Dodaj firmu

Igra Znakova logoped - Daunov sindrom

Logopedske usluge, rad sa decom, problem sa progovaranjem, terapija mucanja u Beogradu
Pročitaj više

Generala Štefanika 53, naselje Stepa Stepanović
Voždovac, Beograd

Daunov sindrom - Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić" je naučna institucija koja se bavi ranim otkrivanjem, dijagnostikom i tretmanom dece sa oštećenim sluhom, patologijom govora, kao i poremećajima ponašanja i učenja. Dijagnozu postavljamo za 60 minuta
Pročitaj više

Slanački put 164, Višnjička banja
Palilula, Beograd

LogoSKok centar za razvoj dece daunov sindrom

Centar za razvoj dece u Beogradu, koji se bavi logopedskim tretmanima, tretmanima reedukacije psihomotorike, prevencijom i procenom razvoja deteta
Pročitaj više

Todora Dukina 41/8
Voždovac, Beograd

Logospektra logopedski centar daunov sindrom

Logopedski centar na Novom Beogradu, bavi se ranom detekcijom i terapijom govorno-jezičkih smetnji kod dece, a posebno poremećajima iz spektra autizma, senzorne integracije, ADHD-a, disfazije, disleksije i drugih.
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 96, Lamela A, stan 4, naselje The One
Novi Beograd, Beograd

Logomedica

Logomedica je osnovana 2014. godine kako bi pružila pomoć i podršku svim osobama sa govorno-jezičkim smetnjama i poremećajima komunikacije. Mi smo jedina ustanova u Srbiji koja izrađuje i sprovodi individualni program ABA terapije za decu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž
Novi Beograd, Beograd

Logopedski centar Fonema

Logopedski centar Fonema pruža profesionalnu pomoć deci svih uzrasta sa smetanja u govorno-jezičkom razvoju. U prijatnom ambijentu na Novom Beogradu dočekaće Vas logoped sa dugogodišnjim iskustvom koji praktikuje individualni pristup u radu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 73/53
Novi Beograd, Beograd

Daunov sindrom Higia Logos

Logopedski centar Higia Logos posebnu pažnju u svom radu posvećuje autističnoj deci. Naš tim čine vrhunski stručnjaci koji sprovode senzorno-integracijski pristup, ali i druge savremene metode koje u tom razdoblju detetovog uzrasta daju najobuhvatnije rezultate
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Daunov sindrom Higia Logos logopedski centar

Higia Logos logopedski centar obavlja dijagnostiku i tretman svih poremećaja: glasa, govora, jezika, čitanja i pisanja kod dece. Pored desetogodišnjeg iskustva, naša glavna prednost je vrhunski tim stručnjaka koji u svom radu koristi savremene metode i tehnike
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Daunov sindrom SILA GLASA Logoped

Logoped SILA GLASA sprovodi govorno-jezičku terapiju za decu i odrasle kod kojih se javljaju poteškoće u verbalnoj komunikaciji. Na osnovu dijagnostike stanja, uzrasta i profila pacijenta, izrađuje se detaljan plan terapije prilagođen individualnim potrebama osobe.
Pročitaj više

Mladena Mitrića 2a
Čukarica, Beograd

Daunov sindrom Govor i Jezik

Govor i Jezik logopedski centar nalazi se na Novom Beogradu i tretira govorno-jezičke poremećaje različite etiologije kod dece predškolskog i školskog uzrasta, omladine i odraslih. Pored logopeda, po potrebi u naš rad su uključeni i stručnjaci drugih profila
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 72, I sprat, stan 2
Novi Beograd, Beograd

Logopedski kabinet Expressiva

Očekuje Vas vrhunski dijagnostičko-stručni tim: spec.logopedije, psiholog, geštalt psihoterapeut, reedukator psihomotorike i oligofrenolog, u saradnji sa lekarima raznih specijalnosti…
Pročitaj više

Paunova 24, TC Banjica, 1 sprat, lokal 141
Voždovac, Beograd

Daunov sindrom Logopedilište

Posao logopeda je veoma širok i obuhvata čitavu lepezu poremećaja, smetnji ili kašnjenja u razvoju jezičkih veština, govora, čitanja, pisanja i komunikacije uopšte…
Pročitaj više

