Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čišćenje kamenca u bojleru
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Čišćenje kamenca u bojleru

Zamislimo situaciju da ste kupili nov i kvalitetan bojler i jedno vreme sve je u redu. Voda se ugreje za veoma kratko vreme, struja se potroši jako malo i vi ste zadovoljni svojim uređajem i njegovim osobinama.

 

 

Međutim, primećujete da se, vremenom, voda zagrejava sve sporije; nekada je bilo dovoljno od pola sata do sat i po, u zavisnosti od zapremine vašeg bojlera, a sada zagrevanje potraje i do tri – četiri sata... Pri tome, primetili ste da se i topla voda potroši veoma brzo, skoro da niste stigli ni da se istuširate kako ste navikli... Bojler pucketa i zuji, i vas čak obuzima i strah od same pomisli na ulazak u kadu...

Računi za struju su sve veći, i vi se hvatate za glavu... Šta se to dešava? Da li je oslabio grejač ili je nešto treće po sredi?

Čišćenje kamenca iz bojlera

Pošto ste odlučili da pozovete majstora da pogleda u čemu je problem, on će vrlo brzo ustanoviti da je reč o jednom relativno bezazlenom problemu, a to je nakupljeni kamenac u bojleru.

Možda se sada pitate, kako je kamenac uopšte nastao? Glavni krivac za kamenac u bojleru je zapravo, tvrda voda, i to je jednostavno, redovna pojava, pa ne morate uopšte da se brinete da se uređaj pokvario.

Moguće da će biti potrebno da se zameni grejač, kao i gumica čija je uloga dihtovanje između kazana i grejača. Kamenac nastaje tokom zagrevanja vode u bojleru na plus šezdeset stepeni. On se vezuje za grejač, i vremenom se taloži sve više i više. 

Kako se čisti kamenac iz bojlera?

Sve dok ne pozovete majstora, vi ne možete biti sigurno 100% o kakvom kvaru se radi. Na kraju, uvek važi zlatno pravilo, da svaki posao treba prepustiti profesionalcima, kako bi isti bio završen valjano, a vi mirni na duže vreme.

 

 

Mnogi ljudi olako prelaze preko toga da bojler ne radi više kao nekada, jer kao što smo naveli, voda se sporije greje, brže se troši... Ili, drugačije rečeno, da bi se zagrejala ista količina vode kao nekada, potrebno je dva-tri puta više vremena.

Pošto primetite povećane račune za struju i posumnjate na bojler kao uzrok, krajnje je vreme da pozovete majstora. Majstor će svakako koštati daleko manje, jer on će svoj posao obaviti samo jednom, a vama uvećani računi za električnu energiju stižu svakoga meseca.

Servis bojlera za čišćenje kamenca

Ako ne ignorišete simptome koje vam šalje vaš bojler, pravovremenim obraćanjem majstoru, možete spasiti i sam grejač, pa i na taj način uštedeti novac. Vek grejača će biti produžen, a rad bojlera normalan.

Iznenadićete se koliko se kamenca nakupi za nekoliko godina. To može biti i čak nekoliko kilograma kamenca, koji je nataložen na dnu bojlera, u visini od nekoliko centimetara. Tako ste se vi čudili zašto su vam računi za struju enormno uvećani, a vi ste zapravo grejali kamen, a ne vodu. 

Jednostavno, kamenac se nalepio za grejač, čime je smanjeno njegovo emitovanje toplote, pa se grejač muči da bi ugrejao istu količinu vode. Ako sve ovo zanemarite, kamenac će vremenom uzrokovati oštećenje grejača, pa će i sama popravka na kraju biti skuplja.

Zato je naš savet da se na vreme obratite majstoru, ako primetite znake upozorenja, da vaš bojler ne radi kao na početku korišćenja. 

Čišćenje kamenca u bojleru – cena:

Cene čišćenja kamenca u bojleru se kreću u rasponu od 1700 din. do 2500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

11.09.2017
Todor Markovic
kako god da okrenete, ciscenje kamenca u bojleru nije bas nesto previse naivno. U Svakom slucaju je veoma vazno da ako nesto vec moze da se uradi po tom pitanju da to zaista bude onako kvalitetno a ne bas povrsno.
11.08.2017
Simona Vucinic
Ciscenje kamenca u bojleru je kako god da okrenete nesto sto vam uvek pre ili kasnije ne gine. Voda u Beogradu je toliko prljava i zagadjena da je prosto neverovatno kako se samo kamenac ne stvara cesto od ovog.
05.05.2017
Janko Zivanovic
Retko ko u Beogradu ovo moze da uradi na jedan kvlaitetan nacin.
21.04.2017
Marta Dencevic
U svakom slucaju je ovo ciscenje sigurno nesto sto mora da kosta kako pre tako i kasnije.
07.04.2017
Petar Jankovic
I meni je takodje poznato da je ovo cesto jedna nemoguca misija.
09.03.2017
Ljubinka Sreckovic
Sigurno da ako vec do ovoga dodje, tu nema nesto puno pomoci.
03.03.2017
Ivan Stojanovic
Moje licno misljenje je da ovo nije ni malo naivna aktivnost.
14.02.2017
Nikolina Pantelic
U svakom pogledu je ciscenje kamenca nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je manje vazno.
18.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, sto se mene licno tice, najvaznije je da se opredelite za kvalitet. Ostalo nista vise nije bas vazno.
29.12.2016
Jana Stankovic
Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se u tom pogledu necete moci pokajati.
12.12.2016
Dusan Markovic
Ciscenje kamenca iz bojlera je ipak aktivnost koja vas pre ili posle ceka.
24.11.2016
Biljana Brankovic
Sve je pitanje koliko ciscenje kamenca u bojeleru stvarno moze da uspe. Mada, uvek mozete da pozovete mog vodoinstalatera Hidroteku i njega pitate za misljenje i savet.