Četvrtak, 20.02.2020

Magazin » Lepota » Lice » Beli zubi bez izbeljivanja

Beli zubi bez izbeljivanja

Objavi ovaj članak na

27.11.2010 12:01 AM

BiseriBeli zubi kakvim nam ponosno prkose holivudske dame nisu nikakva magija, niti morate otići kod stomatologa na izbeljivanje da biste imali takve. Isti će biti rezultat redovne i pravilne higijene, ali i još po nekih trikova koje ćemo vam otkriti. Međutim, ako na spavanje odlazite neopranih zuba, jer vas je i suviše mrzelo da ih perete, onda su beli zubi nešto na šta treba da zaboravite.

Kada ste kod kuće, perite zube nakon svakog obroka. Bitno je da odaberete adekvatnu četkicu koja neće biti suviše gruba za vaše desni i pastu koja vam odgovara. Nemojte biti grubi prema svojim zubićima. Time što ćete agresivno trljati četkicom po njima ne znači da ćete ukloniti više neželjenih naslaga, već naprotiv, oštetićete gleđ.

A pošto ste posle svakog jela vrlo retko kod kuće, pa samim tim i u prilici da opereteBeli zubi zube, pomoći će vam hrana. Iako čudno zvuči, istina je. Beli zubi kakve želite dostižu se i jedenjem jabuke, koja ne samo da ih čisti, već i smanjuje rizik za nastanak karijesa. Drugi saveznici među namirnicama jesu i celer, krastavac i kruška.

E, ali to naravno znači da postoji i hrana koju treba izbegavati. Nje je, nažalost, mnogo više. Mesto br. 1 je svakako kafa, ali i ostala pića tamnih boja. Oni će vaše zube takođe obojiti i samim tim što se zadržavaju na njima stvoriti čitava legla bakterija.

O gaziranim pićima ni da ne govorimo! Ako znamo da izjedaju i sam želudac, šta mislite kako utiču na zube? Čudno će zvučati, ali i kiselo južno voće može takođe da Cvećedoprinese njihovom oštećenju, pa samim tim i tamnijoj boji koje pokušavate da se otarasite.

Uveče posle pranja upotrebite i konac za čišćenje zuba, a u apoteci kupite i interdentalnu četkicu koja će vam pomoći da uklonite naslage hrane odande gde obična četkica ne dospeva. Kada sve to završite, isperite zube troprocentnim hidrogenom koji se takođe kupuje u apoteci. Ako posle ovog postupka osetite da vam zubi pomalo škripe kada preko njih pređete jezikom, znači da su potpuno čisti.

Sada možete slobodno da se smejete širom otvorenih usta!

Napiši komentar
Arhiva tekstova

February 2020
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829