Magazin LepotaTelo Kafa u službi lepote

Kafa u službi lepote

by Administrator

jutarnja kafaKoliko vam god govorili da nije zdravo da pijete toliko kafe, ipak retko kada uspevate da odolite užitku koje doprinosi njeno jutarnje gustiranje, ispijanje u kafiću sa prijateljima, ali i tokom radnog vremena kada je potrebno da vas prodrma i razbudi. Međutim, osim što je ukusna, kafa i tek kako može biti korisna kada je u pitanju nega lica i tela. Evo i kako.

Protiv podočnjaka

Veliki broj ljudi usled najrazličitijih privatnih i poslovnih obaveza, te i stresa koje one kao takve uzrokuju, ne stiže ili im se jednostavno ne da da spavaju onih osam preporučenih sati. Zbog toga se bude umorni, što se odražava i na njihov izgled, a pre svega na oči. One postaju nadute, a oko njih se stavraju tamni kolutovi, što dodatno izaziva nezadovoljstvo i razdražljivost. Zato jutarnja kafa ovde može i tek kako da pomogne. Kada ispejete svoju prvu šoljicu, ne bacajte soc, već ga stavite u frižider na nekoliko minuta dok se ne ohladi. Potom ga stavite na kapke i ispod očiju i držite oko 15 minuta, a zatim isperite. Bićete oduševljeni rezultatima.

Protiv celulita

Ima li te žene koja može da se pohvali odsustvom celulita na nogama i zadnjici? Tako smo i mislili! Koliko god vode pili, zdravo se hranili i vežbali, on je vrlo uporan. Međutim, kafa i ovde može pomoći. Naime, masaža kafom pospešuje cirkulaciju, te se pokazala kao vrlo delotvorna u borbi protiv narandžine kore. Osim toga, primena kafe na ovaj način doprinosi i lepšoj koži, jer ujedno radite i piling tela.

Protiv beživotne kose

Da li ste znali da zahvaljujući kafi možete poboljšati i izgled vaše kose? Ne morate uvek trošiti novac na skupu kozmetiku kada se rešenja nekada nalaze u šoljici koji upravo držite. Uzmite kašiku mlevene kafe i pomešajte je sa jednom šakom regeneratora za kosu. Držite ovu masku 10ak minuta, a potom je isperite. Vaša kosa će biti sjajnija, mekša na dodir i mnogo lakša za oblikovanje.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar