Pred vama je jedna zanimljiva priča o temi Zippo upaljači. Naime, njihova istorija je duga skoro osamdeset godina, tj. osnivač je George G. Blaisdell, a sve je krenulo davne i daleke 1930. godine.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju ZIPPO UPALJAČE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar Pozovi

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula Pozovi

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Pred vama je jedna zanimljiva priča o temi Zippo upaljači. Naime, njihova istorija je duga skoro osamdeset godina, tj. osnivač je George G. Blaisdell, a sve je krenulo davne i daleke 1930. godine.

Interesantan je podatak, da u današnje vreme, u Americi postoji oko četiri miliona registrovanih kolekcionara, klijenata i zaposlenih.

Kratka istorija Zippo upaljača

Prvi Zippo upaljač je proizveden 1933. godine i prodat je za 1.95 dolara. Pomenuti gospodin Blaisdell je davao doživotnu garanciju na ove upaljače, a imao je i prepoznatljiv slogan koji je glasio - It works, or we fix it free, što bi u prevodu značilo – Radi, ili ćemo ga mi popraviti besplatno.

Zipper znači patentni zatvarač, i zbog toga je upaljač dobio ime Zippo. Kada je započeo rat 1939, a Amerika ušla u isti 1941. godine, prestala je proizvodnja za potrošače i počela je proizvodnja za vojsku. Vojska je imala potrebu da se Zippo izradi sa čeličnim kućištem, sa black crackle finišom.

Zippo je postao američka ikona, već samim tim da milioni američkih vojnika koristi ove upaljače; u tom smislu, Drugi svetski rat je bio veoma značajan za istoriju Zippo upaljača.

Na dno svakog Zippo upaljača, od 1950. godine, utiskuju se kodovi, i to se u početku radilo zbog kontrole kvaliteta, međutim nakon toga, ovi kodovi postaju interesantni kolekcionarima.

Jedna od velikih prekretnica je bila 1956. godina, kada je lansiran Slim model upaljača. Tako tanak upaljač je bio prvenstveno namenjen pripadnicama lepšeg pola. Još jedan zanimljiv podatak kaže da su ovi upaljači učestvovali u preko 1500 televizijskih emisija, filmova i pozorišnih predstava, tako da možemo slobodno reći da su Holivud i Brodvej imali snažan uticaj na prikupljanje Zippo upaljača.

Dosta kasnije, 2002. godine, Zippo dobija registraciju žiga za oblik. To je vaoma značajno da bi se zaštitio brend od falsifikatora. Negde u isto vreme je pokrenuta kategorija novih artikala i to su bili višenamenski upaljači sa punjenjem na butan.

All metal hand warmer artikli su uvedeni 2010, dok jednu godinu kasnije, u prodaju se uvode emergency fire starter kit i flex neck utility lighter, a od 2013. godine počinje proizvodnja vatrogasnog i pribora koji se koristi za kampovanje.

Zippo upaljači – prodaja

Na web stranicama prodavnica lovačke opreme, možete da pronađete razne modele Zippo upaljača, koji su predstavljeni kroz slike i kraće tekstualne opise. Fotografije se mogu uvećati i artikal može da se pogleda iz više uglova, a opisi govore o osnovnim karakteristikama.

Pored toga, naznačena je i cena, koja može da se uporedi sa sličnim proizvodima. Naručivanje se obvalja veoma jednostavno, tako da je isporuka za oko dva radna dana od momenta uplate.

Zippo upljačai – cena:

Cene Zippo upaljača se kreću u rasponu od oko 2000 din. pa sve do 6500 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst