Dodaj firmu

Logospektra logopedski centar poremećaj pažnje

Logopedski centar na Novom Beogradu, bavi se ranom detekcijom i terapijom govorno-jezičkih smetnji kod dece, a posebno poremećajima iz spektra autizma, senzorne integracije, ADHD-a, disfazije, disleksije i drugih.
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 96, Lamela A, stan 4, naselje The One
Novi Beograd, Beograd

“Senzorni kutak” Logopedsko-defektološki centar

Logopedsko-defektološki centar “Senzorni kutak” nalazi se u Zemunu. Kroz različite radionice poboljšava se svaki aspekt ličnosti deteta, bilo to govorno-jezički razvoj, kognitivni, motorički ili socijalni aspekt.
Pročitaj više

Milenka Verkića 7
Zemun, Beograd

Logomedica

Logomedica je osnovana 2014. godine kako bi pružila pomoć i podršku svim osobama sa govorno-jezičkim smetnjama i poremećajima komunikacije. Mi smo jedina ustanova u Srbiji koja izrađuje i sprovodi individualni program ABA terapije za decu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje ABV logopedski kabinet

Logopedski kabinet ABV nudi jedinstvenu uslugu logopeda na Vašoj adresi, na području Beograda i Zemuna
Pročitaj više

Pariske Komune 23
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje Moj Logoped

Privatni logopedski centar Moj Logoped na Banovom brdu, u Požeškoj 20 Vam nudi širok spektar usluga vezanih za prevenciju, dijagnostiku i tretmane poremećaja govora. Naš tim čine vrhunski stručnjaci, logopedi i psiholozi sa dugogodišnjim isk...
Pročitaj više

Požeška 20/10, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Poremećaj pažnje Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić" je naučna institucija koja se bavi ranim otkrivanjem, dijagnostikom i tretmanom dece sa oštećenim sluhom, patologijom govora, kao i poremećajima ponašanja i učenja. Di...
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 35
Stari grad, Beograd

Poremećaj pažnje Logopedski studio PRIČAONICA

Logopedski studio specijalizovan za sve vrste govorno-jezičkih razvojnih tegoba i izazova - dijagnostika, tretman i reedukacija
Pročitaj više

Samjuela Beketa 5a, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Poremećaj pažnje Logopedski centar Pričalica

Logopedski centar Pričalica pruža profesionalan logopedski tretman koji obuhvata intenzivnu stimulaciju govora, uz pomoć različitih vrsta aktivnosti. Naš rad zasniva se na primeni inovativnih metoda i individualnom pristupu svakom detetu
Pročitaj više

Rableova 19/II/16
Zvezdara, Beograd

Poremećaj pažnje Logopedski centar Kućica reči

Logopedski centar "Kućica reči" čini tim logopeda sa višegodišnjim iskustvom u radu sa različitim oblicima govorno-jezičke patologije kod dece. Pružamo kvalitetnu i stručnu terapijsku pomoć koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu u radu sa ...
Pročitaj više

Generala Ljubomira Milića 6, naselje Stepa Stepanović
Voždovac, Beograd

Defektološki centar Adapti poremećaj pažnje

Defektološka ordinacija u Beogradu sa uslugom patronaže na adresi. Defektološka procena i dijagnostika, rad sa decom sa smetnjama u razvoju, govoru, sa poremećajem pažnje, celebralnom paralizom i drugim razvojnim teškoćama.
Pročitaj više

Vojvodjanska 111
Novi Beograd, Beograd

Logopedski centar Stin Ora

Logopedski centar Stin Ora je specijalizovan za prevazilaženje smetnja u učenju (dispraksija, disleksija, disgrafija, diskalkulija). Takođe pruža usluge tretmana mucanja, disfazije i dislalije, disartije, tretmana glasa kod dece i odraslih i...
Pročitaj više

Semjuela Beketa 20d, ( preko puta MUP Mirijevo )
Zvezdara, Beograd

Poremećaj pažnje SILA GLASA Logoped

Logoped SILA GLASA sprovodi govorno-jezičku terapiju za decu i odrasle kod kojih se javljaju poteškoće u verbalnoj komunikaciji. Na osnovu dijagnostike stanja, uzrasta i profila pacijenta, izrađuje se detaljan plan terapije prilagođen indiv...
Pročitaj više

Mladena Mitrića 2a
Čukarica, Beograd

Logopedski kabinet LOGOSMART

Logopedski kabinet LOGOSMART čini tim logopeda sa dugogodišnjim iskustvom koji pruža stručno rešenje u usvajanju i korišćenju jezika kod dece. U našem radu praktikujemo individualni pristup svakom mališanu ponaosob, jer svako dete je priča z...
Pročitaj više

Uroša Martinovića 25 (blok A)
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje Govor i Jezik

Govor i Jezik logopedski centar nalazi se na Novom Beogradu i tretira govorno-jezičke poremećaje različite etiologije kod dece predškolskog i školskog uzrasta, omladine i odraslih. Pored logopeda, po potrebi u naš rad su uključeni i stručnj...
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 72, I sprat, stan 2
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje Lingua logos

Lingua logos je logopedski centar sa sedištem u Beogradu. U logopedskom centru radi naš tim stručnjaka defektologa-logopeda sa dugogodišnjim iskustvom koji sa puno ljubavi, strpljenja i profesionalnosti pristupaju radu sa decom.
Pročitaj više

