Dodaj firmu

LogoSKok centar za razvoj dece razvojna disfazija

Centar za razvoj dece u Beogradu, koji se bavi logopedskim tretmanima, tretmanima reedukacije psihomotorike, prevencijom i procenom razvoja deteta
Pročitaj više

Todora Dukina 41/8
Voždovac, Beograd

Logospektra logopedski centar razvojna disfazija

Logopedski centar na Novom Beogradu, bavi se ranom detekcijom i terapijom govorno-jezičkih smetnji kod dece, a posebno poremećajima iz spektra autizma, senzorne integracije, ADHD-a, disfazije, disleksije i drugih.
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 96, Lamela A, stan 4, naselje The One
Novi Beograd, Beograd

Razvojna disfazija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

“Senzorni kutak” Logopedsko-defektološki centar

Logopedsko-defektološki centar “Senzorni kutak” nalazi se u Zemunu. Kroz različite radionice poboljšava se svaki aspekt ličnosti deteta, bilo to govorno-jezički razvoj, kognitivni, motorički ili socijalni aspekt.
Pročitaj više

Milenka Verkića 7
Zemun, Beograd

Razvojna disfazija Centar za edukaciju Prve Reči

Centar za edukaciju Prve reči je privatni logopedski centar koji pruža usluge prevencije, dijagnostike i organizovanja terapijsko-rehabilitacionog programa. Posedujemo digitalni digitalni logopedski set – Behringer, kao i logopedske sonde. Organizujemo logopedske radionice namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta
Pročitaj više

Milice Rakić 52a, Batajnica
Zemun, Beograd

Logomedica

Logomedica je osnovana 2014. godine kako bi pružila pomoć i podršku svim osobama sa govorno-jezičkim smetnjama i poremećajima komunikacije. Mi smo jedina ustanova u Srbiji koja izrađuje i sprovodi individualni program ABA terapije za decu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž
Novi Beograd, Beograd

Razvojna disfazija Logoped Moja Prva Reč

Edukativni centar – Logoped Moja prva reč je specijalizovan za otklanjanje govorno-jezičkih smetnji kao što su dislalija, omisija, distorzija, odsustvo govora kod dece od 2, 3 ili 4 godne, mucanje, potpuna nerazvijenost govora i jezika, ADHD/ADD, dyslexia i disgraphija Prostor smo opremili sadržajima i edukativnim materijalima koji su interesantni deci
Pročitaj više

Marka Nikolića 3/10
Zemun, Beograd

Razvojna disfazija ABV logopedski kabinet

Logopedski kabinet ABV nudi jedinstvenu uslugu logopeda na Vašoj adresi, na području Beograda i Zemuna
Pročitaj više

Pariske Komune 23
Novi Beograd, Beograd

Razvojna disfazija Moj Logoped

Privatni logopedski centar Moj Logoped na Banovom brdu, u Požeškoj 20 Vam nudi širok spektar usluga vezanih za prevenciju, dijagnostiku i tretmane poremećaja govora. Naš tim čine vrhunski stručnjaci, logopedi i psiholozi sa dugogodišnjim iskustvom
Pročitaj više

Požeška 20/10, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Razvojna disfazija Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić" je naučna institucija koja se bavi ranim otkrivanjem, dijagnostikom i tretmanom dece sa oštećenim sluhom, patologijom govora, kao i poremećajima ponašanja i učenja. Dijagnozu postavljamo za 60 minuta
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 35
Stari grad, Beograd

Razvojna disfazija Logopedski studio PRIČAONICA

Logopedski studio specijalizovan za sve vrste govorno-jezičkih razvojnih tegoba i izazova - dijagnostika, tretman i reedukacija
Pročitaj više

Samjuela Beketa 5a, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Razvojna disfazija Logopedski centar Pričalica

Logopedski centar Pričalica pruža profesionalan logopedski tretman koji obuhvata intenzivnu stimulaciju govora, uz pomoć različitih vrsta aktivnosti. Naš rad zasniva se na primeni inovativnih metoda i individualnom pristupu svakom detetu
Pročitaj više

Rableova 19/II/16
Zvezdara, Beograd

Razvojna disfazija Logopedski centar Kućica reči

Logopedski centar "Kućica reči" čini tim logopeda sa višegodišnjim iskustvom u radu sa različitim oblicima govorno-jezičke patologije kod dece.Pružamo kvalitetnu i stručnu terapijsku pomoć koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu u radu sa decom svih uzrasnih doba.
Pročitaj više

Generala Ljubomira Milića 6, naselje Stepa Stepanović
Voždovac, Beograd

Logopedski kabinet LOGOSMART

Logopedski kabinet LOGOSMART čini tim logopeda sa dugogodišnjim iskustvom koji pruža stručno rešenje u usvajanju i korišćenju jezika kod dece. U našem radu praktikujemo individualni pristup svakom mališanu ponaosob, jer svako dete je priča za sebe.
Pročitaj više

Uroša Martinovića 25 (blok A)
Novi Beograd, Beograd

Razvojna disfazija Higia Logos

Logopedski centar Higia Logos posebnu pažnju u svom radu posvećuje autističnoj deci. Naš tim čine vrhunski stručnjaci koji sprovode senzorno-integracijski pristup, ali i druge savremene metode koje u tom razdoblju detetovog uzrasta daju najobuhvatnije rezultate
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Razvojna disfazija Higia Logos logopedski centar

