Vratite se na mobilnu verziju sajta
Vakcinacija pasa Vakcinacija pasa - ove veterinarske ambulante rade vakcinaciju pasa. Saznajte sve o vakcinaciji kucnih ljubimaca, kao i cene i akcije za vakcinaciju pasa. www.navidiku.rs Vakcinacija pasaVAKCINACIJA PASA Beograd cena VAKCINACIJA PASA Šabac cena VAKCINACIJA PASA Novi Sad cena

Vakcinacija pasa

Svi smo mi primali vakcine kada smo bili mali. Tako isto moraju i naši ljubimci, kako bi bili zaštićeni od zaraznih bolesti, od kojih se neke mogu preneti i na ljude. Razlika je u tome što se naši krzneni prijatelji nastavljaju da vakcinišu svake godine, po jednom. Tom prilikom primaju vakcinu protiv zaraznih bolesti kao i vakcinu protiv besnila.
 

Vakcinacija kućnih ljubimaca

Kao odgovoran vlasnik psa dužni ste da ih vakcinišete, čime, pre svega, brinete o njihovom zdravlju. Sve funkcioniše po dobrom starom principu: „Bolje sprečiti, nego lečiti“. 
Vakcinacija je, zapravo, rutinski deo brige, kao što su i preventivni pregledi kod veterinara jednom godišnje. Na taj način, vi dajete šansu svom ljubimcu da ima dug, zdrav i srećan život u vašoj porodici.
Vakcinacija kućne ljubimce štiti od raznih bolesti, koje mogu imati veoma teške simptome, ozbiljne posledice, a neke čak mogu biti i fatalne. Potrebno je istaći da neke od najopasnijih bolesti nisu još uvek iskorenjene. 

Vakcinacija pasa protiv besnila

Zakonska obaveza svakog vlasnika psa je da svog ljubimca vakciniše protiv besnila sa navršena tri meseca života, a potom, redovno, jednom godišnje. Prilikom prve vakcinacije, vrši se i obeležavanje psa mikročipom. Osim u centralnu elektronsku bazu, ove podatke ovlašćeni veterinar unosi u lični pasoš ljubimca, koji se tom prilikom izdaje. Podatke o obeležavanju i vakcinaciji protiv besnila, može da zahteva na uvid komunalna policija, pa je potrebno da prilikom izvođenja ljubimca van kuće/dvorišta, sa sobom ponesete i pasoš Vašeg ljubimca.  

Vakcinacija pasa protiv zaraznih i parazitskih bolesti

Uzeli ste štene, a ono kao i svako malo stvorenje, nema razvijen imunitet, pa bi mu trebalo pomoći da ga stekne. Prvu vakcinaciju bi trebalo obaviti.
Imunitet se razvija između sedam i petnaest dana od primanja vakcine, pa se savetuje da u tom periodu psi moraju biti izolovani. 
Šta zapravo znači vakcinacija? U telo psa ubacuje se razblažena forma virusa, sa kojom se organizam mora sam izboriti, te se na taj način stiče otpornost, odnosno imunitet. Kod nas je, najčešće, u primeni petovalentnavakcina protiv sledećih bolesti: štenećak, parvoviroza, zarazni hepatitis, leptospiroza i zarazni kašalj. Kao što smo napomenuli, revakcinacija se vrši jednom godišnje.
 
 

Vakcinacija životinja - iskustva

Često se vlasnici pitaju, kakve će reakcije njihovih ljubimaca biti pošto prime vakcinu. Moguća je pojava slabih simptoma, kao što su blago povišena temperatura, otok na mestu ubrizgavanja, pospanost i umor. Ne brinite, jer svi simpotomi se povuku za 24 časa, a vaš ljubimac će uskoro steći imunitet na zarazne bolesti, tako da je vakcinacija uvek izbor (bez)brižnog vlasnika!

Vakcinacija životinja – cena:

Cene se kreću od 1.300 – 2.000 dinara za vakcinaciju pasa.
*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za VAKCINACIJU PASA

Vakcinacija pasa :
Vakcinacija pasa Beograd:
Vakcinacija pasa Šabac:
Vakcinacija pasa Novi Sad:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Vakcinacija pasa
Napišite komentar:
Uros Vukicevic

Ponedeljak, 26.11.2018. 01:18

Koliko je meni poznato na godisnjem nivou je obavezna vakcinacija pasa protiv besnila. Neka prosecna cena iznosi oko 600 dinara i nakon toga dobijate zvanicnu potvrdu da je vakcinacija izvrsena.

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:18

Koliko mi se samo cini, najvaznije je samo to da se dobro i debelo plati.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:51

Sigurno je po meni samo to da ona dosta kosta. Mada, ukoliko ste odgovoran vlasnik psa, onda vam to i nece biti neki veliki problem.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 02:11

Daleko smo mi bas od ove vakcinacije kada pricamo o kvalitetu. Nista onda zbog toga po meni tu nema nesto neobicno.

Todor Markovic

Utorak, 28.03.2017. 07:06

Sto se ove vakcinacije tice, sigurno je kvalitet nesto sto nece da vas muci.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:19

Sto se ove vakinacije tice, kvalitet vakcine je naravno i vise nego vazan.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:43

Sto se mene licno tice, vakcinacija pasa je u svakom pogledu nesto sto predstavlja ne samo zakonsku vec i moralnu obavezu vecine ljudi.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:26

Sto se tice vakcinacije pasa, osnovni je problem u tome sot ona mora debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:16

Osnovni je problem u tome sto skoro svaka vakcinacija mora dobro i debelo da se plati. To jednostavno tako funkcionise.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:06

Sto se tice vakcinacije pasa, najbolje bi bilo kada biste to radili u tacnim vremenskim intervalima

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:44

Ako mene licno pitate po ovom pitanju samo treba da se opredelie za kvaliti i vise nista po tom pitanju nemate sta da se pokajete.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:27

Kako bi pas mogao normalno da raste i da se razvija, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Pet Land i da se bas na tom mestu odlucite za kvalitet.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:35

Vakcinacija pasa zaisat nije nista posebno. Pre svega, kvalitetna vakcina mor ai kvalitento da se plati, mada nije to 100 dukata.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 01:10

Mislim da vlasnici pasa vise ni nemaju obavezu da vakcinisu svoje ljubimce. Nekada se u slucaju da to ne uradite placala debela kazna.

Jelena Nikolić

Petak, 21.10.2016. 01:22

Vakcinacija protiv besnila je obavezna jednom godiišnje. U prvoj godini uz vakcinu protiv besnila je obavezno i čipovanje psa. Ne može se izabrati samo jedno od ova dva. Ne znam kako je u drugim gradovima, u NS je vakcina protiv besnila, bez čipa oko 1000 dinara, a ona druga, protiv štenećaka i još nekoliko zaraznih bolesti je skuplja - oko 1500 dinara. Za vakcinu protiv besnila vam komualci mogu praviti problem, a vakcina protiv zaraza je izbor vlasnika.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:34

Koliko je meni poznato na godisnjem nivou je obavezna vakcinacija pasa protiv besnila. Neka prosecna cena iznosi oko 600 dinara i nakon toga dobijate zvanicnu potvrdu da je vakcinacija izvrsena.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 11:02

Narocito je vazno da stenci prime vakcine koje je potrebno. Cene se krecu u proseku oko 1000 dinara po vakcini. Kasnije kada pas odraste mozete ga i vakcinisati od besnima ukoliko su u vasem kraju evidentirani ti problemi.