Đorđa Stanojevića 11đ, Belvil
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje Higia Logos logopedski centar

Higia Logos logopedski centar obavlja dijagnostiku i tretman svih poremećaja: glasa, govora, jezika, čitanja i pisanja kod dece. Pored desetogodišnjeg iskustva, naša glavna prednost je vrhunski tim stručnjaka koji u svom radu koristi savreme...
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Poremećaj pažnje Logopedilište

Posao logopeda je veoma širok i obuhvata čitavu lepezu poremećaja, smetnji ili kašnjenja u razvoju jezičkih veština, govora, čitanja, pisanja i komunikacije uopšte…
Pročitaj više

Omladinskih brigada 4 (I sprat, stan 2)
Novi Beograd, Beograd

Poremećaj pažnje Logopedski centar Emilija Milanović

Primenjujemo profesionalan, sveobuhvatan i individualni pristup svakom pojedincu sa problemom u govoru. Precizna i jasna dijagnostika i kvalitet tretmana je naš prioritet.
Pročitaj više

Pozeska 140, 3 sprat, stan 16, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Poremećaj pažnje se često vezuje uz hiperaktivnost dece. Lekari bi poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću nazvali ADHD, a samo poremaćaj pažnje ADD. Sve ovo bi značilo da dete ima niz problema koji su sa time povezani. Nemir, impulsivnost, nemarnost, su neke od osobina koje će se javiti, a koje pored toga, donose teškoće u učenju ali i druženju sa vršnjacima.

Karakteristike poremećaja pažnje

Najpre, on se kod dece rano javlja. Hiperaktivnost je često uključena, sa neistrajnošću pri izvršavanju zadataka. Poremećaj pažnje postoji u svim situacijama i traje kroz vreme.

Interesantna je činjenica da se hiperaktivnost češće javlja kod dečaka nego kod devojčica, međutim, devojčice češće imaju ADD, odnosno samo poremećaj pažnje koji ne prati hiperaktivnost. Zbog toga se kod klinceza ovaj neurološki poremećaj teže otkriva i dijagnostikuje.

Koji su znaci poremećaja pažnje?

Naravno, prvi znak je nepažnja. Dete ne može da se koncentriše, neorganizovano je, skače sa zadatka na zadatak, istovremeno ga interesuje mnogo stvari ali nijedna do kraja.

Hiperaktivnost je drugi znak, dete je stalno nemirno, ustaje sa mesta kada bi trebalo da sedi i sl.

Sledeći simptom je impulsivno ponašanje dece. Ona govore i obavljaju radnje bez razmišljanja, i ne mogu dočekati svoj red, pa ponekada mogu dobiti napade ljutnje.

Neko će možda sada reći da su sva deca nemirna, impulsivna, brza... To je svakako tačno, ali je razlika u tome da kod dece sa poremećajem pažnje takva vrsta ponašanja je ekstremna. 

Deca izazivaju probleme kod kuće i u školi, i to će primetiti svi koji su u kontaktu sa tom decom od njihovog najranijeg uzrasta. Neki mališani imaju izražen samo jedan simptom, kao što je nepažnja, drugi hiperaktivnost i impulsivnost, dok se kod nekih svi simptomi javljaju zajedno.

Problemi dece sa poremećajem pažnje

Pored navedenih, ovi mališani imaju i druge probleme, na primer, teškoće u učenju, posebno u matematici, ali i čitanju i pisanju. Deca su veoma nespretna i nedostaje im koordinacija pokreta, pri tome pokazuju i disocijalno ponašanje ali i lošu samoprocenu.

Kako lečiti decu sa poremećajem pažnje?

Važno je znati da za poremećaj pažnje niste krivi ni vi a ni vaš mališan. Veoma je bitno napraviti dnevnu rutinu za dete, na primer, kada se ustaje, ide u školu ili vrtić, kada je vreme za igru; potrebno je postaviti jasne i lako razumljive granice, recimo, koliko sati dnevno se može gledati TV; kada dete radi domaći zadatak, potrebno je ukloniti sve što može odvlačiti pažnju, kao što je televizor, i potrebno je da dete bude samo u sobi; u ophođenju sa detetom trebalo bi biti dosledan ali i dogovoriti zajedničku saradnju sa školskim pedagozima. 

Obavljena istraživanja pokazuju da lekovi značajno mogu da pomognu, a tu spadaju stimulansi koji mogu poboljšati usmeravanje i kvalitet pažnje, ciljem vođeno ponašanje, kao i organizacione veštine. 

Drugačiji terapijski pristupi mogu biti kognitivno-bihejvioralna psihoterapija, neurofidbek, trening socijalnih veština, edukacija roditelja, i modifikacija obrazovnog programa deteta. 

Na kraju, naglasićemo ohrabrujuću činjenicu, a to je da dete kome je dijagnostikovan poremećaj pažnje može imati produktivan i uspešan život, ukoliko se adekvatno leči, i ako je dijagnoza postavljena na vreme.

Poremećaj pažnje – dijagnoza i lečenje – cena:

Za tretman logopeda – psihologa – defektologa, u trajanju od 60 minuta, trebalo bi platiti 4000 dinara.

Pregled logopeda – psihologa – defektologa 4000 dinara za prvi pregled, a za kontrolne preglede, potrebno je izdvojiti u proseku 2500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane