete proći nezapaženo, budite uverene da će se nekima izuzetno dopasti, a nekome baš i ne toliko, ali to je ono što ste želele da izazovete – da se o vama priča i da vas svi zapaze i komentarišu.

Maturske frizure za muškarce

Ako ste mislili da su samo devojke „van sebe“ kada biraju frizuru za malu ili veliku maturu, onda se grdno varate! Momci jednako kao i cure žele da budu IN, da imaju savršen look i da budu cool. 

To često nije baš lako postići, jer većina mladića ima sasvim kratku kosu. Ipak, maštoviti frizeri mogu predložiti razne varijante, kao što je Caesar haircut. Ovo je savršena frizura za svaki tip muškarca. 

Brushed up zahteva malo dužu kosu kako bi se postigao izduženi izgled. 

Pompadur je frizura posebno omiljena kod mlađih muškaraca. Odličan izgled postiže se sa dužom kosom na vrhu, i kraćom kosom sa strane. Jasan i čist razdeljak je čini unikatnom.

Slicked back je malo razbacan i neuredan stil, ali možda baš to želite da postignete? Delovaćete buntovnički, a frizer će je napraviti tako što na nešto dužu kosu nanosi gel rukama, a ne češljem, kako bi se postigao „neuredan“ izgled. A devojke vole buntovnike, zar ne?

Undercuts je veoma popularna frizura za muškarce, gde je kosa sa strane kratka, dok se ka ušima još više skraćuje. Kosa je na vrhu dosta duža i najčešće se češlja na razdeljak. 

Maturske frizure – cena:

Za svečane frizure potrebno je izdvojiti od 1000 do 2500 dinara, u zavisnosti od modela frizure.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate frizerske salone ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane