Kako se koristi kompas u lovu? Lov je nekada davno predstavljao osnovni način da čovek prehrani sebe i svoju porodicu, a onda je, sa napretkom civilizacije, lovljenje divljači postalo omiljeni sport i razonoda za bogate i ugledne pripadnike društva, kao što su kraljevi, vladari, veleposednici, političari...

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju KOMPASE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Kako se koristi kompas u lovu? Lov je nekada davno predstavljao osnovni način da čovek prehrani sebe i svoju porodicu, a onda je, sa napretkom civilizacije, lovljenje divljači postalo omiljeni sport i razonoda za bogate i ugledne pripadnike društva, kao što su kraljevi, vladari, veleposednici, političari...

Nakon proteka i tog perioda, lov je sveden na nivo običnog čoveka, tako da se danas njime može baviti svako ko želi takvu avanturu u divljini, i pod uslovom da nabavi neophodnu lovačku opremu. U tu opremu spada i kompas o kome će biti reči u našem tekstu.

Kompasi

Boravak u divljini, daleko od civilizacije, predstavlja svojevrstan izazov, jer zahteva određene veštine, kao što je na primer, orijentacija u prostoru. U nekoj dubokoj šumi, u kojoj lovimo divljač, ne postoje putokazi ni smernice, i u nekom trenutku, ako nemamo kompas, može da se dogodi da ne možemo da se orijentišemo i da pronađemo pravi put.

Zbog toga lovci uvek sa sobom nose kompas, a ako planirate nabavku ovog uređaja, to možete da učinite i putem lepo osmišljenih web prezentacija firmi koje prodaju opremu za lovce.

Kompasi – prodaja

Web shop-ovi ili e-trgovine ove vrste robe, su tako zamišljene, da na jednom mestu možete da pronađete sve što vam je potrebno za boravak u prirodi. Proizvodi su predstavljeni kroz kratke tekstualne opise, gde su navedene najznačajnije karakteristike.

Osim toga, svaki artikal prati i adekvatna slika, koju je moguće uveličati ili pogledati iz različitih uglova. Prikazana je i cena, koju je moguće uporediti sa drugim sličnim proizvodima.

Ukoliko se odlučite za nabavku, dovoljno je da izabrani kompas stavite u korpu, i da potvrdite porudžbinu. Nakon toga obavljate plaćanje, putem e-bankinga, ili u najbližoj banci ili pošti. Pošto se vaša uplata evidentira, kompas će biti poslat na adresu za isporuku, i stići će najkasnije u roku od dva radna dana.

Kompasi – iskustva

Naravno, ljudi koji tek počinju da se bave lovom, često imaju određene nedoumice kada je u pitanju nabavka opreme. Zbog toga je veoma dobro da znate da uvek možete da postavite pitanja ljubaznom i stručnom osoblju odabrane prodavnice lovačke opreme.

To se odnosi i na situaciju kada poručujete online, i kada posetite fizičko sedište trgovine.

Moguće je izabrati izuzetno precizne kompase, koji nastaju kao rezultat stalnih napora da se ispune očekivanja tehničara. Kompas je uklopljen u metalno kućište koje je veoma izdržljivo. Korisno je znati da se ovaj instrument upotrebljava i u topografiji i geologiji.

On se sastoji i od niza skala za merenje, pored osnovne funkcije, a to je pokazivanje smera. Tako ćemo na kompasu pronaći vaservagu, uveličavajuću lupu, metarsku skalu, skalu za merenje uglova...

Kompasi se isporučuju sa višejezičnim uputstvom za korišćenje.

Kompas – cena:

Cene kompasa su različite i zavise od njihovih karakteristika, pa se tako kreću u rasponu od 1300 din. pa sve do 4500 dinara i naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite firmu