Noževi mogu biti zaista raznovrsni, a u našem tekstu ćemo se pozabaviti onim vrstama noževa koji se koriste za lov.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju NOŽEVE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Noževi mogu biti zaista raznovrsni, a u našem tekstu ćemo se pozabaviti onim vrstama noževa koji se koriste za lov.

Sport, strast, hobi, druženje – nazovite kako god želite, ali odlazak u divljnu za mnoge ljude predstavlja pravi izazov i uživanje.

Noževi - prodaja

U današnjem vremenu, lov je dostupan običnom čoveku (iako i dalje slovi za skup sport), ali kroz istoriju nije bilo tako.

Naime, u veoma davnoj istoriji, ljudi su lovili divljač da bi prehranili sebe i svoje porodice. Kako je civilizacija napredovala, tako je prestala ova vrsta potrebe, ali je lov ostao „u krvi“ čoveka, koji isti praktikuje za razonodu. Tako su se lovom bavili najpre kraljevi, političari, vladari, veleposednici... – jednom rečju, veoma bogati i uticajni ljudi. Međutim, sa protokom vremena, lov postaje sport kojim se može baviti svako ko gaji naklonost ka takvoj vrsti izazova.

Da biste lovili divljač i opstali u prirodi, daleko od civilizacije, biće vam neophodna određena oprema, u koju spadaju i noževi.

Ponudu lovačkih noževa je moguće pogledati na jednom mestu, putem lepo osmišljenih web prezentacija firmi koje se bave prodajom ove vrste opreme.

Proizvodi su predstavljeni kroz tekstualne opise, koji daju najvažnije karakteristike, ali i kroz slike. Interesantno je da na slikama možete da vidite i to kako nož stoji u ruci lovca, odnosno na taj način se uveravate da je oprema praktična za upotrebu.

Poručivanje takođe možete da završite preko interneta, tako što najpre dodajete odabrane artikle u korpu, a potom vršite plaćanje putem e-bankinga ili u najbližoj banci ili pošti. Isporuka se obavlja na vašu adresu, najčešće za dva dana od uplate.

Noževi - iskustva

Kada je reč o vrstama noževa, moguće je birati robustne i pouzdane primerke, koji pripadaju familiji Arbolito noževa. Sečivo je po celoj dužini noža i sačinjeno je od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika.

Drška noža može biti od roga jelena, a sam nož se isporučuje zajedno sa kožnom futrolom. Težina noža je oko 220 grama.

Postoje i takve vrste noževa koje vam omogućavaju da koristite dlan ruke za dodatnu snagu pri radu, ukoliko je to neophodno.

Sečivo može da bude izrađeno od legure čelika, a sam nož ima izuzetnu oštrinu. Drška je konusna, i napravljena od kovrdžavog drveta breze, pa ima kontrasni tamni drveni prsten, dok je kraj napravljen od čistog roga jelena.

Kada kupite ovakav nož, on će vam biti isporučen u futroli koja je izrađena od kravlje kože. Dužina ovog modela je 20,2 cm, sečivo je dugačko 9,8 cm, dok je debljina sečiva 2,4 mm. Nož teži 92 grama, a kao što smo naveli, materijal izrade je brezino drvo.

Noževi – cene:

Cene noževa su veoma različite, i zavise od njihovih karakteristika. Kreću se od 4000 din. pa sve do 37000 dinara za određene modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice lovačke opreme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite firmu