Lov važi za sport koji je nešto skuplji, iz prostog razloga što vam je za boravak u divljini i ulov divljači potrebna raznovrsna i kvalitetna oprema, medju kojom i daljinomer.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju DALJINOMERE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Lov važi za sport koji je nešto skuplji, iz prostog razloga što vam je za boravak u divljini i ulov divljači potrebna raznovrsna i kvalitetna oprema, medju kojom i daljinomer.

U našem tekstu možete da saznate mnogobrojne korisne i zanimljive informacije o daljinomeru, instrumentu koji često koriste lovci.

Daljinomeri

Hajde najpre da se pozabavimo podacima koji govore o tome za šta se tačno koristi daljinomer. Ova sprava služi lovcima da tačno odrede rastojanje do mete. Postoji više modela, a mi ćemo opisati dva primera.

U prvom slučaju, daljinomer je veoma jednostavan za korišćenje, poseduje čist ekran, i ima dosta vrlo dobrih performansi, kao što su: Horizontal Component Distance, a po potrebi se može očitati ugao koji je neophodan za hitac na brdovitim i planinskim predelima.

Takođe, možete da izaberete i vodootporni laserski daljinomer.

Najčešće se koristi u lovu, streličarstvu, kod posmatranja ptica, izleta u prirodu, i pri igranju golfa. Pošto je vodootporan, to znači da ga možete upotrebljavati u svim uslovima, i ima uvećanje do šest puta.

Od ostalih karakteristika, izdvajamo LCD ekran, koji može biti oko osam inči, dok je ugao gledanja 7,2 stepena; kod ovog modela, maksimalni domet je šest stotina metara, dok je minimalni pet metara. Tolerancija greške pri merenju je plus – minus jedan metar.

Ako se odlučite za laserski daljinomer, dobijate niz opcija kao što su fog option – a to znači da možete da merite i kad je napolju magla, imate skeniranje i korekciju daljine, kao i zaključavanje zastavice.

Pri kišovitom vremenu, standardni mod je pedeset metara. Radna temperatura ovog modela daljinomera je od minus dvadeset do plus pedeset stepeni Celzijusovih.

Težina je oko 160 grama, a baterije su 1xCR2/3V, pri čemu su dimenzije uređaja 99 x 72 x 34 mm.

Model laserskog daljinomera koga opisujemo, krasi i lakoća korišćenja, odnosno jednostavna upotreba. Ako se odlučite za kupovinu, u okviru paketa dobijate kaiš, bateriju, torbicu, uputstvo za upotrebu i krpicu koju ćete koristiti za čišćenje.

Na daljinomere postoji garancija, i ona obično iznosi jednu godinu od momenta prijema uređaja.

Daljinomer – prodaja

Daljinomere možete da naručite i bez odlaska u prodavnicu i to putem lepo osmišljenih web prezentacija firmi koje se bave prodajom lovačke opreme. Na njima su uredno prikazane karakteristike svih modela, kao i fotografije, koje se mogu uvećati ili pogledati iz više uglova.

Pored svega toga, jasno je naglašena cena koja se može uporediti sa drugim sličnim artiklima.

Naručivanje obavljate jednostavnim dodavanjem u korpu, nakon čega potvrđujete porudžbinu i obavljate plaćanje putem e-bankinga ili u najbližoj banci ili pošti. Od momenta kada prođe vaša uplata do isporuke na naznačenu adresu, prolazi obično oko dva radna dana, pod uslovom da se željeni model daljinomera nalazi na lageru.

Daljinomer – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za daljinomer zavisi pre svega od modela, to jest, od karakteristika koje poseduje. U tom smislu, cene se kreću u proseku od 20000 din. pa sve do 55000 dinara za određene daljinomere.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite firmu