Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Skeniranje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Skeniranje

Koliko ste puta bili u situaciji da vam je neophodno skeniranje nekog dokumenta ili fotografije? Možda posedujete štampač sa skenerom, ali kvalitet koji dobijate na kraju, nikada nije isti kao kada se koriste profesionalne mašine. Da ne pominjemo velike formate, koje nije moguće odraditi u „kućnoj režiji“, pošto se tako može skenirati i štampati samo do A4 formata.

skeniranje

Skeniranje fotografija

Svako od nas ima stare fotografije koje su veoma drage, jer sa sobom nose mnoštvo divnih uspomena. Kako one ne bi otišle zauvek u zaborav, potrebno je da ih skeniramo, a dalje ih možemo čuvati u elektronskom formatu ili od njih izraditi nove slike koje se mogu staviti u album.

Kod skeniranja fotografija, veoma je važna rezolucija, a razlog je jednostavan – što je veća rezolucija, to će slika biti jasnija, pa se preporučuje između 150 i 300 dpi tačaka. Pored toga, bitna je i priprema za skeniranje. Najčešće se skenira u JPG formatu.

Skeniranje velikih formata

Ova usluga je obično potrebna za arhitektonske crteže, projekte, matrice i postere. Samo skeniranje se obavlja iz rolne ili papira i to na taj način što papir prolazi celom svojom dužinom kroz mašinu. Na ovaj način se dobija digitalni fajl i njegov prikaz.

Najvažnije je da znate da dokumentacija koja se skenira ni na jedan način ne može biti oštećena, a najbolje je skenirati raskoričene dokumente, posle čega se dokument ponovo povezuje. Osoblje fotokopirnica zna da su veliki formati osetljivi na kvalitet, kao na primer, arhitektonski crteži, pa se pri radu posvećuje naročita pažnja.

Skeniranje slika

Svakako želite da imate sliku kojoj nikakvi vremenski uslovi ne mogu ništa i koja će predstavljati neizbrisiv trag. Staru fotografiju, koja čini dragu uspomenu na neki radostan trenutak ili događaj, jednostavno donesite u odabranu fotokopirnicu, da se izvrši skeniranje.

Možete da zatražite da se slika skenira tako da imate fotografiju u digitalnom formatu, ili da dobijete sasvim novu sliku na foto papiru. Rezolucija je veoma značajna, kao bi slika bila jasna i oštra i preporučuje se od 150 do 300 dpi tačaka. Ukoliko imate neke posebne zahteve, dovoljno je da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta i raspitate se o svim detaljima.

Skeniranje dokumenata

Svi smo bili u situaciji da nam je potrebna skenirana lična karta, pasoš, vozačka dozvola, indeks ili bilo koji drugi dokument. Ponekad je neophodno da se određena dokumentacija trajno sačuva, a za sve to se koriste automatizovane mašine. To bi značilo, da se u samo jednom prolazu, dokumentacija skenira jednostrano i obostrano, pri čemu se čuvaju podaci a dobija se vrhunski kvalitet.

skeniranje cena

 

Bitno je znati da se sva dokumentacija može sačuvati kao slika, odnosno u JPG formatu, a na vaš zahtev se radi imenovanje fajlova po želji, sortiranje po zahtevu i slične usluge, a sve u cilju lakšeg snalaženja sa fajlovima koji su u elektronskom obliku.

Skeniranje – cena:

Za skeniranje velikih formata, cena se kreće u proseku oko 170 dinara, za format 500 x 700 mm; za skeniranje fotografija, potrebno je izdvojiti u proseku 10 din po komadu, dok za skeniranje dokumentacije, cena se kreće oko 4 dinara za A4 format. Primera radi, ako vam je potrebno imenovanje, cena se povećava na 9 din/kom, a ako želite uz to i sortiranje i zaheftavanje, cena je u proseku oko 15 din po komadu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

05.09.2017
Petar Jankovic
Uvek je skeniranje bilo zahtevno. Ako se vec sada za njega odlucite, sigurno cete biti u prilici da to uradite na jedan kvalitetan i pravi nacin. Druge stvari i nisu samo gubljenje vremena.
04.05.2017
Ljubinka Sreckovic
Svako skeniranje mora da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
20.04.2017
Ivan Stojanovic
U danasnje vreme su bukvalno aparati za skeniranje mogu kupiti po smesno malim cenama.
06.04.2017
Nikolina Pantelic
Po meni, svako skeniranje ima neku svoju posebnu vrednost i posebne cene. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
21.03.2017
Marko Petrovic
Po meni u svakom slucaju treba da se dosta plati.
13.02.2017
Jana Stankovic
Mogu samo slobodno da kazem da je kod skeniranja ipak veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
17.01.2017
Biljana Brankovic
Sto se skeniranja tice, postoje sada posebne akcije u okviru kojih uredjaje za skeniranje mozete da kupite po relativno povoljnim cenama.
27.12.2016
Dusan Markovic
Po pitanju kvalitetnog skeniranja, samo treba da kupite bas neki kvalitatan uredja i vise se nista po tom pitanju necete brinuti.