Dodaj firmu

LogoSKok centar za razvoj dece dispraksija

Centar za razvoj dece u Beogradu, koji se bavi logopedskim tretmanima, tretmanima reedukacije psihomotorike, prevencijom i procenom razvoja deteta
Pročitaj više

Todora Dukina 41/8
Voždovac, Beograd

Logospektra logopedski centar dispraksija

Logopedski centar na Novom Beogradu, bavi se ranom detekcijom i terapijom govorno-jezičkih smetnji kod dece, a posebno poremećajima iz spektra autizma, senzorne integracije, ADHD-a, disfazije, disleksije i drugih.
Pročitaj više

Omladinskih Brigada 96, Lamela A, stan 4, naselje The One
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

“Senzorni kutak” Logopedsko-defektološki centar

Logopedsko-defektološki centar “Senzorni kutak” nalazi se u Zemunu. Kroz različite radionice poboljšava se svaki aspekt ličnosti deteta, bilo to govorno-jezički razvoj, kognitivni, motorički ili socijalni aspekt.
Pročitaj više

Milenka Verkića 7
Zemun, Beograd

Logomedica

Logomedica je osnovana 2014. godine kako bi pružila pomoć i podršku svim osobama sa govorno-jezičkim smetnjama i poremećajima komunikacije. Mi smo jedina ustanova u Srbiji koja izrađuje i sprovodi individualni program ABA terapije za decu.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija ABV logopedski kabinet

Logopedski kabinet ABV nudi jedinstvenu uslugu logopeda na Vašoj adresi, na području Beograda i Zemuna
Pročitaj više

Pariske Komune 23
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Djordje Kostić

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora "Djordje Kostić" je naučna institucija koja se bavi ranim otkrivanjem, dijagnostikom i tretmanom dece sa oštećenim sluhom, patologijom govora, kao i poremećajima ponašanja i učenja. Dijagnozu postavljamo za 60 minuta
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 35
Stari grad, Beograd

Dispraksija Logopedski centar Pričalica

Logopedski centar Pričalica pruža profesionalan logopedski tretman koji obuhvata intenzivnu stimulaciju govora, uz pomoć različitih vrsta aktivnosti. Naš rad zasniva se na primeni inovativnih metoda i individualnom pristupu svakom detetu
Pročitaj više

Rableova 19/II/16
Zvezdara, Beograd

Dispraksija Logopedski centar Kućica reči

Logopedski centar "Kućica reči" čini tim logopeda sa višegodišnjim iskustvom u radu sa različitim oblicima govorno-jezičke patologije kod dece.Pružamo kvalitetnu i stručnu terapijsku pomoć koja se temelji na dugogodišnjem iskustvu u radu sa decom svih uzrasnih doba.
Pročitaj više

Generala Ljubomira Milića 6, naselje Stepa Stepanović
Voždovac, Beograd

Dispraksija SILA GLASA Logoped

Logoped SILA GLASA sprovodi govorno-jezičku terapiju za decu i odrasle kod kojih se javljaju poteškoće u verbalnoj komunikaciji. Na osnovu dijagnostike stanja, uzrasta i profila pacijenta, izrađuje se detaljan plan terapije prilagođen individualnim potrebama osobe.
Pročitaj više

Mladena Mitrića 2a
Čukarica, Beograd

Dispraksija Govor i Jezik

Govor i Jezik logopedski centar nalazi se na Novom Beogradu i tretira govorno-jezičke poremećaje različite etiologije kod dece predškolskog i školskog uzrasta, omladine i odraslih. Pored logopeda, po potrebi u naš rad su uključeni i stručnjaci drugih profila
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 72, I sprat, stan 2
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija Lingua logos

Lingua logos je logopedski centar sa sedištem u Beogradu. U logopedskom centru radi naš tim stručnjaka defektologa-logopeda sa dugogodišnjim iskustvom koji sa puno ljubavi, strpljenja i profesionalnosti pristupaju radu sa decom.
Pročitaj više

Đorđa Stanojevića 11đ, Belvil
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija Higia Logos logopedski centar

Higia Logos logopedski centar obavlja dijagnostiku i tretman svih poremećaja: glasa, govora, jezika, čitanja i pisanja kod dece. Pored desetogodišnjeg iskustva, naša glavna prednost je vrhunski tim stručnjaka koji u svom radu koristi savremene metode i tehnike
Pročitaj više

