Magazin Life styleIshrana Medicinska dijeta – brza, laka i zdrava

Medicinska dijeta – brza, laka i zdrava

by Administrator

medicinska dijetaMedicinska dijeta je, što nekako i samo jeno ime nagoveštava, jedna od najzdravijih dijeta zahvaljujući kojoj se može izgubiti veći broj kilograma za vrlo kratak vremenski period. Podrazumeva unošenje dovoljnih količina vitamina i minerala, pa tokom nje nećete morati dodatno da se snabdevate šumećim vitaminom C, gvožđem, magnezijumom. Medicinska dijeta je nekada primenjivana isključivo kod srčanih bolesnika koji su je se pridržavali pre operacije, a danas je dostupna svima nama, te možemo zdravo, lako i brzo smršati.

Medicinska dijeta se ne sme držati duže od 15 dana. Za to vreme, možete smršati čak 10 kilograma, a da ne osećate gotovo nikakve teškoće, šta više. Treba naglasiti da večera, koliko god vam izgedala „slabo“ ne treba da se praktikuje u kasnim večernjim časovima (posle 20h). Tokom dijete morate biti puno vode ili nezaslađenog čaja. Takođe, ne zaboravite da je fizička akivnost vrlo važna. Posetite obližnju teretanu i vežbajte u njoj svakoga dana po pola sata i za samo nekoliko nedelja ćete moći da se divite svom telu.

Na alkohol zaboravite! Kao i svaka druga, medicinska dijeta zabranjuje unošenje i najmanjih količina alkohola koji potpuno remeti čitav proces mršavljenja.

A kada budete završili sa dijetom, nikako se nemojte ožderavati, jer ćete tako vrlo brzo povratiti izgubljene kilograme, ali i dodati koji. Samo umereno i vitka figura i zdrav organizam su zagarantovani.

Svakoga dana za doručak treba da pojedete tanko parče integralnog ili ražanog hleba, voćku i popijete šoljumršavljenje nezaslađene kafe ili čaja.

  1. 1. dan

ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje i pola šolje jogurta

večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, jedan krastavac ili vrlo malo začinjena zelena salata

  1. 2. dan

ručak: isti kao i prvog dana

večera: jedna pljeskavica od 150 do 200 grama junećeg mlevenog mesa, jedna pomorandža, jedan paradajz, pet slanih krekera, šolja nezaslađene kafe ili čaja

  1. 3. dan

ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, pola šolje jogurta, malo začinjena zelena salata ili dva krastavca

večera: ista kao i drugog dana

  1. 4. dan

ručak: pet slanih krekera, 150 grama nemasnog sira i jedan paradajz

večera: ista kao drugog i trećeg dana

  1. 5. dan

gubljenje kilogramaručak: 200g kuvane ribe ili belog mesa, jedan paradajz i pet slanih krekera

večera: 1kg bilo kojeg kuvanog povrća, jedno kuvano jaje i jedan paradajz

Posle ovih pet dana, krećete ispočetka. Ponavljamo da dijetu ne smete držati duže od 15 dana. U slučaju da posle toga niste zadovoljni i želite još da smršate, morate napraviti pauzu od minimum nedelju dana. Ako ste dijabetičar, imate problema sa srcem, bubrezima, onda se pre držanja dijete obavezno posavetujte sa svojim lekarom. To svakako važi i za zdrave osobe, čiji imunitet možda ima tendenciju da vrlo brzo opadne, a da toga nisu ni svesne.

Srećan gubitak kilograma!

1.633 komentara

Slične teme

1.633 komentara

05.10.2017 20:00
zoran

Pocecu sutra sa dijetom pa cu vam javiti kako ide

08.11.2017 10:06
Steffi

Ako vas zanima kakva je dijeta evo reci cu vam ja.
Drzala sam ovu dijetu pocetkom 2016-te i ukupno izgubila sa njom 23kg za eto otprilike 3 meseca. Nekad sam za 15dana skinula 7kg. Pa 6kg. Nekad i manje. Ali u svakom slucaju skida se dosta. Obavezno pravite pauzu posle 15dana. (Mada se desilo da pravim pauzu samo 10 dana.) Iako se nisam pridrzavala 100posto sto znaci da sam nekad umesto junece jela belo ili obrnuto. Dorucak sam retko kad jela samo neko voce. Jaja sam ponekad zamenila sa bananama (jer mi se ogadile). Ova dijeta je zaista sjajna. Ja sam danas opet pocela jer pre 2 meseca sam rodila mog predivnog sincica ali ostali su kilogrami. Moj cilj je ca.20kg. Javicu vam se za 15dana.
I jos nesto,neka vas ne brine ako niste puno izgubili kg.hoce i da se pokaze u cm koliko ste izgubili! Srecno svima

01.12.2017 23:02
Lidija

Da li moze bilo.koje drugo povrce umesto.paradajza,posto sam jedna od retkih koja nevoli paradajz?

06.12.2017 13:09

Možete umesto njega jesti krastavac.

10.11.2018 21:25
Mara

Da li je zdravo jesti ovoliko jaja?

03.04.2019 12:55
Časlav Stanojević

Da li tokom dijete mogu da koristim grickalice poput semenke bundeve ili suncokreta..?Hvala unapred

04.04.2019 09:59

Ne bi trebalo jesti/piti bilo šta što nije predviđeno dijetom.

1 16 17 18

Ostavite komentar