Kada govorimo o lukovima i strelama, tada pričamo o streličarstvu. Ono se može podeliti na lovačko i na sportsko, a ono sto ih razlikuje su lukovi i strele.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju LUKOVE I STRELE

Beograd

Army Shop Urban Dart
Glavna 18
Zemun

Army shop "Urban Dart", sadrzi veliki izbor vojnickih cizama, torbi, jakni i ostale opreme koje se mogu naci u army shopu kao i dosta toga specificnog samo za nase prodajno mesto....
Pročitaj više

Kada govorimo o lukovima i strelama, tada pričamo o streličarstvu. Ono se može podeliti na lovačko i na sportsko, a ono sto ih razlikuje su lukovi i strele.

U našem daljem tekstu saznajte razne korisne i zanimljive informacije vezane za ovu temu.

Luk i strela

U Srbiji, lov koji podrazumeva upotrebu luka i strele, nije još uvek jasno i precizno definisan od strane Zakona. Zbog toga ćemo se u našem tekstu baviti sportskim streličarstvom.

Izrada lukova i strela

Kada kažemo streličarstvo u smislu sporta, tada ono pripada grupi tzv. belih sportova. U tu grupu možemo da ubrojimo tenis, golf i slične sportove. Bitno je navesti, da je streličarstvo i olimpijski sport, i na jednom takvom takmičenju se pojavljuje prvi put još 1900. godine.

Kako se prave lukovi i strele

Temelji sportskog streličarstva, onakvog kakvog ga danas znamo, postavljeni su 1931. godine, jer je tada osnovana Međunarodna streličarska federacija. To bi dalje značilo da su uvedena pravila koja se primenjuju svuda u svetu, tako da se zahvaljujući tome rezultati mogu upoređivati, mogu se postavljati rekordi, i slično.

Lukovi i strele se prave na poseban način, tako da u sportu ili u lovu budu veoma učinkoviti, laki za rukovanje, i precizni.

Lukovi i strele izrada

Interesantno je da streličarstvo, iz dana u dan, postaje sve popularniji sport, svuda u svetu. Kod nas je situacija nešto drugačija, iz više razloga. Tu su određene zakonske prepreke, a pored toga, streličarstvo zahteva ne tako mala materijalna ulaganja.

Razlika između sportskih-takmičarskih i lovačkih lukova i strela

Usled ekonomske situacije u Srbiji, skuplji sportovi su doživeli stagnaciju, što je sasvim logično. Međutim, postoje strastveni ljubitelji luka i strele, a bitno je da napomenemo da se ovim sportom mogu baviti i žene i muškarci, bez obzira na godine ili fizičku spremnost.

Streličarstvo je individualni sport, u kome je najveći izazov da takmičar pobedi samog sebe.

Vrhovi za strele

Na sajtovima firmi koje prodaju opremu za streličarstvo, možete da pogledate kompletnu ponudu, u kojoj se nalaze i vrhovi za strele. Proizvodi su prikazani tako što se vidi slika, a zatim sledi i tekstualni opis koji objašnjava karakteristike tog artikla.

Polovni lukovi i strele

Kao što smo naveli u tekstu iznad, baviti se streličarstvom, uopšte nije jeftino, pa se iz tog razloga javila potreba za polovnim lukovima i strelama. Njihove karakteristike su iste kao i kod novih, a pri kupovini treba obratiti pažnju na očuvanost.

Prodaja lukova i strela

Na stranici koju upravo čitate, možete da pronađete firme koje se bave prodajom lukova i strela, i istaknuta je čitava ponuda na njihovim sajtovima.

Lukovi i strele cena

Cene lukova i strela zavise od njihovih karakteristika. Radi vaše orijentacije, navešćemo da je u pitanju iznos od 100 do 450 evra. Podrazumeva se da je polovna oprema jeftinija, ali o tome se informišite direktno kod prodavca.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranci koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite firmu