Higia Logos logopedski centar obavlja dijagnostiku i tretman svih poremećaja: glasa, govora, jezika, čitanja i pisanja kod dece. Pored desetogodišnjeg iskustva, naša glavna prednost je vrhunski tim stručnjaka koji u svom radu koristi savremene metode i tehnike
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Razvojna disfazija SILA GLASA Logoped

Logoped SILA GLASA sprovodi govorno-jezičku terapiju za decu i odrasle kod kojih se javljaju poteškoće u verbalnoj komunikaciji. Na osnovu dijagnostike stanja, uzrasta i profila pacijenta, izrađuje se detaljan plan terapije prilagođen individualnim potrebama osobe.
Pročitaj više

Mladena Mitrića 2a
Čukarica, Beograd

Razvojna disfazija Logopedski centar Pravilan Glas

Logopedski centar Pravilan Glas nalazi se u Borči i pruža stručnu uslugu deci, mladima i odraslima sa teškoćama u govorno-jezičkom razvoju. Za sve nedoumice i savete uvek se možete obratiti logopedu, jer za logopeda nikad nije kasno!
Pročitaj više

Zrenjaninski put 134a
Borča, Beograd

Razvojna disfazija Milica Radojević Logoped

Dečiji Logoped Milica Radojević radi sa decom predškolskog i školskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole u Beogradu, kroz individualne tretmane koji deci pomažu da isprave govor i lakše prođu kroz proces učenja.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Najpre, reći ćemo šta lekari podrazumevaju pod pojmom razvojna disfazija. To je poremećaj govora i jezika, u kome je razumevanje govora i govorno jezička razvijenost deteta ispod njegovog mentalnog i hronološkog uzrasta.

Zabrinjavajuća je činjenica da se poslednjih godina beleži porast dece koja imaju razvojnu disfaziju, što je uslovljeno delovanjem različitih faktora, a jedan od njih je i nedovoljno bavljenje decom, ali i negativan uticaj sredine.

Simptomi razvojne disfazije

Od ukupnog broja dece koja imaju neki oblik govorno jezičkih poremećaja, kod više od 30 posto njih se dijagnostikuje disfazija.

Kada deca imaju 16 meseci, a još nisu progovorila, ili imaju dve i po godine a govor im je potpuno nerazumljiv, to bi trebalo da bude znak roditeljima da se posavetuju sa stručnjacima. 

Neki od znakova razvojne disfazije su ako dete ima usvojen mali broj reči kojima zna značenje, slabo razume govor okoline i nerado govori, koristi često neki „sopstveni jezik“ ili gestikulaciju u komunikaciji sa okolinom.

Kada dete navrši treću godinu, postoji veliki broj glasova koje deca ne izgovaraju pri tome ih zamenjujući drugim glasovima, ili govore samo početne ili samo poslednje slogove reči. Zbog toga, sve što deca na taj način pričaju, može biti prilično nerazumljivo za okolinu. 

Deca koja pate od razvojne disfazije teško usvajaju reči koje izražavaju apstraktne pojmove, ne koriste vremena (sadašnje, prošlo, buduće), ne koriste prideve, predloge, priloge i veznike, zamenice usvajaju dosta kasnije, teško usvajaju množinu...

Lečenje razvojne disfazije

Ukoliko vaše dete ima ovakav problem, neophodna je pomoć stručnih lica. Spontanim razvojem deca koja imaju razvojnu disfaziju nisu u stanju da ovladaju jezičkom strukturom. 

Iz tog razloga postoji audiolingivstički tretman, na koji se dolazi svakodnevno u trajanju od sat vremena, gde se kod deteta razvija govor. Na osnovu programa tretmana, kod svakog deteta se prati prirodna dinamika razvoja govora. Na taj način, dete prolazi kroz sve razvojne faze, sve do potpunog ovladavanja svim strukturama govora i jezika. 

Bitno je navesti činjenicu da razvojna disfazija često nije na vreme dijagnostikovana a ni pravilno lečena, što kod dece sa ovim problemom dovodi do poteškoća u kasnijem uzrastu, a koji se tiču učenja, ponašanja, pa i do bolesti zavisnosti. 

Zanemarivanje činjenice da dete nema bogat vokabular, i mišljenje da je to samo vremensko zaostajanje za razvojem normalnog deteta kao i da ono prolazi normalno sve govorno-jezičke faze razvoja, veoma je pogrešno. 

Razvojna disfazija – iskustva

Deca koja imaju razvojnu disfaziju često mogu imati izmenjeno ponašanje, koje se manifestuje kroz hiperaktivnost, nervozu, anksioznost i slično. Ako ste kod deteta primetili neke ili sve znake koje smo spomenuli u našem tekstu, neophodno je da potražite pomoć logopeda. 

Preciznim načinima i procedurama se može dijagnostikovati ta vrsta poremećaja govora i jezika, pa će dete vrlo brzo biti podrvgnuto tretmanu koji će dati pozitivne rezultate i istovremeno će se izbeći negativne posledice u budućnosti.

Razvojna disfazija – dijagnostika i lečenje – cena:

Pregled logopeda trebalo bi platiti od 2000 do 2500 dinara, u zavisnosti da li je to prvi pregled ili je u pitanju kontrola. Ako se radi o terapiji koja traje 45 minuta, trebalo bi izdvojiti od 1100 do 1600 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane