Magazin Life styleIshrana UN dijeta za brzo skidanje kilograma

UN dijeta za brzo skidanje kilograma

by Administrator

dijeta ujedinjene nacijeUN dijeta na licu mnogih doskorašnjih buca izmamila je ogromni osmeh s obzirom na broj igubljenih i nikad ne povraćenih suvišnih kilograma. Osim što čini da za samo 3 meseca dovedete figuru u željeno stanje, UN dijeta uvodi značajne promene u metabolizmu koje ga čine bržim, a vas samim tim zdravijim i manje sklonim gojenju.

UN dijeta se sastoji od proteinskih, skrobnih, ugljenohidratnih i voćnih dana i veoma je važno pratiti ovaj redosled. Svakako, ma koliko kilograma treba da smršate, prethodno se obavezno posavetujte sa nutricionistom.

Svih 90 dana dijete za doručak se jedu ili dve iste sveže voćke ili jedna šaka suvog voća.

Proteinski dan

Ručak: meso (kuvano ili pečeno) ili 3 jajeta (kuvana ili pečena), jedno parče integralnog hleba, salata u neograničenim količinama i jedna šolja supe bez rezanaca. Mogu se jesti mleko i sir, ali se u tom slučaju umanjuje količina mesa, tj. jaja.

Večera: ista je kao i ručak, ali bez supe. Ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako se opredelite da jedete jaja za ručak, onda ih morate i večerati.

Skrobni dan

Ručak: u obzir dolaze kuvani pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz), parče integralnog hleba i salata.

Večera: ista je kao i ručak, s tim što se porcija umanjuje za pola.

Ugljenohidratni dan

Ručak: kuvana testenina ili pica sa dodatkom kečapa ili neko slano pecivo (npr. 3 kiflice).

Večera: Dva manja parčeta torte ili 3 – 4 kolača ili 3 – 4 kugle sladoleda + jedno rebro čokolade za kuvanje

Voćni dan

I za ručak i za večeru voće se može jesti u neograničenim količinama.ujedinjene nacije dijeta

Posle 29 dana dijete drži se „vodeni dan“ kada se ne jede ništa, već pije isključivo voda, eventualno čaj.

Tokom dijete čajevi i kafe se mogu piti, ali bez šećera, dok sokove treba izbegavati.

Nakon 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. Važno je napomenuti da se dijeta ne sme držati više od 90, već je potrebno napraviti pauzu u trajanju od 3 meseca. Za tih 90 dana može se skinuti 18-25 kilograma.

Uživajte u svom vitkom telu!

676 komentara

Slične teme

676 komentara

01.05.2019 18:26
Ana

Da li se sme jesti voce kada je vodeni dan

16.05.2019 15:52

Tokom vodenog dana ne bi trebalo jesti ništa, već isključivo piti običnu vodu i čajeve.

09.05.2019 10:37
Milena

Pozdrav,da li moze za vreme ruckova da se umesto integralnog hleba pojede parce ili 2 belog hleba ili se moramo pridrzavati integralnog? I da li je obavezna cokolada za vreme ug.hidrate? Hvala,unapred na odgovoru. Pozdrav!

16.05.2019 15:51

Draga Milena, integralni hled ne bi trebalo menjati belim hlebom. Svega što piše u planu ishrane se treba pridržavati i ne preskakati ništa, pa tako ni čokoladu.

19.11.2019 02:30
Majcek

Zdravo, da li je dozvoljena ova dijeta tokom dojenja? Imam bebicu od 3,5meseci. H ala unapred? I ako jeste da li mogu pasulj i grasak da zamenim sa nekim drugim jelom?
🤣

10.01.2020 11:52

Oprostite na kašnjenju odgovara, imali smo malih tehničkih problema. Ne znamo da li ste započeli dijetu, ali najbolje je ne držati bilo kakve dijete tokom dojenja. Strpite se, pričekajte da beba uzme onoliko vašeg mleka koliko joj je potrebno, pa tek nakon tog perioda razmišljajte o pogodnoj dijeti.

1 6 7 8

Ostavite komentar