Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Berberin
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Muško šišanje + GRATIS pranje

Akcija -25% 300 Din.
Muško šišanje + GRATIS pranje - 300 din! Bjuti Kjut frizerski salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Muško šišanje + pranje + oblikovanje brade

Akcija -29% 500 Din.
Muško šišanje + pranje + oblikovanje brade - 500 din! Bjuti Kjut frizerski salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Muško šišanje + GRATIS pranje

Akcija -25% 300 Din.
Muško šišanje + GRATIS pranje - 300 din! Veolmis frizersko kozmetički salon!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Berberin

Ovo nije priča ni o Seviljskom ni o Sibirskom berberinu, već o jednom veoma starom i lepom zanatu, koji prkosno odoleva vremenu, promenama navika ljudi, savremenim tehnikama...

Kada uđete u neku od berberskih radnji, zateći će vas atmosfera slična kao u starim američkim filmovima, i nekim davnim vremenima, kada su muškarci bili pravi muškarci.

 

Berberske usluge

Zanimljivo je da je ovo mesto rezervisano samo za pripadnike jačeg pola, pa ako imate suprugu koja isuviše voli da priča a pri tome nema dugme off, ili možda želite da razgovarate o fudbalu, politici, tehnici, biznisu i to sa istomišljenicima, onda je berberska radnja prava adresa za vas.

Šalu na stranu, u nekim prohujalim vremenima niko se nije sam brijao. Takozvani brica, bio je najbolji prijatelj jednog muškarca. Odlazak u ovaj muški salon lepote, bio je neka vrsta rituala, gde se, uz čašicu razgovora, muško lice savršeno dotera i sredi, u smislu da se „štricnu“ brkovi, fazonira brada i slično.

Zanat brice podrazumeva i šišanje, a ako ne volite atmosferu u klasičnim salonima gde su pripadnici oba pola koji međusobno prelistavaju žutu štampu i tračare, onda je odabir berbernice prava odluka.

Berberini imaju svoja stara pravila, koja su nastala iz vremena kada su ova mesta bila omiljena za ulepšavanje i doterivanje, ali u isto vreme, i za druženje muškaraca.

Jedno od tih pravila jeste da ne morate da zakazujete, što je danas obavezna praksa u frizerskim salonima. Dakle, kod berberina dođete kada želite, bilo kog radnog dana, u bilo koje vreme. Naravno, osim ako određeni salon nije naglasio drugačije. 

Na primer, navratili ste danas u 14 h popodne, i ako je neko već na stolici, vi ćete sačekati svoj red, odnosno, naći će se mesto i vreme za vas. Nećete biti odbijeni, to jest, otići kući nesređeni. 

Postoji još jedno berbersko staro pravilo, a ono glasi „okrenuta stolica“. To bi značilo da ako je prazna stolica okrenuta ka mušterijama koje čekaju na svoj red, brica je slobodan ako ste vi prvi po redu.

Berberin – iskustva

U nekim berbernicama, nema šamponjere, već se koristi lavabo, kao u davnim vremenima. Celokupno osoblje je u radnim mantilima, a vrlo je interesantno da kada zauzmete svoje mesto u stolici za sređivanje, ona može da se okreće ka ostaloj ekipi u radnji, tako da možete sa njima da vodite konverzaciju, a ne samo da posmatrate svoj lik u ogledalu.

 

Kod berberina možete da se ošišate, obrijete i istrimujete bradu. Ljudi posebno vole da uđu u prostore koji su dekorisani u retro stilu, u skladu sa ovim starim zanatom. Dolaskom kod berberina, moći ćete na pola sata da osetite dašak starih dana, kao da ste seli u vremeplov a ne u berbersku stolicu.

Oni stariji, mogu se prisetiti vremena Elvisa Prislija, starog dobrog rock and rolla, svinga, bluza, i svega što je činilo obeležja početaka i sredine prošlog veka. Podrazumeva se da se pomenuta muzika pušta u berberskim radnjama, tako da uz čašicu razgovora, padne i po koja čaša viskija ili piva. 

Berbernice su i dalje otvorene za sve muškarce koji se osećaju kao džentlmeni, i koji žele jedno mesto rezervisano samo za njih; mesto gde se prave muške frizure i gde se razgovara o muškim temama, potpuno opušteno, uz jednu prijatnu notu nostalgije.

Berberin – cena:

Cene berberskih usluga se kreću od 150 din. do 650 dinara. Za klasično brijanje brade, cena je u proseku 300 dinara. Za štucovanje brade, trebalo bi platiti oko 150 dinara u proseku. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate berberske radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Muško šišanje (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!)

Akcija -33% 400 Din.
Muško šišanje (Dolazak na kućnu adresu po potrebi!) - 400 din! Frizerski salon Womanizer!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

27.09.2018
Marina Dakic

Uglavnom u danasnje vreme skoro svaki fizer moze bez problema da bude i dobar berberin. Primer je frizer mog muza Marko No1

15.05.2017
Todor Markovic

Koliko mi se samo cini, svaki berberin sigurno samo da ima neke svoje posebne cene u koje je definitivno potrebno da se sami uverite.

26.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mogu samo da vidim, cene medju berberima nisu ni priblizno toliko iste.

18.04.2017
Janko Zivanovic

Po meni svaki berberin treba i mora da ima neku svoju posebnu cenu. Nista tu po meni nije toliko neobicno.

30.03.2017
Simona Vucinic

Po pravilu, svaki berberin mora da se debelo plati.

15.03.2017
Petar Jankovic

Sto se berberina tice, kvalitet je sigurno nesto sto je i vise nego vazno.

24.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene i njega licno tice, svaki berberin je prica za sebe. Sve drugo je mnogo losije resenje.

08.02.2017
Ivan Stojanovic

Moje je licno misljenje da sto se berberina tice samo treba da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

27.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko samo mogu da vidim, ovo je polako zanat koji onako sve vise izmure.

11.01.2017
Marko Petrovic

Sva sreca pa i berberini jos uvek drze relativno povoljne cene.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nisat dalje po tom pitnaju ne treba da se brinete.

02.12.2016
Dusan Markovic

Koliko kao muskarac mogu da vidim, ovo je polako zanat koji sam u potpunosti izumire.

17.11.2016
Jana Stankovic

Uglavnom u danasnje vreme skoro svaki fizer moze bez problema da bude i dobar berberin. Primer je frizer mog muza Marko No1.

27.10.2016
Biljana Brankovic

Bas sam u poslednje vreme nekako srecna posto mi se cini da je zanat berberina bas onako ponovo poprilicno oziveo. smatram da svi muskarci treba da budu obrijani I da treba da vode racuna o svom fizickom izgledu.