Dodaj firmu

Kopiranje velikih formata Fotokopirnica Servis Dragan

AKCIJSKE NAJNIŽE CENE! Kopija već od 0,90 PARA, kolor štampa već od 10 DIN! Štampanje, kopiranje, skeniranje, plotovanje, koričenje, dopuna kertridža, servis štampača i još mnogo toga - sve na jednom mestu
Pročitaj više

Prote Mateje 72
Vračar, Beograd

Fotokopirnica Copy Studio

Kumanovska 2
Vračar, Beograd

Kopirnica ARENA

Fotokopirnica Arena nudi usluge fotokopiranja, skeniranja, štampe i koričenja po najpristupačnijim cenama u gradu. Po Vašoj želji izrađujemo flajere i vizit karte u formatu i količini koja Vam je potrebna. Fotokopirnica Arena - brzo, kvalitetno i pristupačno.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 68
Novi Beograd, Beograd

Kako funkcionise kopiranje velikih formata? Možda imate određeni poster koga želite da fotokopirate? Posteri su jedan od primera velikih formata i njih nije moguće odraditi u kućnoj režiji. Razlog je jednostavan – za postupak fotokopiranja koriste se posebne mašine, koje daju kvalitetan otisak i podržavaju formate veće od A4.

Kako se radi kopiranje velikih formata?

Moguće je da želite da se isfotokopira neka arhitektonska skica ili crtež. Fotokopirnice koriste mašine poslednje generacije, koje imaju visok radni kapacitet. To bi značilo da se radi i štampanje velikih serija, u veoma kratkim rokovima.

Fotokopirati se može u crno beloj tehnici ili u boji. U oba slučaja, fotokopiranje se radi iz rolne. Postoji razlika u tome kako se postupa sa crno belim crtežima i onim u punom koloru. Naime, u prvoj varijanti se crteži automatski skeniraju i fotokopiraju. Kod kolornih crteža, potrebno ih je skenirati pre štampe, tako da taj proces traje nešto duže.

Postoji razlika i u debljini papira koji se koristi pri fotokopiranju. Crno beli crteži se obično rade na osamdeset gramskom papiru, dok se kolorni crteži moraju raditi na nešto debljem papiru i to od 80 do 200 grama. Razlog je moguće probijanje boje, pa je potrebno upotrebiti papir veće gramaže.

Kopiranje velikih formata iskustva

Fotokopiranje u boji se obavlja na papiru koji je formata 500 x 700 mm, a pomenućemo da postoji i dorada, nakon što se završi štampa. To bi značilo da se pruža usluga savijanja ili sečenja.

Fotokopirnice obično rade sa formatima A1 i A2, i to su najčešće spomenuti posteri ili određeni plakati. Preduzećima je ovaj reklamni materijal potreban zbog raznih promocija, akcija, konferencija i slično, dok fizička lica žele postere za svadbe, razne svečane događaje, ili jednostavno za postavljanje na zid ili na vrata.

U tom smislu je veoma važno obratiti pažnju na sklad boja, posebno kada se radi o punom koloru. Ako su boje isuviše intenzivne, plakat ili poster mogu da deluju napadno i agresivno. Zbog toga je neophodno dobiti sklad, što se postiže kroz pažljivu grafičku pripremu. Pri svemu tome, sama štampa je izuzetno bitna, odnosno kvalitet otiska koji ostavljaju mašine najnovije generacije.

Veliki formati, poster ili plakat, moraju jasno da prenose svoju poruku, da budu dovoljno upečatljivi, i stoga je bitno da se nađe savršen balans između kompozicije, grafičkog dizajna i boje.

Fotokopirnice mogu da ispoštuju sve vaše zahteve koji se tiču rokova, a to se postiže zahvaljujući savremenim mašinama i stručnom osoblju. Napomenimo još da vrsta crteža koja se nalazi u ponudi pri izradi velikih formata je Linijski kolor, Linijski crno belo i Autocad kolor.

Kopiranje velikih formata cena:

Navešćemo kao primer fotokopiranje crteža Linijski crno belo, na papiru od 80 grama, širine 500 mm i dužine 700 milimetara, gde je potrebno izdvojiti u proseku 70-80 dinara. Ukoliko se radi dorada, tj. savijanje i sečenje, cena se povećava na oko 100 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane