Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Fotokopiranje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Fotokopiranje

Svako od nas, mnogo puta je koristio usluge fotokopirnica, a naročito u slučajevima kada predajemo nadležnim organima određene zahteve, molbe i slično. Tada nam je potrebna fotokopija lične karte, radne knjižice, vozačke dozvole, indeksa, diplome, svedočanstva, raznih rešenja...

fotokopiranje

 

Ili, da skratimo priču – svaki dokument je ponekad potrebno fotokopirati da bismo ostvarili neka svoja prava ili izvršili obaveze. Sa druge strane, nekada želimo da fotokopiramo knjigu, koju je recimo nemoguće nabaviti, a mi želimo da je nekom poklonimo.

Fotokopiranje papira

Postoje razne vrste fotokopiranja, pa spomenimo na primer, fotokopiranje velikih formata. Ovako nešto nije izvodljivo u kućnoj režiji, uz pomoć skenera i štampača, iz prostog razloga što oni mogu da prihvate papir samo do formata A4, a to je klasičan format velike đačke sveske.

Za razne arhitektonske crteže i projekte na primer, potrebna nam je usluga fotokopiranja velikih formata, koju nam kvalitetno mogu pružiti samo profesionalci koji rade u kopirnicama. Otisak može da bude u crno beloj varijanti, a takođe i u koloru.

Fotokopiranje knjiga

Kao što smo već naveli, ponekad je neophodno da fotokopiramo knjigu. U kopirnicama ovaj posao se završava veoma lako i jednostavno, tako da će odštampana knjiga biti ukoričena. Koričenje može da bude žičano, meko, plastično, tvrdo ili heftanje.

Fotokopiranje skripti

Studenti su česti posetioci fotokopirnica, jer im je potrebno da se kopiraju skripte. Otisak koji se dobija je visokog kvaliteta, pošto se radi na mašinama poslednje generacije.

fotokopiranje cena

 

Fotokopiranje u boji

Možda želite da fotokopirate sliku tako da ona bude verna originalu, pa stoga iskoristite uslugu fotokopiranja u boji. Radi se na papirima od 80 do čak 300 grama, dok je najčešći izbor klijenata papir od 170 grama ili deblji.

Uvek je bolje imati reklamni materijal koji je u boji, nego crno beli, jer po mnogim istraživanjima koja su rađena na tu temu, došlo se do rezultata koji kažu da čak osamdeset posto ljudi bolje reaguje na marketinški materijal koji je u punom koloru.

Crno belo štampanje se ne preporučuje, osim u slučajevima kada boja nema nikakav poseban efekat. U svim drugim situacijama dobro je da koristite kolorno kopiranje, te da na taj način postanete prepoznatljivi kod svojih kupaca, klijenata, korisnika usluga...

Sa druge strane, za crno belo fotokopiranje se može reći da je to najpovoljnija usluga kada je u pitanju digitalna štampa. U crno beloj tehnici se može kopirati jednostrano ili obostrano. Radi se na papiru od 80 do 100 grama, i to u svim formatima, od standardnih ISO formata do A5, A4 i A3.

Fotokopiranje iskustva

Svako želi da se kopiranje obavi u što kraćem roku, a da kvalitet kopije, to jest, otisak, bude izuzetan. Najnovija tehnologija, kao i stručno osoblje u kopirnicama sve vam to omogućavaju, bilo da se radi o kopiranju lične karte, fotografije u boji ili komplikovanog arhitektonskog crteža velikog formata.

Fotokopiranje cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za uslugu fotokopiranja, zavisi od štampanog materijala koji se kopira, kao i od njegovog tiraža. Daćemo jedan primer: ukoliko kopirate format A4, obostrano, bez koričenja, gde postoji 30 kolornih stranica i 100 crno belih, potrebno je platiti oko 1100 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

05.09.2017
Petar Jankovic
U svakom slucaju je fotokopiranje nesto sto se podrazumeva. Mada, ima dosta fotokopirnica u Beogradu tako da sigurno da to u globalu i generalno govoreci i nije bas previse jeftino.
04.05.2017
Ljubinka Sreckovic
Dsanas se fotokopiranje moze uradi u Beogradu skoro bez nekih vecih problema.
20.04.2017
Ivan Stojanovic
Mora fotokopiranje da se lepo plati ako mislite da vam to uradi neko kako valja. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem.
06.04.2017
Nikolina Pantelic
Kako god da okrenet fotokopiranje je nesot sot treba da se debelo plati i sta u svakom slucaju pre ili kasnije mora da kosta.
21.03.2017
Marko Petrovic
Po meni je veoma vazno samo da kada mi nesto kopiraju, slucajno ne preskoce neku stranu. Medjutim, to se cesto desi.
13.02.2017
Jana Stankovic
Pre svega je sto se tice fotokopiranja veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
17.01.2017
Biljana Brankovic
Uvek je dobro kada trebate nesot da fotokopirate a da pri tome imate nesto veci broj strana. Uvek mozete da dobijete poprilicno povoljne cene.
27.12.2016
Dusan Markovic
Sva sreca pa u dananje vreme ima veoma veliki broj fotokopirnica u koje mozete da imate puno poverenje i koje umeju da rade svoj posao.