Magazin LepotaLice Pilates za lice – najbolje protiv starenja

Pilates za lice – najbolje protiv starenja

by Administrator

Pilates za lice osmislila je instruktorka pilatesa Carme Farre kako bi pomogla milionima žena da uspore proces starenja koji se najviše vidi –upravo na licu. Vežbe su obuhvatale 4 regije : vrat, obrazi, oči i čelo.

Pilates za lice je nova inovativna metoda koja ima za cilj borbu protiv bora i opuštene kože lica. Ova instruktorka tvrdi da se određenim vežbama mogu ublažiti nabori na licu i time bi žene mogle da izbegnu odlazak pod nož.

Ona je osmislila posebne vežbe za lice koje su veoma uspešne u ispravljanju linija na čelu i kože ispod vrata.

Vežbe se dele na one kompleksnije koje utiču na potkožne mišiće lica do zatezanja površinskih linija koje uokviruju vaše lice.

Ukoliko redovno radimo vežbe za lice imaćemo mnogo zategnutiju kožu lica i mladalački izgled, tako da bar izgledom možemo smanjiti svoje godine.

Ona smatra da bi pilates trebalo da bude sastavni deo rituala svakodnevne nege i čišćenja lica, preporučuje ulje za masažu jer ono podstiče cirkulaciju i pojačava efekat samih vežbi. Takođe navodi da je za ove vežbe dovoljno samo 10 minuta dnevno, a kada se nauče mogu se izvoditi i van kuće u kolima, liftu u šetnji i drugo. Jedna od tih vežbi se izvodi ovako:

Ublažavanje bora i linija na čelu

Oba kažiprsta postavite iznad obrva, 8 puta pomerajte čelo gore dole koristeći kažiprste kao potporu. 8 sekundi držite zategnuto čelo i tek onda pustite. Ponovite 3 puta.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar