Magazin LepotaTelo Lepa sam i uspeću!

Lepa sam i uspeću!

by Administrator

– Rekreacijom protiv stresa, da probam i to.
– Nemam kondiciju. Neću izrdžati ovaj maraton.
– Kažu da joga menja život. Da vidimo i to čudo.
– Nikada neću imati ravan stomak kao ona.
– Previše sam kilava.
– Kako joj samo tolike vežbe ne predstavljaju napor, čini se da uživa u tome!

Uživanje – to je ključna reč! Sve što radimo u životu, treba da radimo sa uživanjem  i sa osećajem ispunjenosti. Tada postajemo srećniji i zadovoljniji sobom i svojim životom.  Međutim, često nam je  potreban pokretač.  Da li ste bili u situaciji da vam ponestaje elana? Da želite da promenite sebe, svoje telo, da živite zdravo,ali nikako da počnete.

1 (3)
-Od sledeće nedelje.
– Imam previše obaveza, sledećeg meseca sigurno krećem!

Sigurno su vam ovi izgovori dobro poznati. Ono što je prepoznatljivo kod nas ljudi, jeste ta sklonost ka neprestanom odlaganju. Odlažemo sve ono čega se bojimo i što mislimo da će nam predstavljati problem. Međutim, ako se ne suprotstavimo tom problemu, nikada nećemo naći rešenje!

Ženski rod je naročito osetljiv po pitanju nesavršenosti. Koliko ste puta do sada, šetajući gradom, videle zgodnu devojku i onda pogledale sebe, smatrajući da ste daleko od savršenstva? Koliko puta vam je bilo neprijatno da obučete šorts ili kraću suknju, jer navodno nemate oblikovane noge?

Koliko puta vam je bilo teško da odete na Adu da se sunčate, jer pored vas leže sve sami modeli?
A zašto ovo radimo sebi? Ja baš želim da se moj pojam savršenog razlikuje od tvog, njenog ili njegovog. Radite onako kako smatrate da je najbolje za vas. Bacite sve modne časopise,  promenite kanal kada ugledate Viktorijine anđele. Meni takva vrsta savršenstva ne treba. A vama?

Same stvorite svoju lepotu i uživajte u njoj. Za sve je potrebno malo muke. Ali to nije ništa strašno.Važno je POČETI!  Izreka U zdravom telu zdrav duh, biće vam potpuno jasna tek nakon određenog vremena. Pokušajte da vam sport i vežbanje ne predstavljaju napor. Uživajte u tome što radite na sebi! Ne obraćajte pažnju na druge. Oslobodite se okova da MORATE LEPO da izgledate.  Svaka od nas je lepa na svoj način. Prihvatite svoje nesavršenosti i ne dozvolite da postanete tvorevina industrije veštačke lepote!  Volite svoje telo!
Kako bi žene zavolele sebe, svetska kompanije Nike napravila je reklamu upravo u skladu sa ovom tematikom.

Milica Đerić
Časopis InterFON

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar