Dodaj firmu

Plastifikacija papira Fotokopirnica Servis Dragan

AKCIJSKE NAJNIŽE CENE! Kopija već od 0,90 PARA, kolor štampa već od 10 DIN! Štampanje, kopiranje, skeniranje, plotovanje, koričenje, dopuna kertridža, servis štampača i još mnogo toga - sve na jednom mestu
Pročitaj više

Prote Mateje 72
Vračar, Beograd

Plastifikacija papira Print Stop

Ukoliko Vam je potrebno fotokopiranje, štampa velikih formata ili izrada reklamnog materijala, fotokopirnica Print Stop nudi profesionalnu i efikasnu uslugu. Upotrebom savremene opreme i kvalitetnog papira možemo da garantujemo kopije bolje od originala
Pročitaj više

Vojvode Stepe 71, lok 2
Voždovac, Beograd

Plastifikacija papira Copy centar Index

Fotokopirnica Copy centar Index nalazi se na Novom Beogradu i nudi Vam širok asortiman usluga u oblasti fotokopiranja, štampe i dizajna. U našem radu koristimo savremene mašine što nam omogućava da na sve Vaše zahteve odgovorimo u najkraćem mogućem roku
Pročitaj više

Tošin bunar 188a/2 (TC 11. April)
Novi Beograd, Beograd

Plastifikacija papira Black and White Copy

Usluga fotokopiranja, skeniranja, štampanja velikih formata na dve lokacije u gradu Čukarici i Paliluli.
Pročitaj više

Zdravka Celara 12 i Pozeska 37, Goce Delčeva 29
Palilula, Beograd

Plastifikacija papira MP Print digital štampa

MP Print digital štampa - Centar se nalazi na adresi Požeška 118a i Šćerbinova 6 Banovo Brdo
Pročitaj više

Pozeska 118a, Šćerbinova 6
Čukarica, Beograd

KUP copy centar fotokopirnica

KUP Copy Centar fotokopirnica nudi Vam kompletne usluge u oblasti štampe malih i velikih formata, izradu reklamnog materijala za firme, kao i graviranje u kristalu. Sa ponosom Vam predstavljamo potpunu novinu, a to je UV LED štampa na 3D objektima.
Pročitaj više

Cara Nikolaja II 46, Ruzveltova 14
Vračar, Beograd

Plastifikacija papira Kopirnica ARENA

Fotokopirnica Arena nudi usluge fotokopiranja, skeniranja, štampe i koričenja po najpristupačnijim cenama u gradu. Po Vašoj želji izrađujemo flajere i vizit karte u formatu i količini koja Vam je potrebna. Fotokopirnica Arena - brzo, kvalitetno i pristupačno.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 68
Novi Beograd, Beograd

Kada se koristiu plastifikacija papira? Sasvim sigurno ste dolazili u kontakt sa određenim štampanim materijalom koji je plastificiran i onim koji to nije. Uzmimo za primer vizit karte. Neplastificirana vizitka je samo običan papir, tanji ili deblji, koji se lako može oštetiti ili pocepati. Sa druge strane, plastificirana vizit karta preko svoje površine ima tanku foliju, koja može biti mat ili sjajna i ona na određen način štiti karticu od habanja, naglašavajući intenzitet boje.

Plastificiranje papira

Kao u našem primeru za vizit karte, plastificirati se može bilo koji materijal izrađen od papira ili kartona. Najčešća forma plastifikacije je plastifikacija papira iz formata. Za tu namenu se koriste veoma kvalitetne folije od 125 mikrona.

Istovetno kao što se radi plastificiranje papira, može se odraditi i plastifikacija kartona iz formata. Folije se nalaze u formatima A4, A3 i A5, koji se smatraju standardnim, ali ako su vaši zahtevi i potrebe drugačiji, ove folije se mogu iseći i na druge, nestandardne formate.

Kako se radi plastifikacija papira?

Pošto smo objasnili šta zapravo plastifikacija znači, hajde da se upoznamo ukratko sa samim postupkom. Između dve folije, ubacuje se štampani materijal, i potom se stavlja u mašinu koja radi plastifikaciju. Ova mašina pod pritiskom i toplotom sjedinjuje plastiku za sam štampani materijal. Na taj način, on dobija čvršći oblik, koji postaje otporan na mnogo toga, kao što je cepanje, habanje, prosipanje vode, pa čak i na UV zračenje.

To bi značilo da podaci koji se nalaze na štampanom materijalu, usled dugotrajnog izlaganja suncu neće izbledeti, što bi se sasvim sigurno dogodilo kada plastifikacije ne bi bilo.

Plastifikacija papira iskustva

Pored svega što smo naveli, plastifikacija ima još dosta prednosti. Naime, ona daje živost bojama koje se nalaze na štampanom materijalu, to jest, pojačava kontrast. Zahvaljujući tome, određeni dokument ili neka fotografija biće boljeg kvaliteta u odnosu na sam original i pri tome mnogo dugotrajniji.

Fotografije ne mogu da izblede, dokument ne može da požuti, potamni i da se nakon nekog vremena ni ne mogu pročitati podaci. U ovom smislu, plastifikaciju posmatramo kao jednu vrstu zaštite vrednih štampanih materijala od neumitnog zuba vremena.

Ako prospete čašu koka kole ili šolju kafe na neku dragu sliku ili važan papir koji je zaštićen plastifikacijom, neće se dogoditi ništa strašno, dok bi u protivnom, vaše uspomene ili bitni podaci bili zauvek uništeni.

U postupku plastifikacije se koriste mašine koje su veoma savremene, što sve za posledicu ima uslugu vrhunskog kvaliteta, kao i vrlo kratko vreme za koje se ona pruža. Sve je to svojevrsna garancija da ćete imati plastificirani materijal koji je reprezentativan, ukoliko se koristi u marketinške i promotivne svrhe.

Plastifikacija omogućava trajnost fotografijama i dokumentima, koji postaju verniji i kvalitetniji od samog originala.

Plastifikacija papira cena:

Za uslugu plastifikacije štampanog materijala A5 formata, koji je 148 x 210 milimetara, potrebno je izdvojiti u proseku 50-60 dinara. Ako je neophodno sečenje ostatka folije, cena se podiže po komadu za nekih deset do petnaest dinara. Ukoliko je u pitanju veći format, recimo A3, tada je cena po komadu oko 120 dinara, kada je uključeno i sečenje ostatka folije za plastifikaciju.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane