Kada govorimo o pljoskama i čuturama, zapravo pričamo o lovcima. Lov važi za relativno skup sport, zbog toga što je u divljini potrebno mnogo toga da bi lovci bili bezbedni, zaštićeni i uspešni u svojoj nameri da ulove divljač.

pljoske i cuture

 

U našem tekstu možete da saznate zanimljive i korisne informacije čemu služe čuture i pljoske, gde ih možete nabaviti, po kojim cenama i slično.

Za šta se koriste pljoske i čuture?

Za ljude koji su strastveni lovci, ovaj sport čini i strast i hobi u isto vreme, kao i priliku da se druže. Svi znamo da se u savremenom svetu živi veoma brzo, tako da okupljanje tokom lova na divljač predstavlja relaksaciju i uživanje.

Pljoske su namenjene da se u njima nosi određena tečnost, a kao što im i samo ime kaže, pljosnatog su oblika, pa se mogu lako poneti u džepu.

Izrađuju se od nerđajućeg čelika, obično su u zelenoj boji, a zapremina im može biti na primer, 225 mililitara.

Kada je reč o čuturama, njih srećemo u više boja, a namena im je ista – obično su izrađene od plastike i poseduju futrolu na kojoj se nalaze dve kopče. Uz pomoć tih kopči se čuturica pričvršćuje za pojas lovca.

Zapremine su veće nego pljoske, i obično je to oko jednog litra.

Pljoske i čuture – prodaja

Ako se spremate da krenete u lov, svakako će vam biti neophodne pljoske ili čuture. Da biste ih nabavili, ne morate da obilazite ceo grad, jer je dovoljno da pogledate lepo osmišljene web prezentacije firmi koje se bave prodajom lovačke opreme.

 
   

pljoske i cuture cena

Na njihovim sajtovima se nalaze predstavljeni proizvodi u slici i reči, odnosno kroz fotografije i kratke tekstualne opise.

Fotografije je često moguće uvećati, a opisi govore o najvažnijim karakteristikama artikla, na primer: koje su zapremine, od kog materijala su izrađeni, koje su zapremine, itd.

Pored svih tih informacija, jasno je prikazana cena, koju je moguće uporediti sa drugim artiklima. Ako se odlučite na kupovinu, ceo postupak možete da završite online putem. Naime, artikal dodajete u korpu, potvrđujete porudžbinu, a zatim vršite plaćanje putem e-bankinga, ili u najbližoj banci ili pošti.

Pljoske i čuture – iskustva

Kada se vaša uplata evidentira, dovoljno je najviše dva radna dana da pljoska ili čutura budu isporučene na vašu adresu. Svakako, ovu robu možete da kupite i lično, tako što ćete obići prodavnicu i na taj način možete da računate na korisne savete stručnog osoblja kada je u pitanju odabir lovačke opreme, jer će vam pored čuturica i pljoski, sasvim sigurno zatrebati još mnogo toga.

Pljoske i čuture – cena:

Za pljoske je potrebno izdvojiti od 1100 din. do 1500 dinara, a za čuture, od 600 do 1100 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

29.11.2018
Mladen Todorovic

Pljoske i cuture su namenjene da se u njima nosi određena tečnost, a kao što im i samo ime kaže, pljosnatog su oblika, pa se mogu lako poneti u džepu.

Izrađuju se od nerđajućeg čelika, obično su u zelenoj boji, a zapremina im može biti na primer, 225 mililitara.