Magazin Lepota Uklonite sunčane pege i staračke fleke

Uklonite sunčane pege i staračke fleke

by Administrator

Pege ili pegice na licu i nosu, simpatične su samo onim osobama koje ih nemaju. Oni koji imaju pege, rado bi ih se odrekli, a to se posebno odnosi na one koje se javljaju u starijem dobu koje se nazivaju staračke fleke.

Obe vrste pega, bilo da su staračke ili od sunca, javljaju se na nezaštićenim, suncu najviše izloženim delovima tela, kao što su lice, vrat, dekolte i ruke. Na tržištu ima mnogo preparata koji su namenjeni izbeljivanju pegica.

Kreme za izbeljivanje sunčanih i staračkih pega sadrže ekstrake potočarke kao i vitamine C i E. Listovi potočarke izbeljuju kožu, a u kombinaciji sa vitaminom C i E deluje kao zaštita od oksidacije, čime se sprečava stvaranje novih pega.

Vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala, deluje pozitivno protiv starenja kože i osigurava ravnomernu pigmentaciju. Sunčevi zraci mogu oslabiti ili čak poništiti učinak aktivnih supstanci  u kremama posebno na izloženim delovima kože. Zato na vreme preventivno koristite kreme za sprečavanje nastanka sunčanih i staračkih pega.

4 komentara

Slične teme

4 komentara

18.08.2014 13:35
mira

ve molam preporacajte mi koi kremi se najefikasni za cistewe na pegite i dali pavloderm deluva na istite

28.11.2014 19:22
Dzejla

Kako da uklonim pege?

10.04.2016 22:34
sandra

Koju kremu da koristim za uklanjanje pega po licu?

16.04.2016 12:59

U apotekama i drogerijama je zaista veliki izbor, pa se posavetujte sa farmaceutom i izaberite neku koja odgovara vašem tipu kože i vašem džepu.

Ostavite komentar