Mirijevski Bulevar 17b
Palilula, Beograd

Dispraksija Logopedilište

Posao logopeda je veoma širok i obuhvata čitavu lepezu poremećaja, smetnji ili kašnjenja u razvoju jezičkih veština, govora, čitanja, pisanja i komunikacije uopšte…
Pročitaj više

Omladinskih brigada 4 (I sprat, stan 2)
Novi Beograd, Beograd

Dispraksija Logopedski centar Emilija Milanović

Primenjujemo profesionalan, sveobuhvatan i individualni pristup svakom pojedincu sa problemom u govoru. Precizna i jasna dijagnostika i kvalitet tretmana je naš prioritet.
Pročitaj više

Pozeska 140, 3 sprat, stan 8, Banovo brdo
Čukarica, Beograd

Logopedski centar Logopedini

Stručni tim logopeda centra Logopedini pruža Vam procenu i dijagnostiku svih vrsta govornih poremećaja kod dece i omladine. Naš tim čine vrhunski logopedi, psiholog i defektolog koji praktikuju individualan pristup svakom pacijentu.
Pročitaj više

Knez Mihailova 21a, TC Millenium
Stari grad, Beograd

Dispraksija je prisutna od rođenja i neurološki je uslovljena. To je zapravo, teškoća ili nezrelost u organizovanju pokreta, što dovodi do ispada na planu jezika, percepcije i mišljenja. 

Kako nastaje dispraksija?

Ovaj poremećaj nastaje zbog neravnomernog razvoja delova kore velikog mozga koji su odgovorni za motoriku što otežava pravilan prenos informacija prilikom sprovođenja namerno planiranih pokreta. 

Kako to izgleda? Deca sa dispraksijom jednostavno ne mogu naterati svoje telo na pokret željenom brzinom, međutim, pokreti se ipak ostvaruju ali nesigurno i usporeno. 

Tipovi dispraksije

Postoje tri osnovna tipa ovog poremećaja:

- oralna

- verbalna

- motorička dispraksija.

Koliko je učestala dispraksija?

Na osnovu sprovedenih istraživanja, podaci govore da u ukupnoj svetskoj populaciji postoji 4% dece sa dispraksijom, a od toga 70% su dečaci.

Dijagnoza dispraksije ili kako je prepoznati?

Svako dete koje pati od ovog poremećaja je pogođeno na drugačiji način i ima različit stepen izraženosti teškoća. Najčešće su roditelji ti koji primete da dete ima nekakav problem, odnosno da kasni sa prelaskom iz jedne razvojne faze u drugu. 

Na primer, dete počinje nešto kasnije u odnosu na drugu decu da samostalno sedi, stoji ili hoda. Neka dispraksična deca imaju problema i sa puzanjem, jer ono zahteva ravnotežu i koordinaciju pokreta. 

Rani znakovi upozorenja mogu biti slab refleks sisanja, iako dete deluje živahno i zdravo, neka deca ne usklađuju pokrete pri žvakanju, otežano se samostalno oblače, sa teškoćama se penju ili silaze sa stepenica, sudaraju se sa predmetima, otežano pišu ili crtaju.

Terapija dispraksije

Dispraksiju ne prati i ne leči samo jedan lekar; ona je predmet interesovanja psihologa, fizioterapeuta, logopeda, učitelja... Ipak, lek za dispraksiju ne postoji. Ohrabruje činjenica da se sa dispraksijom može živeti, ali je to potrebno naučiti. 

Postoji mnogo odraslih ljudi koji pate od ovog poremećaja i koji su naučili kako da kompenzuju svoje nedostatke i da rešavaju probleme sa kojima se suočavaju. 

Odgovarajući terapeutski postupci se kombinuju, podstiču se veštine i sposobnosti koje detetu nedostaju,  što sve omogućava detetu stvaranje novih obrazaca pri ostvarivanju određenih akcija.

Dispraksija - iskustva

Ovaj neurološki poremećaj može biti prisutan samostalno ili može pratiti neke druge poremećaje, što otežava samu dijagnozu dispraksije. Roditeljima dispraksične dece biće potrebna podrška vrtića i škola u kojima će defektolog i psiholog sačiniti individualni plan rada sa detetom. 

Dispraksija – dijagnoza – cena:

Pregled logopeda – psihologa – defektologa je 4000 dinara za prvi pregled, a za kontrolne preglede, potrebno je izdvojiti u proseku 2500 dinara. 

Kada je reč o tretmanu logopeda – psihologa – defektologa, u trajanju od sat vremena, trebalo bi platiti u proseku 4000 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane