Neko voli a neko baš i ne voli petarde, ali svi znamo da su one neizostavne kada se približi vreme Nove godine. U našem tekstu možete da saznate korisne i zanimljive informacije o ovoj pirotehničkoj opremi, gde možete da je nabavite, po kojim cenama i tome slično.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju PETARDE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Vatromet Urban Dart
Glavna 18
Zemun

Ulepšajte Vaše praznike ili proslavu najlepšim vatrometom u gradu. U ponudi prodavnice Urban Dart nalazi se pirotehnika vodećih svetskih proizvođača: vatromet, petarde, rakete, po najpovoljnijim cenama u Beogradu. Neka svetli i pršti u Vašoj ...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Fenix pirotehnika
Bulevar kralja Aleksandara 488a/lok 1, Kralja Petra I 13e
Zvezdara

Fenix pirotehnika pruža pirotehničarske usluge klase III, a u saradnji sa partnerima i klase IV, na proslavama, promocijama, svadbama...
Pročitaj više

Neko voli a neko baš i ne voli petarde, ali svi znamo da su one neizostavne kada se približi vreme Nove godine. U našem tekstu možete da saznate korisne i zanimljive informacije o ovoj pirotehničkoj opremi, gde možete da je nabavite, po kojim cenama i tome slično.

Petarde – prodaja

Dobro je da znate da petarde ne možete da naručite preko sajtova i web prodavnica, ali je moguće pogledati ponudu.

To bi značilo da su artikli predstavljeni kroz kraće tekstualne opise i videćete sliku i cenu. Primera radi, u ponudi se nalaze petarde drugog razreda koje se svrstavaju u jača pirotehnička sredstva, a dostupne su samo osobama koje imaju iznad osamnaest godina.

Ono što karakteriše petarde drugog razreda, to je veoma jaka eksplozija, a često vam mogu priuštiti dodatni efekat kao što je vrtlog ili dupli pucanj.

Zanimljivo je da se odlučite i za takozvani mali rafal, ali i petarde koje izgledaju kao mali dinamit.

Iako se kupovina obavlja samo lično, dobro je da se putem sajtova i prezentacija možete informisati o svim bitnim detaljima, kao i da pri izboru računate na stručne savete ljubaznog osoblja odabrane prodavnice lovačke ili pirotehničke opreme.

Oni će vam pomoći da kupite petarde kakve se želeli, da imaju efekte koji su vam potrebni, kao i da dobijete najviši kvalitet spram cene. Pitanja je moguće postaviti online putem, u telefonskom razogovoru i lično, kada dođete u sedište prodavnice.

Petarde – iskustva

Jasno je svima da se petardama mora rukovati izuzetno pažljivo kako bismo izbegli moguće povrede i neželjene situacije. Hajde da se sada malo pozabavimo time šta je to tačno – petarda. Reč je o pirotehničkom izumu, i radi se o kartonskoj cevi koja je napunjena barutom, do pola ili malo više od toga.

Na vrhu imate fitilj, i njega zapalite, pa on svojim varnicama upali barut i tako dolazi do eksplozije. Ova pirotehnička sredstva se najviše prodaju oko Nove godine i tokom praznika. Razlikujemo ih i po tome što su različitog oblika, veličine i jačine.

Takođe, možemo da konstatujemo da su izuzetno opasne, tako da se mora voditi računa pri upotrebi ili lako dolazi do posledica. Primera radi, u našoj zemlji je poznata petarda koja nosi simbolično ime Crna udovica. Ona ima jaku razornu moć a čuje se na velikim udaljenostima.

Petarde – cena

Koliko ćete izdvojiti za nabavku petardi zavisi od više faktora. Najpre, bitno je kakve efekte imaju (na primer, da li je to dvostruki pucanj ili takozvani vrtlog i slično), kao i kom razredu pripadaju odabrane petarde.

U tom smislu, cene mogu biti veoma simbolične, od par desetina dinara, preko nekoliko stotina, do više od hiljadu dinara. Napomenimo još jednom da su petarde dostupne za kupovinu samo u maloprodajnim objektima.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice lovačke i pirotehničke opreme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Zeljana Jeremic
16.10.2018 01:22

Ono što karakteriše petarde drugog razreda, to je veoma jaka eksplozija, a često vam mogu priuštiti dodatni efekat kao što je vrtlog ili dupli pucanj

Ostavite komentar
Ocenite firmu