Petak, 22.11.2019

Magazin » Lepota » Telo » Kakao protiv starenja i celulita

Kakao protiv starenja i celulita

Objavi ovaj članak na

10.01.2013 3:22 PM

masaza cokoladomMmm… Čokolada… Već na sam pomen njenog imena naša čula se bude, a naš apetit polako, ali sasvim sigurno otvara. Ona je jedan od onih slatkih grehova u kom je svako bar poželeo da uživa, a još veći je broj onih koji se njenoj zavodljivosti nisu odupirali. Svima je jasno da joj je, čak i kada pokušamo,  teško odeleti. Udišući miris uspeha koji bi kao čokolada kao takva mogla da donese, brojne kozmetičke kuće lansirale su na tržište proizvode namenje nezi lica i tela, a bazirane na čokoldi, odnosno kakaou. A glavna prednost kakaoa u ovom obliku u odnosu na formu čokolade – ne goji.

Kakao – zvezda kozmetičke scene

Dugo osuđivana kao izazivač viška kilograma i iritirajućih bubiljica, naročito kod tinejdžera, čokolada uzvraća udarac.

Naime, zrno kakaoa u sebi sadrži brojne vrline koje, napokon, treba iskoristiti: usporava proces starenja, nagomilavanje celulita, deluje opuštajuće na telo… Kakao je mogao postati najslavnija zvezda da se čokolada nije pojavila na scena i otela mu svu slavu. Dermatolozi i govore o tome kako je čokolada u stvari samo dobar marketinški potez koji će privući devojkie da kupe određeni proizvod, jer čokolada kao čokolada zapravo nema nikakav naroči efekat na kožu. Kakao je taj iz kojeg epiderm izvlači korist.

Čudesne ulepšavajuće moći

Iako su kod nas kozmetički preparati na bazi kakaoa počeli da se koriste relativno od skoro, Asteci su ga koristili još 1.500 godina pre nove ere kako bi negovali lepotu svoga lica i tela. Kao što smo već pomeuli, jedna od njegovih glavnih
prednosti jeste u tome što je odličan pri usporavanju procesa starenja, pa ga zato mnogi saloni lepote koriste pri anti-cokoladna masazaage tretmanima. To je zato što je izuzetno bogat polifenolom, a poseduje ga čak 50 puta više od semena grožđa koje važi za najbogatije polifenolom. Takođe, kako je antioksidant, snažno deluje protiv slobodnih radikala pa samim tim i
na proces starenja.

Osim starenja, na spisku stvari koje negativno deluje na žensku lepote jeste i famozni celulit koji ne štedi čak ni najmršavije devojke. Kakao je toliko moćan da je u stanju čak i ovde da pruži pomoć. Sastojak kakaoa koji deluje na celulit jeste kofein koje čini tkivo elastičnijim i pospešuje topkjenje masnih naslaga. Samim tim, proces nastanka pomorandžine kore u znatnoj meri je usporen.

I sad verovatno razmišljate kako biste ove silne prednosti mogli da iskoristite kao izgovor za degustiranje nekog ukusnog čokoladnog kolača. Ali, ako želite da sačuvate vitko telo, ipak se zadržite na kozmetici na bazi čokolade, tj. kakaoa. Ili, što takođe ne može da šteti vašoj silueti, grickajte crnu čokoladu koja ima izuzetno povoljan efekat na čitav organizam.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

November 2019
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930