Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Prvi maj putovanja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Prvi maj putovanja

Ako je leto stvoreno za more i egzotična putovanja, a zima za planine, onda je proleće pravo vreme za obilazak evropskih gradova, ili čak i udaljenih destinacija. Ponekad se događa da se spoje Prvi maj i Uskrs, tako da dobijete jedan mini odmor, koji bi svakako trebalo da se iskoristi na najbolji način, a ne postoji bolja odluka nego da spakujete kofere i da otputujete.

prvi maj putovanja

 

Putovanja za Prvi maj

Najpre ćemo reći jednu nepobitnu činjenicu a ona je da je svaki evropski grad i te kako zanimljiv, ukoliko u njemu nikada pre niste bili, tako da je svaka odluka ispravna. U ovom tekstu ćemo vam dati nekoliko predloga kako da provedete prvomajske praznike i koje metropole bi bilo najbolje obići.

Večni grad Rim, uvek je sjajna destinacija, i što pre se odlučite da odletite put Italije, to bolje. Rim obiluje duhom istorije i kulture, predivnom arhitekturom, kao i srdačnim i gostoljubivim ljudima, koji su nalik našem narodu.

U Rimu možete da provedete četiri divna dana, i da za to vreme vidite sve, a kada budete bacili novčić u fontanu Di Trevi, verujemo da će vaša jedina želja biti da se ponovo vratite u Večni grad. Jer... svi putevi vode u Rim.

Prag je takođe sjajan izbor, i brzo ćete shvatiti zbog čega ga zovu gradom stotine tornjeva, majkom svih gradova i zlatnim gradom. Glavni grad Češke je kao stvoren za zaljubljene parove, jer je to prestonica prepuna romantike, i nekada davno je predstavljao dom prinčeva, careva, kraljeva i predsednika; u njemu se nalaze harmonično spojeni renesansa, barok, gotika, kao i art nuoveau.

Šta kažete za Francusku i Nicu? Ono što će vam se prvo dopasti u ovom gradu na Azurnoj obali, jeste klima. Naime, klima je vrlo prijatna tokom cele godine, i vrlo je zanimljivo da je obala leti svežija a zimi toplija u odnosu na kopneni deo. Postoji mnogo znamenitosti, kao što su Park Alberta I, Crkva Jovanke Orleanke, Muzej savremene umetnosti, kula Belanda, a sasvim sigurno ćete uživati na Engleskom šetalištu koje je dugo oko 5 kilometara...

putovanja za prvi maj

 

Prvomajska putovanja

Solun je takođe odličan izbor da provedete nekoliko prazničnih dana. Poseduje 20 km dugačku obalu, i drugi je grad po veličini u Grčkoj, odmah posle Atine. Ukoliko volite barove i klubove, onda je Solun sjajan za vas, jer je kulturni život vrlo dinamičan. Za one malo drugačije turiste, tu su ostaci rimske i vizantijske istorije, kao i religije i umetnosti. Ukoliko spadate u treću kategoriju ljudi, koja obožava šoping, i tada ćete se nauživati u Solunu, jer on nudi mnoštvo modernih tržnih centara, ali i outlet centara gde se pazare brendirane stvari po veoma povoljnim cenama.

Turistički aranžmani za 1. maj

Ako želite da vidite divne prirodne lepote, a da pri tome ne odete suviše daleko, kao i da uštedite novac, tada birajte Ohrid i Makedoniju. Čuveno Ohridsko jezero je sa svih strana opkoljeno planinama. Kada prošetate Ohridom, imaćete utisak da šetate kroz istoriju i kroz vekove, a ono što je posebno važno istaći jeste ljubaznost i srdačnost, toplina lokalnog stanovništva, koje je nekada davno, činilo istu državu sa Srbijom, SFR Jugoslaviju.

 

Putovanja za Prvi maj

Ponekad se dogodi da se spoje verski praznik Uskrs, kao i Međunarodni dan rada – Prvi maj, i tada dobijamo mini-odmor koji zna da potraje i do desetak dana. Naravno, najbolje bi bilo iskoristiti ove dane da se negde otputuje, posebno zbog toga što je proleće, a to je pravo doba godine kada se obilaze evropski gradovi. Međutim, i ako se odlučite za putovanje u okviru granica naše zemlje, takođe nećete pogrešiti.

putovanja za prvi maj

 

Gde putovati za Prvi maj?

Gde putovati za Prvi maj – uopšte nije laka odluka, pošto su sve destinacije privlačne, svaka na svoj način, a u to ćete se uveriti kada pogledate ponude turističkih agencija.

Posebno je interesantno posetiti Budimpeštu, Trst, Veneciju, Prag ili Beč – ukoliko već niste bili u nekom od ovih velelepnih gradova.

Porodična putovanja za Prvi maj

Ukoliko imate decu, to je razlog više da ne sedite kod kuće, i da im za Prvi maj omogućite da upoznaju druge zemlje i kulture. Interesantno je obići Dvorce Bavarske – ovom destinacijom su svi oduševljeni, kao i Istanbul – egzotični spoj Istoka i Zapada, raskrsnica dva kontinenta.

Romantična putovanja za Prvi maj

Ako putujete u dvoje, onda birajte gradove kao što je spomenuta Venecija, koja važi za najromantičniju destinaciju u svetu, ili Pariz – grad svetlosti i ljubavi, a svakako je odličan predlog i posetiti Rim – večni grad...

Putovanje može da se organizuje autobusom ili avionom. Postoje popusti za rane rezervacije kao i za one u poslednjem trenutku, a isto tako i kada se putuje grupno – za sve ove detalje predlažemo da se informišete kod odabrane turističke agencije.

putovanja za prvi maj cene

 

Putovanja za Prvi maj su odličan način da napunite baterije, i da se orni vratite na posao i svakodnevnim obavezama. Pored evropskih gradova, uvek je dobra odluka da se praznici provedu u Srbiji, pošto postoje mnoga veoma atraktivna i privlačna turistička mesta.

Na primer, banja Ždralo je savršen izbor, pošto tamo postoji akva park, a nalazi se na oko 130 km od Beograda. Takođe, Zlatibor, Kopaonik, Tara, Divčibare, Goč... – samo su neke od planina koje mame svojim lepotama.

Od ostalih mesta, predlažemo Palićko jezero i Suboticu, kao i Novi Sad i Sremske Karlovce... Tu su i manastiri Fruške gore, njih 10, kao i dvorci koji se nalaze u Vojvodini...

Ostatak Srbije koji biste mogli posetiti za prvomajske praznike je Đavolja varoš – jedno od čuda prirode, kojim ostanu zadivljeni svi turisti, ali i Topola i Oplenac, kao i Resavska pećina, na primer...

Putovanja za Prvi maj cene

Cene aranžmana zavise od broja dana koje provodite na putovanju, kao i od načina prevoza – da li letite avionom ili putujete autobusom. U skladu s tim, cene se kreću od 125 evra za posetu Istanbulu, pa sve do 650 evra, ako želite da obiđete Moskvu, na primer...

*Sve cene su prikazane samo orijentaciono, za sve precizne i tačne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.