Magazin LepotaLice Maljavo lice kod žena – kako utiče na samopouzdanje i kako rešiti ovaj problem?

Maljavo lice kod žena – kako utiče na samopouzdanje i kako rešiti ovaj problem?

by Administrator

Naše telo je prekriveno dlačicama čak i na nekim mestima na kojima se čini da ih nemamo. Međutim, kada ste žensko i imate pojačanu maljavost po licu, to može biti izuzetno neprijatno i uznemirujuće. Neke devojke pribegavaju većoj količini pudera, ali to ne da ne rešava problem, nego tada su na suncu možda i vidljivije. Depilacije su bolne, na njih se dugo čeka, a brijač gotovo da nije opcija za ovo područje.

Pojačana maljavost kod žena se stručno naziva hirzutizam i podrazumeva da se ženama javljaju dlačice na mestima karakterističnim za malje kod mučkaraca: licu (naročito zulufi i nausnice), grudima, leđima, donjem delu stomaka, ramenima, unutrašnjem delu butina. Kada žene imaju ovaj problem, dodatna muka je i to što su dlake koje na tim mestima rastu guste, jake, čvrste i tamne. To zna da bude vrlo neprijatno za žene i da im stvara brojne probleme.

Zašto uopšte dolazi do hirzutizma, šta su uzroci?

Na pojačanu maljavost mogu uticati brojni faktori:

• genetska
• hormonski poremećaji
• sindrom policističnih jajnika
• Kušingovog sindrom
• neki lekovi
• dijabetes
• tumor
• problemi sa štitnom žlezdom

Ono što je glavni problem ženama sa hirzutizmom je to što dlačice moraju da se uklanjaju češće nego što to rade one žene koje nemaju ovaj problem. Jer, ono što stvara najviše muke u svemu ovome jeste nesigurnost koju žene sa pojačanim maljama imaju. One se često osećaju nedovoljno lepo i privlačno, nesigurne su u svoj izgled, te s toga neretko ostaju u kući umesto da izađu, izbegavaju upoznavanje sa muškarcima i neretko padaju u depresiju.

Koji su sve načini za uklanjanje dlačica na licu?

Depilacija se čini kao dobro rešenje u smislu da ona izvlači dlaku iz korena, zbog čega čini da ona bude vremenom sve slabija, da se malje prorede i pritom ste mirne duži vremenski period. Međutim, spor rast je pre nego što ponovo počnu da rastu istovremeno i mana. Da bi se dlačice uklonile depilacijom, neophodno je da malo porastu kako bi vosak mogao da ih „uhvati“. Ali, dok čekate da porastu, to izgleda neuredno i nema devojke koja se sa tim na licu oseća prijatno iako neki te dlačice možda čak ni ne primećuju.

Kreme za depilaciju, s druge strane, ne zahtevaju da dlačice porastu, mogu biti bilo koje dužine, ali one ne samo što ne izvlače dlaku iz korena, već postoji jako veliki broj devojaka kojima ove kreme iritiraju kožu, naročito ako je lice inače osetljivo i malo toga od kozmetike mu prija.

Brijači su, opet, nezgodni, jer zahtevaju „muško“ sređivanje, a to znači nanošenje pene na lice koja, opet, može biti neugodna za osetljivu kožu. A ako koža ima i neke nepravilnosti poput bubuljica, brijač može biti potpuna greška: lako se može poseći i napraviti dodatni problem.

Ono što se pojavilo kao alternativa brijaču jeste odstranjivač dlačica namenjen isključivo za žensko lice kome su oštrice „sakrivene“, pa nema nikakve bojazni od posekotina. Kako to izgleda? Na prvi pogled liči na karmin: pakovanje je malo veće od pravog karmina, elegantno je i lako se nosi u torbi bilo koje veličine. U pitanju je specijalna tehnologija – hipoalergenska sečiva uklanjaju dlačice bez iritiranja kože, bez neželjenih urastanja, bez bubuljica i drugih vidova alergije koja se pojavljuje kada se koža tretira voskom. Iako ne uklanja dlaku iz korena, Flawless ne čini da malje budu brojnije i gušće kao što to radi brijač.

Za razliku od depilacije, sa Flawlessom nema čekanja da dlačice porastu može da skrati i dlaku koja tek izrasta! A jedna od važnijih stavki je ta što je tretman njima superbrz! Samim tim ga možete koristiti čak i van kuće (npr. u kafiću kada na ogledalu primetite da imate dlačice koje na kućnom ogledalu niste uočili). Ima da se kupi na više mesta, ali se pokazalo da je najpovoljnije poručiti ga online. Može da se nađe OVDE (ima i broj za porudžbine na sajtu (064/646-88-32)) i nije uopšte skup, a traje neograničeno.

Za šta god da se odlučite od navedenih metoda odstranjivanja dlačica, svakako bi ako imate ovaj problem a ne znate šta je uzrok trebalo da posetite lekara i utvrdite da (ne) bi trebalo da pijete neku terapiju.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar