Vidi sve firme iz potkategorije Logopedi

O nama - INSTITUT ZA EKSPERIMENTALNU FONETIKU I PATOLOGIJU GOVORA "DJORDJE KOSTIĆ"


Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora (IEFPG) je naučno-obrazovna institucija u kojoj naučni radnici različitih profila rade sa svojim klijentima, odnosno već 70 godina jedan deo naučnih rezultata direktno primenjuju u praksi kroz razvijen Sistem KSAFA.

Ono što posebno izdvaja ovaj Institut i po čemu je jedinstven u svetu je što, tim stručnjaka postavlja dijagnozu za sat vremena, i odmah propisuje primarne procese i procedure audiolingvističkog tretmana u cilju da dete do polaska u školu dostigne razvoj u skladu sa uzrastom.

Holistički audiolingvistički pristup podrazumeva: audiolingvistički tretman KSAFA-m aparatom prema individualizovanim procedurama, biološka restitucija, psihoterapijska podrška roditeljima, psihoterapijski rad sa decom, psihomotorna restitucija, obuka roditelja za rad u porodici, grupni rad sa decom u radnom boravku, i zajednički rad roditelja dece i terapeuta, kao i moduli koji se sprovode kroz namenski osmišljene radionice.

Naš cilj je da bilo koje dete sa bilo kojim oblikom, vrstom, težinom i uzrokom poremećaja, bez obzira na njegov uzrast (radimo sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta), dostigne razvoj govora i jezika, ponašanja, učenja i socijalizacije u skladu sa svojim godinama, funkcioniše normalno i ne razlikuje se od svojih vršnjaka. Naši rezultati svedoče da ovaj cilj dostižemo kod oko 90% dece.

Naš tim stručnjaka rezultate naučnoistraživačkog rada koristi za rano otkrivanje, dijagnostiku i tretman dece sa oštećenjem sluha, poremećajima razvoja govora i jezika, patologije govora i jezika, kao i poremećaja ponašanja, učenja i socijalizacije.

Poliklinički rad obavljamo u Savetovalištu, audiološkom odeljenju, elektrofiziološkoj laboratoriji, audiolingvističkim kabinetima, radionicama i random boravku.

Rana dijagnostika sluha, govora, jezika, ponašanja i učenja dece utvrđuje se u Centru za zdravo potomstvo od prenatalnog perioda( pre rodjenja) do adolescencije.

Ukoliko sluh,govor i jezik, ponašanje i učenje vašeg deteta odstupaju od uzrastnih normi i poprimaju odlike poremećaja ili je reakcija na zvuk vaše bebe neadekvatna možete zatražiti savet ili zakazati posetu Savetovalištu telefonskim putem.

U okviru pregleda koji traje 60 minuta multidisciplinarni tim stručnjaka će utvrditi dijagnozu, dati savet, po potrebi zakazati dodatne preglede. Neposredno nakon dijagnostike dete se odmah uključuje u audiolingvistički tretman KSAFA-m aparatom, koji se sprovodi svakodnevno (ili najmanje 3x nedeljno) u trajanju 60 minuta.

Na Institutu organizujemo i Radionice za roditelje na kojima možete naučiti kako da uspostavite dobru komunikaciju sa Vašom bebom tokom trudnoće, kako da vaspitavate dete od 1- 3 godine, otkrijete uzroke neadekvatnog ponašanja Vašeg mališana i kako da mu na pravi način pomognete.
Pomoćićemo vam i obučiti vas da otkrijete uzroke poremećaja čitanja, pisanja ili učenja vašeg deteta i kako adekvatno da mu pomognete u tome.

Za jezički obdarenu decu i tinejdžere, ali i one koji samo "vole da govore", imamo projekat "Čarobnjaci reči" koji je organizovan za razvoj veštine i unapređenje kulture govora i međuljudske komunikacije.

"Čarobnjaci reči" organizovani su u grupama do sedam polaznika od 3 do 18 godina starosti, jedanput nedeljno u trajanju od 60 minuta, a deca i tinejdžeri imaće priliku da svoj postojeći talenat za govornu komunikaciju razviju i obogate.

Ukoliko mucate i taj problem je kod nas potpuno rešiv. U Institutu će vas obučiti kako da se vi ili vaše dete oslobodite mucanja, metodom pasivnog izdaha.

U cilju razvoja zdravog potomstva organizujemo i besplatan pregled za bebe od rođenja do 12 meseci starosti. Brzo i efikasno ćemo proveriti da li je govorno jezički, socio-emocionalni, senzo- motorni razvoj vaše bebe u skladu sa njenim uzrastom.

Istovremeno dobićete sve potrebne savete kako da pratite i unapredite razvoj vaše bebe.
Institut na teritoriji Srbije ima Centre za sluh, govor i jezik i to na Novom Beogradu (Milentija Popovića 9), Novom Sadu (Nikole Mirkova 38, Avijacija) i Nišu (Ratka Vukićevića 8/3).

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: od 8 do 20 h

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić"
Adresa: Gospodar Jovanova 35, Beograd
E-mail: iefpg@iefpg.org.rs

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Logopedi
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić
  • Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić,
  • Institut Djordje Kostić Beograd,
  • Institut za eksperimentalnu fonetiku Beograd,
  • Institut za patologiju govora Beograd,
  • Institut Djordje Kostić radno vreme