Omladinskih brigada 4 (I sprat, stan 2)
Novi Beograd, Beograd

Daunov sindrom Lingua logos

Lingua logos je logopedski centar sa sedištem u Beogradu. U logopedskom centru radi naš tim stručnjaka defektologa-logopeda sa dugogodišnjim iskustvom koji sa puno ljubavi, strpljenja i profesionalnosti pristupaju radu sa decom.
Pročitaj više

Đorđa Stanojevića 11đ, Belvil
Novi Beograd, Beograd

Viđali smo mnoge ljude koji nažalost, pate od bolesti zvane Daunov sindrom. Nastanak ovog poremećaja najčešće je uzrokovan trizomijom dvadeset prvog hromozomskog para, dok se u današnje vreme, na osnovu neinvazivnih testova mogu identifikovati trudnice kod kojih postoji povećana mogućnost za rađanje deteta sa Daunovim sindromom. 

Odlike deteta sa ovim poremećajem, u fizičkom smislu, su koso postavljene oči, male ušne školjke, kratak vrat, ugnuta baza nosa, mala usta, široke šake i kratki prsti. Kod ove dece uočljiva je hipotonija mišića i hiperfleksibilnost zglobova. 

Na dlanovima osoba sa Daunovim sindromom može postojati takozvana brazda četiri prsta, odnosno usek linija koja se prostire ispod sva četiri prsta.

Daunov sindrom predstavlja najčešći oblik hromozomskih aberacija koje dovode do intelektualne ometenosti.

Rizici za oboljenja osoba sa Daunovim sindromom

Vrlo često su prisutne anomalije srca i to čak u 40% slučajeva, postoje poremećaji organa za varenje, kao što je suženje jednjaka, može biti poremećen rad štitaste žlezde i uvećan rizik od nastanka leukemije. 

Osobe sa Daunovim sindromom su podložne infekcijama uha, grla i nosa, govor se razvija sporije, sa tim da je razumevanje uvek bolje u odnosu na ekspresivni govor. Deca sa ovim poremećajem, veoma su motivisana da ostvare socijalne kontakte, uprkos svim poteškoćama. 

Kada govorimo o intelektualnom razvoju, postoje nivoi od lake do teške intelektualne ometenosti, dok je najveći broj njih na nivou umerenih intelektualnih smetnji. One se manifestuju kroz snižen kapacitet kratkoročne memorije, teškoće u razumevanju apstraktnih pojmova, ograničena je mogućnost održavanja pažnje, postoje teškoće u shvatanju kompleksnih socijalnih odnosa.

Obrazovanje osoba sa Daunovim sindromom

Veoma je važno kako je dete sa ovim poremećajem prihvaćeno u porodičnom krugu. Od toga zavisi i razvoj komunikacije, uspešno uklapanje u socijalno okruženje, kao i razvijanje dnevnih životnih veština. 

U današnje vreme postoji mogućnost da se deca sa Daunovim sindromom uključe u vaspitno-obrazovni proces i u redovnim školama, ali samo ukoliko škola može da obezbedi potrebna prilagođavanja kao i odgovarajuću podršku. 

Rad sa decom koja imaju Daunov sindrom

Radom defektologa i drugih stručnjaka, i njihovom ranom intervencijom, usmerenom na decu do tri godine života, u bitnoj meri se može preventivno uticati na nastanak pridruženih poremećaja, i može se stimulisati psihomotorni razvoj.

Rana intervencija podrazumeva aktivnu podršku celoj porodici kroz informisanje, savetodavni rad i praktičnu obuku. 

Većina dece koja pati od Daunovog sindroma, u periodu ranog detinjstva ređe ostvaruje interakcije sa roditeljima i teže i slabije odgovara na podsticaje, stoga je potrebno biti istrajan na uključivanju ove dece u svakodnevne aktivnosti porodice, što će na mališane sa Daunovim sindromom imati veoma pozitivne efekte.

Daunov sindrom – dijagnoza – cena:

Pregled logopeda – psihologa – defektologa 4000 dinara za prvi pregled, a za kontrolne preglede, potrebno je izdvojiti u proseku 2500 dinara. 

Takođe, za tretman logopeda – psihologa – defektologa, u trajanju od 60 minuta, trebalo bi platiti 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane