Dijabole su zapravo municija koja se upotrebljava za vazdušne puške. Najčešće ćete ih pronaći proizvedene od mekog olova ili nekog njemu sličnog materijala. Proizvodnja je u različitim kalibrima.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju DIJABOLE

Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja
Masarikova 4
Vračar Pozovi

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve loka...
Pročitaj više

Balkan hunter promet oruzja municije i opreme za lov
Zdravka Čelara 12
Palilula Pozovi

Svim strastvenim lovcima, Balkan Hunter nudi veliki izbor oružja, municije i opreme za lov. Bilo da je Vaš izbor lovačko ili vazdušno oružje, svratite do nas i nabavite kompletnu opremu vodećih svetskih proizvođača. Takođe, nudimo raznovsne p...
Pročitaj više

Dijabole su zapravo municija koja se upotrebljava za vazdušne puške. Najčešće ćete ih pronaći proizvedene od mekog olova ili nekog njemu sličnog materijala. Proizvodnja je u različitim kalibrima.

Ukoliko nastavite da čitate naš tekst, možete pronaći mnoge korisne i zanimljive infomracije o dijabolama, kao i o lovu kao omiljenom sportu mnogih ljudi.

Za šta se koriste dijabole?

Možemo slobodno reći da je lov, na neki način, „u krvi“ savremenog čoveka, upravo iz razloga što su naši preci na ovaj način uspevali da prežive i da prehrane svoje porodice. Kako je civilizacija napredovala, tako je lov na divljač sve više postajao hobi i strast bogatih članova društva, kao što su kraljevi, veleposednici, vladari, političari...

Međutim, sa protokom još nekoliko vekova, lov postaje sveden na nivo običnog čoveka, odnosno, njime se može baviti svako ko želi avanturu, boravak u prirodi daleko od prvih znakova civilizacije. Ipak, ostalo je karakteristično da je bavljenje ovim sportom nešto skuplje, baš iz razloga što će vam biti potrebna određena oprema, da biste bili uspešan lovac.

Tako dolazimo i do dijabola. Najmanji kalibar je 4,5 mm, dok je najveći 12,7 mm. Dijabole su pre svega namenjene za sportsko streljaštvo, pa se u tu svrhu koriste dijabole sa ravnom glavom ili flat head, a za lov na divljač je razvijeno više tipova dijabola.

To bi značilo da se za lov koriste dijabole koje su većeg kalibra, odnosno od 5,5 milimetara i naviše (do 12,7mm).

Dijabole – prodaja

Dijabole možete da poručite online, i to putem uredno osmišljenih internet prezentacija firmi koje se bave prodajom lovačke opreme. Na njihovim web shop-ovima, ova municija za lovačke puške je predstavljena kroz kratke tekstualne opise, koji govore o osnovnim karakteristikama, ali i kroz fotografije.

Pored toga, jasno je naznačena i cena, koja se može uporediti sa drugim srodnim artiklima. Poručivanje obavljate veoma jednostavno dodavanjem odabranog artikla u korpu, i izvršavate potvrdu, nakon čega plaćate putem e-bankinga ili u najbližoj banci ili pošti.

Ako se proizvod nalazi na lageru, tada je uobičajeno vreme isporuke na naznačenu adresu, oko dva radna dana.

Često se dešava da je lovcima, naročito onima koji tek počinju da se bave ovim sportom, potrebna podrška u smislu adekvatnih saveta kod pravilnog izbora. Zbog toga vam je stručno i ljubazno osoblje lovačkih radnji uvek na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Dijabole – iskustva

Jedna od najpopularnijih, i ujedno naskupljih dijabola je takozvana dijabola Predator Polymag, i njena težina je u skladu sa težinom koju koristi većina vazdušnih pušaka.

Kalibra je 6,35 mm, dok je težina, 1,645 grama. U jednom pakovanju se nalazi 150 komada.

Dijabole – cena:

Cene dijabola su različite i kreću se od 200 din. pa sve do 2000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice lovačke opreme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Siniša Maksimović
    12.07.2018 01:26

    Da li se negde mogu kupiti dijabole za vazdušni pištolj kalibra 7 milimetara ? Siniša